Ostosten, varausten ja tilausten löytäminen

Google-tilisi sisältää Haun, Mapsin ja Assistantin kautta tehdyt ostokset ja varaukset. Järjestämme nämä tiedot, jotta saat asioita hoidettua helpommin.

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Siirry kohtaan Maksut ja tilaukset.
  3. Näet luettelon kohteista valitsemalla Hallinnoi ostoksia, Hoida varauksia tai Hallinnoi tilauksia.
  4. Jos haluat nähdä lisätietoja, valitse kohde. Tässä näkymässä voit esimerkiksi
    • seurata toimitusta
    • peruuttaa varauksen
    • uusia tilauksen.

Tärkeää: Et löydä ostoksia, tilauksia tai varauksia Google-tililtäsi, jos

• olet alle 13-vuotias (tai maassasi sovellettavaa ikää nuorempi)
  • vanhempi tai huoltaja loi tilisi Family Linkin avulla.

Mistä ostokset ja varaukset ovat peräisin

Google-tilisi sisältää Haun, Mapsin ja Assistantin kautta tehdyt ostokset ja varaukset. Ostokset ja varaukset voivat olla esimerkiksi peräisin

• Haun tai Assistantin kautta tehdyistä ruokaostoksista tai Google Shopping -tilauksista
  • ravintola- ja hotellivarauksista sekä terveyteen ja kuntoiluun liittyvistä varauksista, jotka on luotu Haun, Mapsin tai Assistantin avulla.

Jos haluat löytää tilauksen lähteen, etsi lisätiedot valitsemalla tilaus. Valitse yläreunasta Tiedot Lisätietojaja sitten Mistä tämä löytyi?.

Ostosten ja varausten poistaminen

Ostosten poistaminen
  1. Siirry Google-tililläsi Ostokset-sivulle.
  2. Etsi lisätiedot valitsemalla ostos.
  3. Valitse Poista ostos.
  4. Poista ostos näytön ohjeiden mukaisesti.
Varausten poistaminen
  1. Siirry Google-tililläsi Varaukset-sivulle.
  2. Etsi lisätiedot valitsemalla varaus.
  3. Valitse Poista varaus.
  4. Poista varaus näytön ohjeiden mukaisesti.

Tärkeää: Ostos-, varaus- ja tilaustietoja voidaan myös tallentaa samalla, kun toimintaasi muista Google-palveluista tallennetaan. Jos olet esimerkiksi katsonut tuotetta käyttämällä Hakua ja sitten ostanut sen, tuotteesta tekemäsi haut saatetaan tallentaa Google-tilillesi.

Miksi Google kokoaa ostoksesi ja varauksesi

Järjestämme ostokset ja varaukset Google-tilillesi, jotta saat asioita hoidettua helpommin. Esimerkkejä:

• Voit kysyä Google Assistantilta ostoksen toimituksen tilasta.
  • Voit pyytää Google Assistantia näyttämään lentovarauksesi tai kysyä Haun avulla kysymyksiä, kuten "Onko lentoni aikataulussa?"

Linkitettyjen tilausten ylläpito

Tilauksiin voi sisältyä seuraavanlaista sisältöä:

• Google Play ‑tilaukset
  • YouTube-tilaukset
  • Google-tilille linkittämäsi Uutiset-tilaukset
Googlen ulkopuolisen tilauspalvelun lisääminen

Voit linkittää tilauksesi Google-tilillesi.

Kun olet linkittänyt tilauksen tilillesi, Google voi personoida kokemuksia muun muassa näin:

• Voit löytää artikkeleita kirjautumatta sisään tilille ja näkemättä maksumuuria.
  • Näet lehtitilaustesi artikkeleita hakutuloksissasi.
Linkitetyn tilauksen poistaminen

Jos et halua tilauksen näkyvän Google-tililläsi, siirry Tilaukset-kohtaan ja valitse Poista linkitys.

Tilaustasi ei peruuteta tai muuteta. Et enää näe tilauksiisi perustuvaa personointia Google-tuotteissa.

Kuka voi nähdä ostoksesi ja varauksesi

Vain sinä näet ostoksesi, varauksesi ja tilauksesi. Katso, miten Google huolehtii yksityisyydestäsi ja tietosuojastasi.