Sisäänkirjautuminen QR-koodin avulla

Kirjautuessasi sisään Google edellyttää toisinaan ylimääräisiä vaiheita henkilöllisyytesi vahvistamiseksi. Voit mahdollisesti skannata QR- eli pikavastauskoodin laitteella, jolla olet jo kirjautuneena sisään.

Vaihe 1: Valitse laite

Valitse alta sen laitteen välilehti, jolla skannaat QR-koodin. Sinun on oltava kirjautuneena Google-tilillesi tällä laitteella.

Vaihe 2: Skannaa QR-koodi

1. Avaa sisäänrakennettu kamerasovellus yhteensopivalla Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kohdista kamera QR-koodiin.
  3. Napauta Android-puhelimella tai ‑tabletilla näkyvää banneria.
  4. Viimeistele sisäänkirjautuminen seuraamalla näytön ohjeita.

Jos QR-koodin skannaus ei onnistu, voit yrittää kirjautua sisään toisella tavalla.

QR-koodin skannaus ei onnistu

Android-version tarkistaminen

QR-koodien skannaus laitteen sisäänrakennetulla kamerasovelluksella edellyttää Android 9:ää tai uudempaa.

Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Androidin päivittäminen ei onnistu

Jos laite ei voi käyttää Android 9:ää tai uudempaa, voit ladata sovelluksen QR-koodien skannausta varten.

Kirkkauden lisääminen

Varmista, että QR-koodin sisältävä näyttö on tarpeeksi kirkas, jotta kamera näkee koodin.

Kameran linssin puhdistaminen

Tahrainen kameran linssi voi häiritä QR-koodin skannausta. Linssi kannattaa puhdistaa puhdistuspyyhkeellä tai pehmeällä ja puhtaalla liinalla.

Puhelimen pitäminen pystyasennossa

Jos puhelinta on kallistettu, kamera ei välttämättä pysty skannaamaan QR-koodia.

Sopivan etäisyyden etsiminen

Jos puhelimen kamera on liian lähellä QR-koodia tai liian kaukana siitä, kamera ei välttämättä pysty skannaamaan koodia.

• Vie kamera lähelle QR-koodia, ja siirrä sitä sitten hitaasti kauemmas koodista.
  • Pidä kameraa noin 30 cm:n päässä QR-koodista, ja siirrä sitä sitten hitaasti lähemmäs koodia.

Vinkki: Pidä QR-koodi kameran etsimessä samalla, kun kokeilet eri etäisyyksiä.

Sisäänkirjautuminen toisella tavalla

Linkin käyttäminen

1. Kirjaudu Google-tilillesi uudella laitteella. Kun näet QR-koodin, pysy kyseisellä näytöllä.
  2. Avaa selain (esim. Chrome) laitteella, jolla olet jo kirjautuneena sisään.
  3. Kirjoita selaimen yläreunaan g.co/verifyaccount.

Toisen tavan kokeileminen

1. Kirjaudu Google-tilillesi uudella laitteella.
  2. Valitse QR-koodin alta Kokeile toista tapaa.
  3. Valitse toinen henkilöllisyyden vahvistustapa.