Tilin suojaaminen salasanan vaarantuessa

Salasanan tarkistus ‑laajennus voi lähettää sinulle ilmoituksia, jos Googlen ulkopuolisen verkkosivuston salasanasi on vaarantunut. Näin voit vaihtaa salasanan suojataksesi vaarantuneita tilejäsi.

Huom. Jos uskomme, että Google-tilisi salasana on vaarantunut, pyydämme sinua vaihtamaan sen, vaikka et käyttäisi Salasanan tarkistus ‑laajennusta.

Salasanan tarkistus ‑laajennuksen käyttöönotto

Salasanan tarkistus ‑laajennus toimii, kun olet kirjautuneena Chrome-selaimeen tietokoneella.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Siirry Chrome-kauppaan ja lataa Salasanan tarkistus ‑laajennus.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Salasanan tarkistus ‑laajennuksen käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Huom. Kun poistat Salasanan tarkistus ‑laajennuksen käytöstä, sen tallentamia tietoja ei poisteta.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisääja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  4. Valitse laajennusluettelosta Salasanan tarkistus ‑laajennus.
  5. Ota Salasanan tarkistus käyttöön tai poista se käytöstä.

Salasanan tarkistus ‑laajennuksen käyttö

Vaarantuneiden salasanojen vaihtaminen tilin hakkeroinnin estämiseksi

Huom. Epäilyttävää toimintaa sisältävän tai mahdollisesti hakkeroidun Google-tilin voi suojata näillä ohjeilla.

1. Kirjaudu tilillesi vaarantuneella salasanalla.
  2. Luo uusi, vahva salasana tilille ja muille samaa salasanaa käyttäville tileille.
  3. Jos sivustolla tarjotaan muita turvatoimia, kuten kaksivaiheista vahvistusta, harkitse niiden käyttöönottoa.

Vaarantunutta salasanaa koskevan ilmoituksen ohittaminen

Suosittelemme vaarantuneen salasanan vaihtamista. Jos et halua vaihtaa salasanaa, voit jättää ilmoitukset huomioimatta:

Salasanan tarkistus ‑laajennuksen tallentamat tiedot

Salasanan tarkistus ‑laajennuksen tallentamat tiedot:

• Se tallentaa tiedot sellaisten sisäänkirjautumisten määrästä, joiden yhteydessä laajennus on tarkastanut salasanan vaarantumisen. Voit poistaa nämä tiedot tyhjentämällä laajennusdatasi.
  • Jos Salasanan tarkistus ‑laajennus havaitsee kirjoittamasi salasanan ja käyttäjänimen vaarantuneen, se tallentaa kirjautumistiedoista hajautetun, osittaisen koodin Chrome-selaimeesi. Osittaista koodia ei voida käyttää kokonaisen version luomiseen tiedoistasi. Jos haluat poistaa koodin Chrome-selaimeltasi, vaihda vaarantunut salasana tai tyhjennä laajennusdata.

Tärkeää: Hajautetun, osittaisen koodin avulla estetään tulevia vaarantunutta salasanaa koskevia ilmoituksia. Jos poistat tiedot, saatat nähdä aiemmin ohittamiasi ilmoituksia vaarantuneista salasanoista.

Laajennusdatan tyhjentäminen

Voit poistaa Salasanan tarkistuksen tallentamat tiedot.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse sivun yläreunasta Salasanan tarkistus ‑laajennus Password Checkupja sitten Lisäasetukset ja sitten Tyhjennä laajennusdata.

Nimettömän raportoinnin poistaminen käytöstä

Nimetön raportointi jakaa tietoja Googlelle Salasanan tarkistus ‑laajennuksen parantamiseksi. Tietoihin sisältyy turvattomia kirjautumistietoja tuottavien hakujen määrä, johtaako ilmoitus salasanan muutokseen ja muutokseen liittyvä verkkotunnus.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse sivun yläreunasta Salasanan tarkistus ‑laajennus Password Checkupja sitten Lisäasetukset ja sitten Lopeta nimettömien raporttien lähettäminen.

Palautteen lähettäminen

Kerro, mitä mieltä olit Salasanan tarkistus ‑laajennuksesta. Antamalla palautetta autat Googlea tekemään tästä tuotteesta paremman itsellesi ja muille.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse sivun yläreunasta Salasanan tarkistus ‑laajennus Password Checkupja sitten Lähetä palautetta.