Ikke bli låst ute av Google-kontoen din

Google-kontoen din har innhold som er viktig for deg, for eksempel e-poster, dokumenter, bilder og Play-kjøp. Beskytt kontoen med gjenopprettingsinformasjon og reservekoder, slik at du kan logge på hvis

• du glemmer passordet ditt
  • du har mistet telefonen din
  • kontoen din blir hacket

Trinn 1: Beskytt kontoen din med gjenopprettingsinformasjon

Med gjenopprettingsinformasjon kan du få tilgang til kontoen din igjen hvis du blir låst ute.

Legg til eller oppdater telefonnummeret ditt for gjenoppretting

1. Logg på telefonnummer for gjenoppretting i Google-kontoen din.
  2. Her kan du
    • velge Legg til et telefonnummer for gjenoppretting
    • endre telefonnummeret for gjenoppretting – velg Endre Endre ved siden av nummeret
    • slette telefonnummeret for gjenoppretting – velg Slett Slett ved siden av nummeret
  3. Følg trinnene på skjermen.

Tips: Selv om du sletter telefonnummeret for gjenoppretting, blir det fremdeles brukt av andre Google-tjenester. Gå til kontoen din for å administrere telefonnumrene dine.

Hvilket telefonnummer bør du bruke?

Bruk en mobiltelefon som

• kan motta SMS-er
  • tilhører deg og ingen andre
  • du bruker regelmessig og har med deg

Legg til eller oppdater e-postadressen for gjenoppretting

1. Gå til delen for gjenopprettingsadresse i Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Her kan du
    • velge Legg til en gjenopprettingsadresse
    • endre eller slette gjenopprettingsadressen – velg Endre Rediger ved siden av e-postadressen
  3. Følg trinnene på skjermen.

Hvilken e-postadresse bør du bruke?

Velg en e-postadresse som

• du bruker regelmessig
  • er forskjellig fra den du bruker til å logge på Google-kontoen din

Hvordan brukes gjenopprettingsinformasjonen?

Telefonnummer for gjenoppretting

Vi kan bruke gjenopprettingsnummeret ditt til

• å hjelpe deg med å få tilgang til kontoen din hvis du glemmer passordet ditt eller ikke kan logge på av en annen grunn
  • å blokkere andre fra å bruke kontoen din uten tillatelse
  • å varsle deg hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din

Hvis telefonnummeret ditt for gjenoppretting er det samme som et annet telefonnummer du har lagt til i kontoen din, kan det brukes til andre formål. Finn ut mer om hvordan telefonnumre brukes.

Gjenopprettingsadresse

Vi kan bruke gjenopprettingsadressen din til

• å hjelpe deg med å få tilgang til kontoen din hvis du glemmer passordet ditt eller ikke kan logge på av en annen grunn
  • å varsle deg hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din
  • å varsle deg hvis du nesten er tom for lagringsplass

Trinn 2: Konfigurer flere påloggingsmetoder

Du kan legge til flere påloggingsmetoder for å bevise at du eier kontoen din.
Hvis du logger på med bare et passord
Du kan logge på med telefonen din i stedet for å bruke et passord. Hvis du glemmer passordet ditt, er det nyttig å ha en annen måte å logge inn på.
Hvis du bruker totrinnsbekreftelse

Legg til flere metoder for å bevise at det er deg

Konfigurer telefonforespørsler

For å logge på kan du trykke på en forespørsel Google sender til telefonen din. Med telefonforespørsler får du bedre kontosikkerhet, og det er raskere enn å skrive inn en kode.

Lagre reservekoder

Hvis du ikke kan bruke telefonen din, kan reservekoder gi deg tilgang til kontoen. Du kan laste ned reservekoder på en enhet eller skrive dem ut og oppbevare dem på et trygt sted.

Få koder fra en app

Du kan få koder for å logge på kontoen din, selv om du ikke kan motta tekstmeldinger. Finn ut hvordan du installerer Google Autentisering-appen for å få koder på telefonen din.

Konfigurer en sikkerhetsnøkkel

Sikkerhetsnøkler er et av de sikreste alternativene for et trinn 2 som du kan bruke med Google-kontoen din. Finn ut hvordan du bruker sikkerhetsnøkler.

Hvis du reiser ofte

Når du logger på fra et nytt sted, kan Google be deg om å gå gjennom et ekstra trinn for å sjekke at det er deg. Følg disse tipsene for å være bedre forberedt når du reiser.

1. Oppdater gjenopprettingsinformasjonen din

Sørg for at du fremdeles kan bruke telefonnummeret og e-postadressen for gjenoppretting. På den måten kan vi hjelpe deg med å få tilgang til kontoen igjen hvis du ikke kan logge på.

2. Set up a way to prove it’s you

Det er lurt å konfigurere et telefonnummer for gjenoppretting før avreise, slik at du kan bruke kontoen din mens du reiser. Ha denne telefonen med deg når du reiser.

Bevis at du eier kontoen din, med bekreftelseskoder via tekstmelding

Sørg for at du kan motta SMS på telefonnummeret for gjenoppretting mens du reiser.

Bevis at du eier kontoen din, med telefonforespørsler

For å bruke telefonforespørsler må du ha en aktiv internettilkobling på telefonen du bruker til gjenoppretting.

Hvis du logger på med bare et passord:

Sørg for at du legger til Google-kontoen din på telefonen du bruker til gjenoppretting, før du begynner å reise.

Hvis du bruker totrinnsbekreftelse:

1. Følg fremgangsmåten for å konfigurere telefonforespørsler før du begynner å reise.
  2. Forbli logget på telefonen du bruker til gjenoppretting, eller Google-appene, mens du reiser.

3. Legg til flere metoder for å bevise at det er deg

Hvis totrinnsbekreftelse er slått på, kan du legge til flere metoder for å bevise at det er deg.

Trinn 3: Gjør kontoen din sikrere

Bruk disse tipsene for å sikre at bare du får tilgang til kontoen din.

Løs problemer

Kan ikke logge på

Gå til siden for kontogjenoppretting, og besvar spørsmålene så godt du kan. Disse tipsene kan hjelpe.

Bruk siden for kontogjenoppretting hvis

• du har glemt passordet ditt
  • noen har endret passordet ditt
  • noen har slettet kontoen din
  • du ikke kan logge på av en annen grunn

Tips: For å være sikker på at du prøver å logge på riktig konto, kan du prøve å gjenopprette brukernavnet ditt.

Kan ikke endre gjenopprettingsinformasjonen

Hvis det er noe annerledes med hvordan du logger på, har du kanskje ikke mulighet til å endre gjenopprettingsinformasjonen din. Du kan prøve igjen

• fra en enhet du vanligvis bruker til å logge på
  • fra et sted du vanligvis logger på fra
  • neste uke fra enheten du bruker nå