Sikkerhetsrisikoer med Android-versjoner som er endret (med rottilgang)

Google tilbyr enhetsbeskyttelse for personer over hele verden, som bruker Android-operativsystemet. Hvis du har installert en versjon av Android som er endret (med rottilgang), mister du noe av beskyttelsen som tilbys av Google.

Viktig: Hvis du har registrert deg for Avansert beskyttelse-programmet, kan bruk av en endret Android-versjon undergrave sikkerhetsfunksjonene i Avansert beskyttelse.

Risikoene

Tapte sikkerhetsoppdateringer

Automatiske sikkerhetsoppdateringer beskytter Android-enheter. Endrede versjoner av Android får ikke automatiske sikkerhetsoppdateringer fra Google. Dette kan gjøre enheten din og dataene dine mer sårbare for hackere.

Skadelige apper

Enheter med en endret versjon av Android kan laste ned apper som

• ikke er godkjent av Google
  • har ubegrenset tilgang til dataene på enheten din

Apper som ikke er godkjent, kan inneholde skadelig programvare som er utviklet for formål som å stjele sensitive data eller skade enheten din.

Ingen innebygd sikkerhet fra Google

Android har sikkerhetsfunksjoner som er utviklet for å beskytte enheten din mot skadelig programvare, nettfisking og sårbarheter. Med en endret versjon av Android undergraves disse sikkerhetsfunksjonene fra Google.

Beskytt enheten din og dataene dine

Hvis du bruker en endret versjon av Android, er det ting du kan gjøre for å styrke sikkerheten din.

Reinstaller det opprinnelige Android-operativsystemet

For å gjenstarte sikkerhetsfunksjonene som leveres av Google, reinstaller det opprinnelige Android-operativsystemet på enheten din.

Merk: Fremgangsmåten for å reinstallere det opprinnelige Android-operativsystemet varierer avhengig av hvordan du installerte den endrede versjonen.

Bruk en annen enhet for viktige kontoer og sensitive data

Hvis du bestemmer deg for å fortsette å bruke en endret versjon av Android på enheten din, bør du vurdere å fjerne alle kontoer, apper og filer med sensitive data. Deretter kan du overføre disse viktige kontoene og sensitive dataene til en enhet som kjører en uendret versjon av Android.

Viktig: Hvis du har registrert kontoen din for Avansert beskyttelse-programmet, bør du ikke bruke den på en enhet med en endret versjon av Android. Endrede versjoner av Android kan undergrave de forbedrede sikkerhetsfunksjonene i Avansert beskyttelse.