Logga in med QR-koder

När du loggar in kräver ibland Google ett extra steg för att bekräfta din identitet. Du kan få möjlighet att skanna QR-koden på en enhet där du redan är inloggad.

Steg 1: Välja enhet

Välj fliken för den enhet du skannar QR-koden på nedan. Du måste redan vara inloggad på Google-kontot på den enheten.

Steg 2: Skanna QR-koden

1. Öppna den inbyggda kameraappen på en kompatibel mobil eller surfplatta med Android.
  2. Rikta kameran mot QR-koden.
  3. Tryck på bannern som visas på mobilen eller surfplattan med Android.
  4. Slutför inloggningen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Om det inte går att skanna QR-koden kan du testa att logga in på ett annat sätt.

Det går inte att skanna QR-koden

Kontrollera Android-versionen

Du måste använda Android 9 eller senare för att kunna skanna QR-koder med den inbyggda kameraappen på enheten.

Läs mer om hur du ser vilken Android-version du har och uppdaterar den.

Det går inte att uppdatera Android

Om det inte går att köra Android 9 eller senare på enheten kan du ladda ned en app för att skanna QR-koder.

Höja ljusstyrkan

Kontrollera att skärmen som QR-koden visas på är tillräckligt ljus för att kameran ska kunna läsa av koden.

Rengöra kameralinsen

Det kanske inte går att skanna QR-koden om kameralinsen är smutsig. Testa att rengöra den med en putsduk eller en mjuk, ren trasa.

Hålla mobilen rakt

Det kanske inte går att skanna QR-koden med kameran om mobilen lutas.

Hitta rätt avstånd

Det kanske inte går att skanna QR-koden om mobilens kamera hålls för nära eller för långt ifrån QR-koden.

• Håll kameran nära QR-koden. För sedan långsamt kameran längre bort från QR-koden.
  • Håll kameran på ungefär 30 centimeters avstånd från QR-koden. För sedan långsamt kameran närmare QR-koden.

Tips! Se till att QR-koden syns i sökaren på kameran medan du testar olika avstånd.

Logga in på ett annat sätt

Använda en länk

1. Logga in på Google-kontot på den nya enheten. Stanna på skärmen där QR-koden visas.
  2. Öppna en webbläsare, t.ex. Chrome, på enheten där du redan är inloggad.
  3. Skriv g.co/verifyaccount högst upp i webbläsaren.

Testa ett annat sätt

1. Logga in på Google-kontot på den nya enheten.
  2. Välj Testa ett annat sätt under QR-koden.
  3. Välj ett annat sätt att verifiera din identitet på.