Uw aankopen, reserveringen en abonnementen bekijken

Uw Google-account bevat aankopen en reserveringen die zijn uitgevoerd via Google Zoeken, Maps en de Assistent, evenals bestellingsbevestigingen uit Gmail. Deze informatie is geordend om u te helpen van alles gedaan te krijgen.

Opmerking: Gmail-gegevens worden niet gebruikt voor advertenties.

1. Open uw Google-account. U moet wellicht inloggen.
  2. Selecteer Aankopen, abonnementen en reserveringen onder 'Betalingen en abonnementen'.
  3. Bekijk een lijst met items door Aankopen, abonnementen en reserveringen beheren te selecteren.
  4. Selecteer een item om meer informatie te bekijken. Hier kunt u acties uitvoeren, zoals:
    • Een levering volgen.
    • Een reservering annuleren.
    • Een abonnement verlengen.

Opmerking: U ziet geen aankopen, abonnementen of reserveringen in uw Google-account als:

• u jonger bent dan dertien jaar (of de toepasselijke leeftijd in uw land), en
  • een ouder of voogd uw account heeft gemaakt met Family Link.

Waar uw aankopen en reserveringen vandaan komen

Uw Google-account bevat aankopen en reserveringen die zijn uitgevoerd via Google Zoeken, Maps en de Assistent, evenals bestellingsbevestigingen uit Gmail. Aankopen en reserveringen kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van de volgende bronnen:

• Bestellingen voor eten of Google Shopping-bestellingen via Google Zoeken of de Assistent.
  • Ontvangstbewijzen en -bevestigingen van aankopen en reserveringen die in Gmail zijn ontvangen.
  • Reserveringen voor restaurants of hotels, en gezondheids- en fitnessreserveringen die zijn gemaakt via Google Zoeken, Maps of de Assistent.

Als u de bron van een bestelling wilt bekijken, selecteert u de bestelling om meer informatie weer te geven. Selecteer rechtsboven Info Informatie en dan Waar komt dit vandaan?.

Uw aankopen en reserveringen verwijderen

Uw aankopen verwijderen
  1. Ga naar de pagina Aankopen in uw Google-account.
  2. Selecteer een aankoop om de details te bekijken.
  3. Selecteer Aankoop verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm om de aankoop te verwijderen.

Als verwijderde aankopen nog steeds zichtbaar zijn:

• Zorg ervoor dat alle e-mails met aankopen zijn verwijderd.
  • Maak de prullenbak leeg.
  • Vernieuw de pagina in uw webbrowser.

Opmerking: Het kan enige tijd duren voordat verwijderde aankopen uit uw account zijn verwijderd.

Uw reserveringen verwijderen
  1. Ga naar de pagina Reserveringen in uw Google-account.
  2. Selecteer een reservering om de details te bekijken.
  3. Selecteer Reservering verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm om de reservering te verwijderen.

Als verwijderde reserveringen nog steeds zichtbaar zijn:

• Zorg ervoor dat alle e-mails met reserveringen zijn verwijderd.
  • Maak de prullenbak leeg.
  • Vernieuw de pagina in uw webbrowser.

Opmerking: Het kan enige tijd duren voordat verwijderde reserveringen uit uw account zijn verwijderd.

Opmerking: Informatie over uw aankopen, reserveringen en abonnementen kan ook worden opgeslagen bij uw activiteit in andere Google-services. Als u bijvoorbeeld een product heeft bekeken via Google Zoeken en het vervolgens heeft gekocht, kunnen uw zoekopdrachten voor dat product worden opgeslagen in uw Google-account.

Waarom Google uw aankopen en reserveringen samenbrengt

We organiseren uw aankopen en reserveringen in uw Google-account om u te helpen van alles gedaan te krijgen. Bijvoorbeeld:

• U kunt de Google Assistent vragen naar de verzendstatus van een aankoop.
  • U kunt de Google Assistent vragen uw vluchtreserveringen te laten zien of Google Zoeken gebruiken om vragen te stellen zoals 'Is mijn vlucht op tijd?'

Opmerking: Gmail-gegevens worden niet gebruikt voor advertenties.

Gekoppelde abonnementen beheren

Abonnementen kunnen content bevatten zoals:

• Google Play-abonnementen
  • YouTube-abonnementen
  • Nieuwsabonnementen die u aan uw Google-account heeft gekoppeld
Een abonnementsservice van buiten Google toevoegen

U kunt een abonnement aan uw Google-account koppelen.

Nadat u een abonnement aan uw account heeft gekoppeld, kan Google de volgende functies personaliseren:

• Artikelen bekijken zonder in te loggen op een account of een betaalmuur tegen te komen.
  • Artikelen van drukwerkabonnementen weergeven in uw zoekresultaten.
Een gekoppeld abonnement verwijderen

Een gelinkt abonnement verwijderen

Als u niet wilt dat Google op de hoogte is van een abonnement, gaat u naar Abonnementen en selecteert u Link verwijderen.

Uw abonnement wordt niet geannuleerd of gewijzigd. U ziet echter geen personalisatie meer op basis van uw abonnementen voor Google-producten.

Wie uw aankopen en reserveringen kan zien

Alleen u kunt uw aankopen, reserveringen en abonnementen bekijken. Lees meer informatie over hoe Google uw privacy en veiligheid beschermt.