Riscos de seguretat amb versions d'Android modificades (rootejades)

Google proporciona als usuaris d'arreu del món sistemes de protecció de seguretat per als dispositius que funcionen amb el sistema operatiu Android . Si heu instal·lat una versió d'Android modificada (rootejada) al dispositiu, no podreu disposar de part de la protecció de seguretat que Google proporciona.

Important: si us heu registrat al programa Protecció avançada, utilitzar una versió d'Android modificada pot posar en perill les funcions de seguretat que inclou.

Els riscos

Actualitzacions de seguretat restringides

Les actualitzacions de seguretat automàtiques ajuden a mantenir els dispositius Android protegits. A les versions d'Android modificades no es reben les actualitzacions de seguretat automàtiques de Google, de manera que, potencialment, el dispositiu i les dades són més vulnerables als pirates informàtics.

Aplicacions perjudicials

Als dispositius que tenen una versió d'Android modificada, es poden baixar aplicacions amb les característiques següents:

• Google no les ha aprovat.
  • Tenen accés sense restriccions a les dades del vostre dispositiu.

Les aplicacions no aprovades poden contenir programari nociu dissenyat per robar dades sensibles o danyar el dispositiu.

Sense seguretat integrada de Google

Android té funcions de seguretat dissenyades per protegir el dispositiu del programari nociu, de la pesca de credencials i de les vulnerabilitats. En una versió d'Android modificada, aquestes funcions de seguretat de Google estan en perill.

Protegir el dispositiu i les dades

Si utilitzeu una versió d'Android modificada, podeu prendre mesures per millorar la seguretat.

Tornar a instal·lar el sistema operatiu Android original

Per reiniciar les funcions de seguretat que Google ofereix, podeu tornar a instal·lar el sistema operatiu Android original al dispositiu.

Nota: els passos per tornar a instal·lar el sistema operatiu Android original varien segons com hàgiu instal·lat la versió modificada.

Utilitzar un dispositiu diferent per a comptes i dades sensibles importants

Si decidiu continuar fent servir una versió d'Android modificada al dispositiu, us recomanem que suprimiu els comptes, les aplicacions o els fitxers amb dades sensibles. Posteriorment, podeu continuar utilitzant aquests comptes i aquestes dades sensibles importants en un dispositiu en què s'executi una versió d'Android no modificada.

Important: si heu inscrit el compte al programa Protecció avançada, no el feu servir en un dispositiu amb una versió d'Android modificada. Les versions d'Android modificades poden afectar les funcions de seguretat millorades de la Protecció avançada.