Voorkomen dat je de toegang tot je Google-account kwijtraakt

Je Google-account bevat content die belangrijk voor je is, zoals e-mails, documenten, foto's en Play-aankopen. Bescherm je account met herstelgegevens en back-ups zodat je kunt inloggen in de volgende gevallen:

• Je bent je wachtwoord vergeten.
  • Je bent je telefoon kwijt.
  • Je account is gehackt.

Stap 1: Bescherm je account met herstelgegevens

Met herstelgegevens kun je weer toegang krijgen tot je account als je geen toegang meer hebt.

Uw hersteltelefoonnummer toevoegen of updaten

1. Log in bij het gedeelte voor het hersteltelefoonnummer in uw Google-account.
  2. Vervolgens kunt u:
    • Selecteer Een hersteltelefoonnummer toevoegen.
    • Uw hersteltelefoonnummer wijzigen: Selecteer Bewerken Bewerken naast uw nummer.
    • Uw hersteltelefoonnummer verwijderen: Selecteer Verwijderen Verwijderen naast uw nummer.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Opmerking: Als je je hersteltelefoonnummer verwijdert, wordt dit niet verwijderd voor gebruik door andere Google-services. Ga naar je account om je telefoonnummers te beheren.

Welk telefoonnummer je het beste kunt gebruiken

Gebruik een mobiele telefoon die:

• sms'jes ontvangt,
  • alleen van jou is,
  • je regelmatig gebruikt en bij je hebt.

Je herstelmailadres toevoegen of updaten

1. Ga naar het gedeelte voor het herstelmailadres in je Google-account. Je moet misschien inloggen.
  2. Je kunt nu het volgende doen:
    • Een herstelmailadres toevoegen selecteren.
    • Je herstelmailadres wijzigen of verwijderen: selecteer Bewerken Bewerken naast je e-mailadres.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Welk e-mailadres je het beste kunt gebruiken

Kies een e-mailadres dat:

• je regelmatig gebruikt,
  • verschilt van het e-mailadres dat je gebruikt om in te loggen op je Google-account.

Hoe herstelgegevens worden gebruikt

Hersteltelefoonnummer

We gebruiken je hersteltelefoonnummer bijvoorbeeld:

• Voor hulp bij je account als je je wachtwoord bent vergeten of om een andere reden niet kunt inloggen.
  • Om te zorgen dat anderen je account niet gebruiken zonder jouw toestemming.
  • Om verdachte activiteit in je account te melden.

Als je hersteltelefoonnummer hetzelfde is als een ander telefoonnummer dat je aan je account hebt toegevoegd, kan dat worden gebruikt voor andere doeleinden. Meer informatie over hoe telefoonnummers worden gebruikt

Herstelmailadres

We gebruiken je herstelmailadres bijvoorbeeld voor het volgende:

• Voor hulp bij je account als je je wachtwoord bent vergeten of om een andere reden niet kunt inloggen.
  • Voor meldingen van verdachte activiteit in je account.
  • Voor een melding als je bijna geen opslagruimte meer hebt.

Stap 2: Stel meer manieren in om in te loggen

Je kunt meer manieren toevoegen om in te loggen zodat je kunt bewijzen dat het account van jou is.
Als je inlogt met alleen een wachtwoord
Je kunt inloggen met je telefoon in plaats van met een wachtwoord. Als je je wachtwoord bent vergeten, is het handig dat je op een andere manier kunt inloggen.
Als je verificatie in 2 stappen gebruikt

Meer manieren toevoegen om te bewijzen dat jij het bent

Telefoonprompts instellen

Als je wilt inloggen, kun je op een prompt tikken die Google naar je telefoon stuurt. Telefoonprompts verbeteren de beveiliging van je account en werken sneller dan codes die je moet invoeren.

Back-upcodes bewaren

Als je je telefoon niet kunt gebruiken, kun je met back-upcodes weer toegang tot je account krijgen. Je kunt back-upcodes downloaden naar een apparaat of afdrukken en op een veilige plaats bewaren.

Codes van een app krijgen

Je kunt codes krijgen om in te loggen op je account, zelfs als je geen tekstberichten kunt ontvangen. Kom meer te weten over hoe je de Google Authenticator-app installeert om codes op je telefoon te ontvangen.

Een beveiligingssleutel instellen

Beveiligingssleutels zijn een van de veiligste 2e stappen die je met je Google-account kunt gebruiken. Kom meer te weten over het gebruik van een beveiligingssleutel.

Als je vaak reist

Als je vanaf een nieuwe locatie inlogt, kan Google je vragen een extra stap uit te voeren om te bevestigen dat jij het bent. Volg deze tips om beter voorbereid te zijn wanneer je reist.

1. Update je herstelgegevens

Zorg dat je je hersteltelefoonnummer en herstelmailadres nog steeds kunt gebruiken. Zo kunnen we je helpen weer toegang tot je account te krijgen als je niet kunt inloggen.

2. Set up a way to prove it’s you

Voordat je vertrekt, stel je je hersteltelefoon in zodat je je account kunt gebruiken terwijl je op reis bent. Houd deze telefoon bij je tijdens de reis.

Bewijs dat je de eigenaar van je account bent via verificatiecodes per tekstbericht

Zorg dat je hersteltelefoon tekstberichten kan ontvangen terwijl je op reis bent.

Bewijs dat je de eigenaar van je account bent via telefoonprompts

Je hebt een actieve internetverbinding nodig op je hersteltelefoon om telefoonprompts te gebruiken.

Als je inlogt met alleen een wachtwoord:

Zorg ervoor dat je je Google-account aan je hersteltelefoon toevoegt voordat je op reis gaat.

Als je verificatie in 2 stappen gebruikt:

1. Volg de stappen om telefoonprompts in te stellen voordat je op reis gaat.
  2. Blijf ingelogd op je hersteltelefoon of bij je Google-apps terwijl je op reis bent.

3. Voeg meer manieren toe om te bewijzen dat jij het bent

Als verificatie in 2 stappen aanstaat, kun je meer manieren toevoegen om te bewijzen dat jij het bent.

Stap 3: Maak je account veiliger

Aan de hand van deze tips kun je zorgen dat alleen jij toegang tot je account kunt krijgen.

Problemen oplossen

Ik kan niet inloggen

Ga naar de pagina voor accountherstel en beantwoord de vragen zo goed mogelijk. Deze tips kunnen je helpen.

Gebruik de pagina voor accountherstel in de volgende gevallen:

• Je bent je wachtwoord vergeten.
  • Iemand heeft je wachtwoord gewijzigd.
  • Iemand heeft je account verwijderd.
  • Je kunt om een andere reden niet inloggen.

Tip: Probeer je gebruikersnaam te herstellen zodat je zeker weet dat je probeert in te loggen op het juiste account.

Ik kan de herstelgegevens niet wijzigen

Als er iets anders is aan de manier waarop je inlogt, kun je misschien je herstelgegevens niet wijzigen. Je kunt het opnieuw proberen:

• vanaf een apparaat waarmee je gewoonlijk inlogt,
  • vanaf een locatie waar je gewoonlijk inlogt,
  • vanaf het apparaat dat je op dit moment gebruikt, maar wel een week later.