Evitar perdre l'accés al Compte de Google

Seguiu aquests consells per poder iniciar la sessió al Compte de Google o al servei de Gmail en els casos següents:

• Heu oblidat la contrasenya.
  • Heu perdut el telèfon.
  • Hi ha activitat sospitosa al compte.

Per què la informació de recuperació i les còpies de seguretat són tan importants

Al vostre compte hi ha contingut important, com ara correus electrònics, documents, fotos i compres fetes a Google Play. Sense una informació de recuperació i unes còpies de seguretat actualitzades, podeu perdre tot aquest contingut. Perquè segueixi estant disponible, seguiu aquests passos.

Pas 1: afegiu o actualitzeu la informació de recuperació

La informació de recuperació és una de les millors maneres d'assegurar-vos que podeu seguir iniciant la sessió. Si en algun moment teniu problemes, utilitzarem aquesta informació per ajudar-vos a recuperar l'accés al compte. També la farem servir per informar-vos si hi ha activitat sospitosa al compte.

Obteniu més informació sobre com podeu afegir la informació de recuperació.

Pas 2: configureu més maneres d'iniciar la sessió

Podeu afegir més maneres d'iniciar la sessió i demostrar que sou el propietari del compte.

Si inicieu la sessió amb només una contrasenya

També podeu iniciar la sessió amb el telèfon en lloc de fer-ho amb una contrasenya. Si oblideu la contrasenya, és útil disposar d'una altra manera d'iniciar la sessió.

Si inicieu la sessió amb codis o sol·licituds (verificació en dos passos)

Desar codis de seguretat

Si perdeu el telèfon o s'espatlla, els codis de seguretat poden ajudar-vos a accedir al compte. Podeu baixar-los a un dispositiu o imprimir-los i desar-los en un lloc segur.

Obtenir codis mitjançant una aplicació

Podeu obtenir codis per iniciar la sessió encara que no pugueu rebre missatges de text. Obteniu informació sobre com podeu instal·lar l'aplicació Google Authenticator per rebre codis al telèfon.

Si viatgeu sovint

En iniciar la sessió des d'un lloc nou, pot ser que Google us demani que dugueu a terme un pas addicional per confirmar la vostra identitat. Seguiu aquests consells per preparar-vos millor per als viatges.

1. Actualitzeu la informació de recuperació

Assegureu-vos que encara podeu utilitzar el número de telèfon i l'adreça electrònica de recuperació. D'aquesta manera, us podem ajudar a recuperar l'accés al compte en cas que no pugueu iniciar-hi la sessió.

2. Porteu al damunt el telèfon de recuperació

El telèfon de recuperació us pot ajudar a demostrar que sou el propietari d'un compte. Per utilitzar-lo, haureu de disposar de dades mòbils o una connexió Wi-Fi.

Abans de sortir de viatge, inicieu la sessió al compte al telèfon de recuperació. Porteu al damunt aquest telèfon quan viatgeu.

3. Afegiu més maneres d'iniciar la sessió

Si la verificació en dos passos està activada, podeu afegir més maneres d'iniciar la sessió.

Pas 3: milloreu la seguretat del compte

Seguiu aquests consells per assegurar-vos que sou l'única persona que pot accedir al compte.

Comprovar la seguretat del compte

Dueu a terme una Comprovació de seguretat per revisar la configuració de seguretat i l'activitat.

Protegir la informació i els comptes

Evitar trucades, correus electrònics i missatges sospitosos

Els delinqüents poden utilitzar correus electrònics, missatges i trucades per suplantar la identitat d'institucions, familiars o col·legues.

No respondre a sol·licituds sospitoses

• No faciliteu mai les vostres contrasenyes. Google no us demanarà mai la contrasenya per correu electrònic, missatge o trucada.
  • No respongueu a correus electrònics, missatges de text, missatges instantanis, pàgines web o trucades sospitosos en què se us sol·liciti informació personal o financera.
  • No feu clic a enllaços en correus electrònics, missatges, pàgines web o finestres emergents que provinguin de llocs web o remitents que no siguin de confiança.

Consell: a Gmail, podeu situar el cursor sobre les adreces per assegurar-vos que siguin les que espereu.

Identificar configuracions i correus electrònics sospitosos

Augmentar la seguretat de la connexió

Els delinqüents utilitzen llocs web falsos i connexions Wi-Fi públiques per robar informació personal.

Comprovar l'adreça del lloc web

Els delinqüents poden crear llocs web falsos que tenen el mateix aspecte que els reals. Aneu amb compte si seguiu un enllaç des d'un missatge, un correu electrònic o un lloc web en què no confieu.

Abans d'introduir informació personal en un lloc web, assegureu-vos del següent:

• L'adreça que es mostra a la barra d'adreces és correcta.
  • L'adreça comença amb "https" i no amb "http". La "s" significa que el lloc web està més protegit contra intrusos. De tota manera, pot ser que tampoc sigui segur.

No introduir informació personal quan s'utilitzi una connexió Wi-Fi pública

Els delinqüents poden veure la informació que envieu quan feu servir una connexió Wi-Fi pública. En aquest cas, no introduïu informació confidencial com ara:

• contrasenyes
  • números de compte bancari
  • números de seguretat

Triar una contrasenya segura per a la connexió Wi-Fi domèstica

Alguns equips inclouen contrasenyes per facilitar-ne la configuració, però els delinqüents les podrien esbrinar.

Si configureu la connexió Wi-Fi a casa, seguiu les instruccions del proveïdor d'Internet o del fabricant de l'encaminador per establir la vostra pròpia contrasenya.

Obteniu més informació sobre com podeu crear una contrasenya segura.

Augmentar la seguretat dels comptes i els dispositius

Els delinqüents cerquen maneres senzilles d'accedir als comptes, com ara contrasenyes poc segures, contrasenyes compartides entre comptes o dispositius desbloquejats. Seguiu aquests consells per controlar millor els comptes.

Utilitzar una contrasenya segura per a cada compte

• No torneu a utilitzar mai les contrasenyes en comptes diferents. D'aquesta manera, si un delinqüent esbrina una contrasenya, no la podrà utilitzar per accedir a altres comptes.
  • Feu servir una combinació de majúscules, minúscules, números i símbols.
  • Eviteu utilitzar informació personal que altres puguin conèixer o esbrinar.
  • Eviteu fer servir paraules, frases i patrons de teclat habituals.

Obteniu més informació sobre com podeu crear una contrasenya segura.

Consell: podeu utilitzar un navegador com ara Chrome per gestionar les contrasenyes per a comptes diferents.

Configurar la verificació en dos passos

Feu que sigui més difícil que els delinqüents accedeixin al vostre compte. Amb la protecció amb dos passos, inicieu la sessió amb una dada que coneixeu (la contrasenya) i amb una informació que teniu (un codi al telèfon).

1. Seguiu les instruccions per configurar la verificació en dos passos.
  2. Deseu els codis de seguretat en un lloc segur en cas que no pugueu utilitzar el telèfon.

No donar permís a aplicacions en què no confieu

Algunes aplicacions són poc fiables o segures. Per augmentar la seguretat del compte, feu el següent:

• No permeteu que les aplicacions utilitzin el compte tret que estigueu segur que provenen d'una font de confiança.
  • Desactiveu l'accés a aplicacions menys segures, a les quals no inicieu la sessió de manera segura.

Navegar en privat i tancar la sessió en ordinadors públics

Si utilitzeu ordinadors públics, seguiu aquests passos per assegurar-vos que no es desin l'activitat ni els comptes.

1. En un ordinador públic, obriu una finestra privada a Chrome.
  2. Inicieu la sessió al compte en aquesta finestra.
  3. Quan ja hàgiu acabat, tanqueu totes les finestres privades.

Nota: si inicieu la sessió al Compte de Google en una finestra privada, s'hi apliquen els controls d'activitat. Es desa la mateixa activitat al compte que de costum.

Utilitzar un bloqueig de pantalla

Pot ser que el telèfon contingui informació personal o faciliti l'accés als vostres comptes. Per aquestes raons, afegiu un bloqueig de pantalla per si alguna vegada perdeu el telèfon o us el roben.

Obteniu informació sobre com podeu definir un bloqueig de pantalla.

Si no podeu accedir al compte

Seguiu els passos per recuperar el compte.

Si teniu problemes, torneu a provar-ho amb aquests consells per recuperar el compte.