Undgå at blive låst ude af din Google-konto

Din Google-konto har indhold, der er vigtigt for dig, f.eks. mails, dokumenter, billeder og Play-køb. Beskyt din konto med oplysninger til gendannelse og sikkerhedskopier, som hjælper dig med at logge ind, hvis:

• Du har glemt din adgangskode
  • Du har mistet din telefon
  • Din konto er blevet hacket

Trin 1: Beskyt din konto med oplysninger til kontogendannelse

Oplysninger til kontogendannelse hjælper dig med at få adgang til din konto igen, hvis du bliver låst ude.

Tilføj eller opdater dit telefonnummer til gendannelse

1. Log ind i sektionen telefonnummer til gendannelse på din Google-konto.
  2. Herfra kan du:
    • Vælge Tilføj et telefonnummer til gendannelse.
    • Redigere dit telefonnummer til gendannelse: Vælg Rediger Rediger ud for dit telefonnummer.
    • Slette dit telefonnummer til gendannelse: Vælg Slet Slet ud for dit telefonnummer.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Tip! Hvis du sletter dit telefonnummer til gendannelse, kan det stadig bruges i andre Google-tjenester. Gå til din konto for at administrere dine telefonnumre.

Sådan vælger du et telefonnummer til gendannelse

Brug en mobiltelefon, som:

• Kan modtage beskeder
  • Kun tilhører dig
  • Du bruger regelmæssigt og har med på farten

Tilføj eller opdater din mailadresse til gendannelse

1. Gå til sektionen mailadresse til gendannelse på din Google-konto. Du skal muligvis logge ind.
  2. Herfra kan du:
    • Vælge Tilføj en mailadresse til gendannelse.
    • Redigere eller slette din mailadresse til gendannelse: Vælg Rediger Rediger ud for din mailadresse.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Sådan vælger du en mailadresse til gendannelse

Vælg en mailadresse, som:

• Du bruger regelmæssigt
  • Ikke er den samme som den, du bruger til at logge ind på din Google-konto

Sådan bruges oplysninger til kontogendannelse

Telefonnummer til gendannelse

Dit telefonnummer til gendannelse kan bruges på følgende måder:

• Til at hjælpe dig med at logge ind på din konto, hvis du glemmer din adgangskode eller ikke kan logge ind af en anden årsag
  • Til at blokere andre, så de ikke kan bruge din konto uden din tilladelse
  • Til at underrette dig, hvis der registreres mistænkelig aktivitet på din konto

Hvis dit telefonnummer til gendannelse er det samme som et andet telefonnummer, du har føjet til din konto, kan det bruges til andre formål. Få flere oplysninger om, hvordan telefonnumre bruges.

Mailadresse til gendannelse

Din mailadresse til gendannelse kan bruges på følgende måder:

• Til at hjælpe dig med at logge ind på din konto, hvis du glemmer din adgangskode eller ikke kan logge ind af en anden årsag
  • Til at underrette dig, hvis der registreres mistænkelig aktivitet på din konto
  • Til at underrette dig, hvis du er ved at løbe tør for lagerplads

Trin 2: Konfigurer flere loginmetoder

Du kan tilføje flere loginmetoder og muligheder for at verificere, at du ejer din konto.
Hvis du kun logger ind med en adgangskode
Du kan logge ind med din telefon i stedet for en adgangskode. Hvis du glemmer din adgangskode, er det en god idé at have en alternativ loginmetode.
Hvis du bruger totrinsverificering

Tilføj flere metoder til at verificere din identitet

Konfigurer anmodninger om login på telefonen

Du kan logge ind ved at trykke på en anmodning om login, som Google sender til din telefon. Loginbeskeder på telefonen hjælper med at forbedre sikkerheden på din konto og er en hurtigere loginmetode end indtastning af koder.

Gem alternative koder

Hvis du ikke kan bruge din telefon, kan alternative koder hjælpe dig med at få adgang til din konto. Du kan downloade alternative bekræftelseskoder til en enhed eller udskrive og gemme dem et sikkert sted.

Få koder via en app

Du kan få koder til at logge ind på din konto, selvom du ikke kan modtage beskeder. Se, hvordan du installerer appen Google Authenticator, så du kan få bekræftelseskoder på din telefon.

Konfigurer en sikkerhedsnøgle

Sikkerhedsnøgler er en af de mest sikre metoder, du kan bruge som andet trin for din Google-konto. Se, hvordan du bruger en sikkerhedsnøgle.

Hvis du ofte er ude at rejse

Når du logger ind på et nyt sted, kan Google bede dig om at gennemgå et ekstra trin for at verificere din identitet. Følg disse tips, så du er bedre forberedt, når du er ude at rejse.

1. Opdater dine oplysninger til kontogendannelse

Sørg for, at du stadig kan bruge dit telefonnummer og din mailadresse til gendannelse. På den måde kan vi hjælpe dig med at tilgå din konto igen, hvis du ikke kan logge ind.

2. Set up a way to prove it’s you

Inden du rejser, bør du konfigurere din telefon til gendannelse, så den kan hjælpe dig med at bruge din konto, når du er ude at rejse. Tag telefonen med dig på rejsen.

Bekræft, at du ejer kontoen, ved hjælp af beskeder med verificeringskoder

Sørg for, at dit telefonnummer til gendannelse kan modtage sms-beskeder, når du er ude at rejse.

Bekræft, at du ejer din konto via loginbeskeder på telefonen

For at du kan bruge anmodninger om login på telefonen, skal du have en aktiv internetforbindelse på din telefon til gendannelse.

Hvis du kun logger ind med en adgangskode:

Sørg for at føje din Google-konto til din telefon til gendannelse, før du rejser.

Hvis du bruger totrinsverificering:

1. Følg vejledningen i, hvordan du konfigurerer telefonprompts, før du rejser.
  2. Forbliv logget ind på din telefon til gendannelse eller i Google-apps, mens du rejser.

3. Tilføj flere metoder til at verificere din identitet

Hvis totrinsverificering er aktiveret, kan du tilføje flere metoder til at verificere din identitet.

Trin 3: Øg sikkerheden på din konto

Sørg for, at det kun er dig, der kan tilgå din konto, ved hjælp af disse tips.

Løs problemer

Jeg kan ikke logge ind

Gå til siden om kontogendannelse, og besvar spørgsmålene, så godt du kan. Disse tips kan hjælpe.

Brug siden om kontogendannelse, hvis:

• Du har glemt din adgangskode.
  • Nogen har ændret din adgangskode.
  • Nogen har slettet din konto.
  • Du ikke kan logge ind af en anden årsag.

Tip! For at sikre, at det er den rigtige konto, du forsøger at logge ind på, kan du prøve at gendanne dit brugernavn.

Oplysningerne til kontogendannelse kan ikke ændres

Hvis der er noget anderledes ved den måde, du logger ind på, kan du muligvis ikke redigere dine oplysninger til kontogendannelse. Du kan prøve igen:

• På en enhed, hvor du normalt logger ind.
  • Fra en lokation, hvor du normalt logger ind.
  • I næste uge via den enhed, du bruger lige nu.