Se kjøpene, reservasjonene og abonnementene dine

Google-kontoen din inkluderer kjøp og reservasjoner i Søk, Maps og Google-assistenten samt bestillingsbekreftelser fra Gmail. Denne informasjonen er organisert for å hjelpe deg med å få ting gjort.

Merk: Gmail-data brukes ikke til annonser.

1. Åpne Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Kjøp, abonnement og reservasjoner under «Betalinger og abonnementer».
  3. Se en liste over elementer ved å velge Administrer kjøp, abonnementer eller reservasjoner.
  4. For å se mer informasjon, velg et element. Her kan du gjøre ting som
    • å spore leveringer
    • å kansellere reservasjoner
    • å fornye abonnementer

Merk: Du ser ingen kjøp, abonnementer eller reservasjoner oppført i Google-kontoen din hvis

• du er under 13 (eller den aktuelle alderen i landet ditt) og
  • en forelder eller foresatt har opprettet kontoen din via Family Link

Hvor kommer kjøpene og reservasjonene dine fra?

Google-kontoen din inkluderer kjøp og reservasjoner i Søk, Maps og Google-assistenten samt bestillingsbekreftelser fra Gmail. Kjøp og reservasjoner kan for eksempel komme fra

• matbestillinger eller Google Shopping-bestillinger via Søk eller Assistent
  • kjøps- og reservasjonskvitteringer eller -bekreftelser som mottas i Gmail
  • reservasjoner for restauranter, hoteller samt bestillinger for helse og velvære via Søk, Maps eller Assistent

For å se kilden til en bestilling, velg bestillingen for å se detaljene om den. Øverst til høyre velger du Informasjon Informasjon og deretter Hvor kommer dette fra?.

Slett kjøpene og reservasjonene dine

Slett kjøpene dine
  1. Gå til Kjøp-siden i Google-kontoen din.
  2. Velg et kjøp for å se detaljene om det.
  3. Velg Fjern kjøpet.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å slette kjøpet.

Hvis slettede kjøp fremdeles er synlige:

• Kontrollér at alle e-poster som inneholder kjøp, er slettet
  • Tøm papirkurven
  • Oppdater siden i nettleseren

Merk: Det tar litt tid før slettede kjøp blir fjernet fra kontoen din.

Slett reservasjonene dine
  1. Gå til Reservasjoner-siden i Google-kontoen din.
  2. Velg en reservasjon for å se detaljene om den.
  3. Velg Fjern reservasjonen.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å slette reservasjonen.

Hvis slettede reservasjoner fremdeles er synlige:

• Kontrollér at alle e-poster som inneholder reservasjoner, er slettet
  • Tøm papirkurven
  • Oppdater siden i nettleseren

Merk: Det tar litt tid før slettede reservasjoner blir fjernet fra kontoen din.

Merk: Informasjon om kjøp, reservasjoner og abonnementer kan også lagres med aktiviteten din i andre Google-tjenester. Hvis du for eksempel har sett på et produkt med Søk og deretter kjøpt det, kan søkene dine for produktet bli lagret i Google-kontoen din.

Hvorfor samler Google kjøpene og reservasjonene dine?

Vi organiserer kjøp og reservasjoner i Google-kontoen din for å hjelpe deg med å få ting gjort. Du kan for eksempel

• spørre Google-assistenten om leveringsstatus for et kjøp
  • be Google-assistenten vise flyreservasjonene dine eller bruke Søk til å stille spørsmål som «Er flyvningen min i rute?»

Merk: Gmail-data brukes ikke til annonser.

Administrer tilknyttede abonnementer

Abonnementer kan inkludere innhold som

• Google Play-abonnementer
  • YouTube-abonnementer
  • Nyheter-abonnementer du har knyttet til Google-kontoen din
Legg til et abonnement på en tjeneste fra utenfor Google

Du kan knytte et abonnement til Google-kontoen din.

Når du har knyttet et abonnement til kontoen din, kan Google gi opplevelsen din et mer personlig preg, for eksempel ved at du kan

• se artikler uten å logge på en konto eller møte en betalingsmur
  • få artikler fra abonnementer for papirutgave i søkeresultatene dine
Fjern tilknyttede abonnementer

Fjerne tilkoblede abonnementer

Hvis du ikke vil at Google skal vite om et abonnement, går du til Abonnementer og velger Fjern tilknytningen.

Abonnementet ditt blir ikke kansellert eller endret. Men du ser ikke lenger personlig tilpasning basert på abonnementet ditt i Google-produkter.

Hvem kan se kjøpene og reservasjonene dine?

Bare du kan se kjøpene, reservasjonene og abonnementene dine. Finn ut hvordan Google ivaretar personvernet ditt og beskytter deg.