Sikkerhedsrisici forbundet med ændrede (rootede) Android-versioner

Google leverer enhedsbeskyttelse til brugere i hele verden, som har Android-operativsystemet. Hvis du har installeret en ændret (rootet) version af Android på din enhed, mister du noget af den beskyttelse, som Google leverer.

Vigtigt! Hvis du har tilmeldt dig programmet Avanceret beskyttelse, kan det kompromittere sikkerhedsfunktionerne i Avanceret beskyttelse at bruge en ændret version af Android.

Risiciene

Mistede sikkerhedsopdateringer

Automatiske sikkerhedsopdateringer hjælper med at beskytte Android-enheder. Der modtages ikke automatiske sikkerhedsopdateringer fra Google på enheder med ændrede versioner af Android, hvilket kan gøre din enhed og dine data mere sårbare over for hackere.

Skadelige apps

Enheder med en ændret version af Android kan downloade apps, som:

• Ikke er godkendt af Google
  • Har ubegrænset adgang til dine enhedsdata

Apps, der ikke er godkendt, kan indeholde skadelig software, som er udviklet til f.eks. at stjæle følsomme oplysninger eller beskadige din enhed.

Ingen indbygget sikkerhed fra Google

Android har sikkerhedsfunktioner, der er udviklet til at beskytte din enhed mod skadelig software, phishing og sårbarheder. Hvis du har en ændret version af Android, kompromitteres disse Google-sikkerhedsfunktioner.

Beskyt din enhed og dine data

Hvis du har en ændret version af Android, kan du få yderligere beskyttelse på en række forskellige måder.

Geninstaller det oprindelige Android-operativsystem

Du kan genaktivere de sikkerhedsfunktioner, der leveres af Google, ved at geninstallere det oprindelige Android-operativsystem på din enhed.

Bemærk! Måden, du geninstallere det oprindelige Android-operativsystem på, varierer, afhængigt af hvordan du installerede den ændrede version.

Brug en anden enhed til vigtige konti og følsomme data

Hvis du beslutter, at du vil fortsætte med at bruge en ændret version af Android på din enhed, kan du overveje at fjerne eventuelle konti, apps eller filer med følsomme oplysninger. Derefter kan du flytte disse vigtige konti og følsomme oplysninger til en enhed med en uændret version af Android.

Vigtigt! Hvis din konto er tilmeldt programmet Avanceret beskyttelse, skal du undlade at bruge den konto på en enhed med en ændret version af Android. Ændrede versioner af Android kan kompromittere de ekstra sikkerhedsfunktioner i Avanceret beskyttelse.