Ostosten, varausten ja tilausten katselu

Google-tilisi sisältää Haun, Mapsin ja Assistantin kautta tehdyt ostokset ja varaukset sekä Gmailin tilausvahvistukset. Järjestämme nämä tiedot, jotta saat asioita hoidettua helpommin.

Huom. Gmail-dataa ei käytetä mainoksiin.

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Maksut ja tilaukset ‑kohdasta Ostokset, tilaukset tai varaukset.
  3. Valitse Hallinnoi ostoksia, tilauksia tai varauksia, niin näet luettelon kyseisistä kohteista.
  4. Jos haluat nähdä lisätietoja, valitse tietty kohde. Seuraavaksi voit
    • seurata toimitusta
    • peruuttaa varauksen
    • uusia tilauksen.

Huom. Et näe ostoksia, tilauksia tai varauksia Google-tililläsi, jos

• olet alle 13-vuotias (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempi) ja
  • vanhempi tai huoltaja loi tilisi Family Linkin avulla.

Mistä ostokset ja varaukset ovat peräisin

Google-tilisi sisältää Haun, Mapsin ja Assistantin kautta tehdyt ostokset ja varaukset sekä Gmailin tilausvahvistukset. Ostokset ja varaukset voivat olla esimerkiksi peräisin

• Haun tai Assistantin kautta tehdyistä ruokaostoksista tai Google Shopping -tilauksista
  • Gmailiin saapuneista ostos- tai varauskuiteista tai vahvistuksista
  • ravintola- ja hotellivarauksista sekä terveyteen ja kuntoiluun liittyvistä varauksista, jotka on luotu Haun, Mapsin tai Assistantin avulla.

Jos haluat nähdä tilauksen lähteen, valitse tilaus, jolloin lisätiedot tulevat näkyviin. Valitse yläreunasta Tiedot Lisätietoja ja sitten Mistä tämä löytyi?.

Ostosten ja varausten poistaminen

Ostosten poistaminen
  1. Siirry Google-tililläsi Ostokset-sivulle.
  2. Valitse ostos, niin lisätiedot tulevat näkyviin.
  3. Valitse Poista ostos.
  4. Poista ostos näytön ohjeiden mukaisesti.

Jos poistetut ostokset näkyvät edelleen:

• Varmista, että kaikki ostoksia sisältävät sähköpostit on poistettu.
  • Tyhjennä roskakori.
  • Päivitä sivu selaimessa.

Huom. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin poistetut ostokset poistetaan tililtäsi.

Varausten poistaminen
  1. Siirry Google-tililläsi Varaukset-sivulle.
  2. Valitse varaus, niin lisätiedot tulevat näkyviin.
  3. Valitse Poista varaus.
  4. Poista varaus näytön ohjeiden mukaisesti.

Jos poistetut varaukset näkyvät edelleen:

• Varmista, että kaikki varauksia sisältävät sähköpostit on poistettu.
  • Tyhjennä roskakori.
  • Päivitä sivu selaimessa.

Huom. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin poistetut varaukset poistetaan tililtäsi.

Huom. Ostos-, varaus- ja tilaustietoja voidaan myös tallentaa samalla, kun toimintaasi muista Google-palveluista tallennetaan. Jos olet esimerkiksi katsonut tuotetta käyttämällä Hakua ja sitten ostanut sen, tuotteesta tekemäsi haut saatetaan tallentaa Google-tilillesi.

Miksi Google kokoaa ostoksesi ja varauksesi

Järjestämme ostokset ja varaukset Google-tilillesi, jotta saat asioita hoidettua helpommin. Esimerkkejä:

• Voit kysyä Google Assistantilta ostoksen toimituksen tilasta.
  • Voit pyytää Google Assistantia näyttämään lentovarauksesi tai kysyä Haun avulla kysymyksiä, kuten "Onko lentoni aikataulussa?"

Huom. Gmail-dataa ei käytetä mainoksiin.

Linkitettyjen tilausten ylläpito

Tilauksiin voi sisältyä seuraavanlaista sisältöä:

• Google Play ‑tilaukset
  • YouTube-tilaukset
  • Google-tilille linkittämäsi Uutiset-tilaukset
Googlen ulkopuolisen tilauspalvelun lisääminen

Voit linkittää tilauksesi Google-tilillesi.

Kun olet linkittänyt tilauksen tilillesi, Google voi personoida kokemuksia muun muassa näin:

• Näet artikkeleita kirjautumatta sisään tilille ja näkemättä maksumuuria.
  • Näet lehtitilaustesi artikkeleita hakutuloksissasi.
Linkitetyn tilauksen poistaminen

Linkitetyn tilauksen poistaminen

Jos et halua Googlen tietävän tilauksesta, siirry kohtaan Tilaukset ja valitse Poista linkitys.

Tilaustasi ei peruuteta tai muuteta. Et enää näe tilauksiisi perustuvaa räätälöintiä Google-tuotteissa.

Kuka voi nähdä ostoksesi ja varauksesi

Vain sinä näet ostoksesi, varauksesi ja tilauksesi. Katso, miten Google huolehtii yksityisyydestäsi ja tietosuojastasi.