Anpassa Google-kontot för företaget

Du kan ange att Google-kontot används i ditt företag. Om du anpassar kontot för företaget kan Google tillhandahålla anpassade rekommendationer av produkter som kan vara till nytta i företaget.

Det går inte att företagsanpassa konton

• från arbetet, skolan eller annan organisation
  • för barn som är yngre än tillämplig ålder i ditt land, vars konton har skapats av en förälder.

Aktivera eller inaktivera företagsanpassning

Företagsanpassning kan aktiveras automatiskt om du registrerar dig för en företagsprodukt från Google, till exempel Google My Business.

1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android följt av Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  3. Tryck på Manage business personalization under Business personalization.
  4. Aktivera eller inaktivera Business personalization).
Tips! Du kan även aktivera företagsanpassning genom att välja Skapa ett konto följt av Att hantera mitt företag medinloggningssidan.

Skapa en närvaro online för ditt företag eller varumärke

Även om du inte aktiverar företagsanpassning kan du fortfarande använda produkter för företag, till exempel Google My Business

Konfigurera Google My Business

Om du tillhandahåller hushålls- och hantverkstjänster eller har ett skyltfönster kanske Google My Business passar dig. Läs mer om hur du kan förbättra ditt företags synlighet och information online med Google My Business.

Konfigurera ett varumärkeskonto

Du kan skapa ett varumärkeskonto om du vill interagera med kunder och publicera innehåll under ditt varumärke. Läs mer om hur du skapar och hanterar ett varumärkeskonto.

Om meddelanden om företagsprodukter

Du kan bli uppmanad att registrera dig för olika produkter och tjänster från Google som kan hjälpa dig att hantera företaget. Om du inte vill få dessa meddelanden kan du inaktivera företagsanpassningen.

Viktigt! Vissa meddelanden från Google kan visas även om du inaktiverar företagsanpassningen.