Logga in på Google-kontot med en annan e-postadress

När du skapar ett Google-konto får du en Gmail-adress automatiskt. Om du hellre använder en e-postadress utanför Gmail när du loggar in kan du dock länka denna till kontot. Sedan kan du logga in, återställa lösenordet, ta emot aviseringar m.m. med hjälp av den.

Viktigt att tänka på när du väljer en alternativ e-postadress:

• Det går inte att använda en Gmail-adress.
  • Det går inte att använda en e-postadress som redan är länkad till ett annat Google-konto.
  • Kom ihåg att använda lösenordet för ditt Google-konto när du loggar in med e-postadressen.

Viktigt! Stegen nedan gäller enbart ett befintligt Google-konto. Läs mer om hur du skapar ett nytt Google-konto med en alternativ e-postadress.

Lägga till en alternativ e-postadress

1. Öppna Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Välj Personliga uppgifter.
  3. Klicka på E-post under Kontaktuppgifter.
  4. Välj Lägg till en alternativ e-postadress eller Lägg till en annan e-postadress bredvid Alternativa e-postadresser. Du kan behöva logga in på nytt.
  5. Ange en e-postadress som du har. Välj Lägg till.

Vi skickar ett e-postmeddelande med en verifieringslänk till den alternativa e-postadressen. Du måste öppna e-postmeddelandet och klicka på länken innan du kan logga in på kontot med den alternativa adressen. Det kan ta en stund innan e-postmeddelandet kommer fram.

Om du inte hittar meddelandet läser du tipsen om hur du hittar verifieringsmeddelandet eller begär att få ett nytt.

Ta bort alternativa e-postadresser

1. Öppna Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Välj Personliga uppgifter.
  3. Klicka på E-post under Kontaktuppgifter.
  4. Klicka på Alternativa e-postadresser. Du kan behöva logga in igen.
  5. Klicka på Ta bort Remove vid den alternativa e-postadress som ska tas bort.

Se vilka användarnamn du kan ta bort från Google-kontot.

Din Gmail-adress kanske visas i stället för din alternativa e-postadress

När någon delar något med din alternativa e-postadress kan det hända att de ser den primära e-postadressen för ditt Google-konto (Gmail-adressen) i stället. Exempel:

• Google Dokument: När någon delar något, till exempel ett dokument, med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Google Sites: När någon delar en webbplats med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Kalender: När du svarar på inbjudningar som har vidarebefordrats från den alternativa e-postadressen ser det ut som om svaren kommer från din Gmail-adress.
  • Google Keep: När någon delar en anteckning med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Google Grupper: Om du tar bort en alternativ e-postadress som var en del av en grupp kan din Gmail-adress visas i stället.
  • Google Ads: Om du tackar ja till en inbjudan att använda ett Google Ads-konto med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress och din alternativa e-postadress på sidan för kontoåtkomst.
true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.