Evitar perdre l'accés al Compte de Google

El Compte de Google inclou contingut important, com ara correus electrònics, documents, fotos i les compres fetes a Play. Protegiu-lo amb informació de recuperació i mètodes d'accés alternatius que us ajudaran a iniciar la sessió en els casos següents:

• Heu oblidat la contrasenya.
  • Heu perdut el telèfon.
  • Us han piratejat el compte.

Pas 1: protegiu el compte amb informació de recuperació

La informació de recuperació us permet tornar a accedir al compte en cas que hi hàgiu perdut l'accés.

Afegir o actualitzar el número de telèfon de recuperació

1. Inicieu la sessió a la secció Telèfon de recuperació del Compte de Google.
  2. Aquí, podeu fer el següent:
    • Seleccionar Afegeix un telèfon de recuperació.
    • Canviar el telèfon de recuperació: al costat del número, seleccioneu Edita Edita.
    • Suprimir el telèfon de recuperació: al costat del número, seleccioneu Suprimeix Suprimeix.
  3. Seguiu els passos en pantalla.

Consell: un cop suprimit, el número de telèfon de recuperació es pot continuar utilitzant en altres serveis de Google. Aneu al vostre compte per gestionar els números de telèfon.

Quin número s'ha d'utilitzar

Utilitzeu un telèfon mòbil que reuneixi les condicions següents:

• Pot rebre missatges de text.
  • És només vostre.
  • L'utilitzeu normalment i el porteu sempre a sobre.

Afegir o actualitzar l'adreça electrònica de recuperació

1. Aneu a la secció Adreça electrònica de recuperació del Compte de Google. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  2. Aquí podeu:
    • Seleccionar Afegeix una adreça electrònica de recuperació.
    • Canviar o suprimir l'adreça electrònica de recuperació. Al costat de l'adreça electrònica, seleccioneu Edita Edita.
  3. Seguiu els passos en pantalla.

Quina adreça electrònica s'ha d'utilitzar

Trieu una adreça electrònica que reuneixi les condicions següents:

• La feu servir normalment.
  • És diferent de la que utilitzeu per iniciar la sessió al Compte de Google.

Com s'utilitza la informació de recuperació

Número de telèfon de recuperació

A continuació s'indiquen algunes accions per a les quals es pot utilitzar el número de telèfon de recuperació:

• Ajudar-vos a tornar a accedir al compte en cas que hàgiu oblidat la contrasenya o no pugueu iniciar-hi la sessió per una altra raó.
  • Bloquejar un usuari perquè no pugui utilitzar el compte sense el vostre permís.
  • Informar-vos si es detecta activitat sospitosa al compte.

Si el número de telèfon de recuperació és el mateix que un altre que hàgiu afegit al compte, és possible que s'utilitzi per a altres finalitats. Obteniu més informació sobre com s'utilitzen els números de telèfon.

Adreça electrònica de recuperació

Aquestes són algunes accions per a les quals es pot utilitzar l'adreça electrònica de recuperació:

• Ajudar-vos a accedir al compte en cas que hàgiu oblidat la contrasenya o no pugueu iniciar-hi la sessió per una altra raó.
  • Avisar-vos si es detecta activitat sospitosa al compte.
  • Comunicar-vos que us queda poc espai d'emmagatzematge.

Pas 2: configureu més maneres d'iniciar la sessió

Podeu afegir més maneres d'iniciar la sessió i demostrar que el compte és vostre.
Si inicieu la sessió amb només una contrasenya
També podeu iniciar la sessió amb el telèfon en lloc de fer-ho amb una contrasenya. Si oblideu la contrasenya, és útil disposar d'una altra manera d'iniciar la sessió.
Si feu servir la verificació en dos passos

Afegir més maneres de demostrar la identitat

Configurar les sol·licituds al telèfon

Per iniciar la sessió, podeu tocar una sol·licitud que Google us hagi enviat al telèfon. Les sol·licituds al telèfon ajuden a millorar la seguretat del compte i són una opció més ràpida que introduir un codi.

Emmagatzemar codis de seguretat

Si no podeu fer servir el telèfon, els codis de seguretat us poden ajudar a accedir al compte. Podeu baixar-los en un dispositiu o imprimir-los i desar-los en un lloc segur.

Obtenir codis mitjançant una aplicació

Podeu obtenir codis per iniciar la sessió al compte encara que no pugueu rebre missatges de text. Obteniu informació sobre com podeu instal·lar l'aplicació Google Authenticator per rebre codis al telèfon.

Configurar una clau de seguretat

Les claus de seguretat són un dels segons passos més segurs que podeu utilitzar amb el vostre Compte de Google. Obteniu informació sobre com podeu utilitzar una clau de seguretat.

Si viatgeu sovint

En iniciar la sessió des d'un lloc nou, pot ser que Google us demani que dugueu a terme un pas addicional per confirmar la vostra identitat. Seguiu aquests consells per preparar-vos millor per als viatges.

1. Actualitzeu la informació de recuperació

Assegureu-vos que encara pugueu utilitzar el número de telèfon i l'adreça electrònica de recuperació. D'aquesta manera, us podem ajudar a recuperar l'accés al compte en cas que no pugueu iniciar-hi la sessió.

2. Set up a way to prove it’s you

Abans de marxar, configureu el telèfon de recuperació perquè pugueu utilitzar el compte mentre viatgeu. Porteu aquest telèfon a sobre durant el viatge.

Demostrar que el compte és vostre amb codis de verificació per missatge de text

Assegureu-vos que el telèfon de recuperació pugui rebre missatges de text mentre estigueu de viatge.

Demostrar que el compte és vostre amb sol·licituds al telèfon

Per fer servir les sol·licituds al telèfon, us caldrà tenir una connexió a Internet activa al telèfon de recuperació.

Si inicieu la sessió amb només una contrasenya:

Assegureu-vos d'afegir el Compte de Google al telèfon de recuperació abans del viatge.

Si feu servir la verificació en dos passos:

1. Seguiu les instruccions per configurar les sol·licituds al telèfon abans del viatge.
  2. Manteniu la sessió iniciada al telèfon de recuperació o a les aplicacions de Google mentre esteu de viatge.

3. Afegiu més maneres de demostrar la vostra identitat

Si teniu activada la verificació en dos passos, podeu afegir més maneres de demostrar la vostra identitat.

Pas 3: milloreu la seguretat del compte

Aquests consells us ajudaran a assegurar-vos que cap altre usuari pugui accedir al compte.

Corregir problemes

No puc iniciar la sessió

Aneu a la pàgina de recuperació del compte i responeu a les preguntes tan bé com pugueu. Aquests consells us poden ajudar.

Utilitzeu la pàgina de recuperació del compte en els casos següents:

• Heu oblidat la contrasenya.
  • Algú us ha canviat la contrasenya.
  • Algú us ha suprimit el compte.
  • No podeu iniciar-hi la sessió per un altre motiu.

Consell: per assegurar-vos que estigueu iniciant la sessió al compte correcte, proveu de recuperar el nom d'usuari.

No puc canviar la informació de recuperació

Si s'ha produït qualsevol canvi en la manera d'iniciar la sessió, és possible que no tingueu l'opció de canviar la informació de recuperació. Podeu tornar-ho a provar:

• Des d'un dispositiu que utilitzeu normalment per iniciar la sessió.
  • Des d'una ubicació en què inicieu la sessió normalment.
  • Al cap d'una setmana des del dispositiu que esteu utilitzant actualment.