Anpassa Google-kontot för företaget

Du kan få rekommendationer från Google om produkter och tjänster som hjälper dig att hantera ditt företag. Exempel på rekommenderade produkter:

• Google Företagsprofil
  • Google Workspace
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Du kan se dessa rekommendationer via

• Google Sök
  • Gmail- eller iOS Gmail-appen.

Du kan anpassa dessa rekommendationer via inställningen Företagsanpassning.

Det går inte att företagsanpassa konton

Aktivera eller inaktivera företagsanpassning

Viktigt! Om du använder ett företagsverktyg som Google Företagsprofil eller Google Ads eller på annat sätt anger att du är ett företag kan du fortfarande få meddelanden från Google i dessa företagsprodukter om att registrera dig för olika produkter och tjänster från Google, även om företagsanpassning är inaktiverat. Läs mer om delning av företagsinformation i Google Ads.

Om du registrerar dig för en företagsprodukt från Google eller om du anger när du skapar Google-kontot att det ska användas för att hantera ett företag kan företagsanpassningen aktiveras automatiskt. Du kan inaktivera detta när som helst.

Du kan också aktivera företagsanpassning efter att kontot har skapats. Läs mer om hur du skapar ett Google-konto.

1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  3. Tryck på Personer och delning högst upp.
  4. Tryck på Företagsanpassning under Företagsfunktioner.
  5. Aktivera eller inaktivera Företagsanpassning.
Tips! Du kan även aktivera företagsanpassning genom att välja Skapa ett konto följt av Att hantera mitt företag medinloggningssidan.

Skapa en onlinenärvaro för ditt företag eller varumärke

Även om du inte aktiverar företagsanpassning kan du fortfarande använda produkter för företag, till exempel Företagsprofil.

Skapa en företagsprofil

Om du tillhandahåller hushålls- och hantverkstjänster eller har en fysisk lokal kanske Företagsprofil passar dig. Läs mer om hur du kan förbättra ditt företags synlighet och information online med Företagsprofil.

Konfigurera ett varumärkeskonto

Du kan skapa ett varumärkeskonto om du vill interagera med kunder och publicera innehåll under ditt varumärke. Läs mer om hur du skapar och hanterar ett varumärkeskonto.

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.