Hitta, styra och radera uppgifter i Google-kontot

Läs mer om hur du hanterar uppgifter och aktivitet på Google-kontot. Du kan välja vilken typ av aktivitet som sparas på kontot och används till att anpassa Googles tjänster.

Granska integritetsinställningarna

Med Integritetskontroll kan du snabbt se över och ändra de flesta av inställningarna som beskrivs nedan.

Kontrollera vilken aktivitet som sparas

Du kan välja vilken aktivitet som ska sparas i Google-kontot i aktivitetsinställningarna. Det här är några exempel på aktivitet:

• Sökningar du gör.
  • Webbplatser du besöker.
  • Videor du tittar på.
  • Platser du besöker.

Aktivitetsdata gör sökningarna snabbare och ger en mer anpassad upplevelse i Googles produkter.

Läs mer om hur du kontrollerar vilken aktivitet som sparas på kontot.

Hålla koll på och radera din information

Sidorna nedan hjälper dig att granska och kontrollera aktiviteten som sparats i Google-kontot.

Se en översikt över din data

Besök Google Översikt om du vill se en sammanfattning av data i olika Google-tjänster som Gmail, Drive och Kalender.

Se och radera aktivitet och filer

Din aktivitet

På sidan Min aktivitet kan du se och radera aktivitet, till exempel sökningar du har gjort och sidor du har besökt.

Läs mer om hur du raderar din aktivitet.

Tips! För att öka säkerheten kan du kräva ett extra verifieringssteg för att visa hela historiken i Min aktivitet.

Dina filer

Du kan se och radera foton, e-postmeddelanden, dokument och andra filer genom att öppna den relevanta produkten från Google, till exempel:

Se och radera platser där du har varit

Platshistorik är en inställning i Google-kontot som skapar en tidslinje – en personlig karta som hjälper dig att komma ihåg platser du besöker samt dina rutter och resor. När du har aktiverat Platshistorik sparas enhetens exakta plats regelbundet på enheterna och på Googles servrar även när du inte använder Googles appar. Det är endast du som har åtkomst till din platshistorik.

Läs mer om hur du hanterar eller raderar platshistoriken.

Med Platshistorik får du en mer anpassad upplevelse i alla Googles produkter och tjänster, till exempel rekommendationer utifrån platser du ofta besöker.

Hantera annan platsdata

Platsdata kan fortfarande sparas i Google-kontot när du använder andra webbplatser, appar och tjänster eller har aktiverat andra inställningar i Google, till exempel Webb- och appaktivitet, även om du pausar platshistorik eller raderar platsdata. Webb- och appaktivitet kan även inkludera information om din plats från enhetens ungefärliga område och IP-adress.

Till exempel kan din ungefärliga plats sparas som en del av din aktivitet i Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet. Annan platsinformation, däribland din exakta plats, kan sparas i dina foton beroende på inställningarna i kameraappen.

Radera historik och cookies från Chrome och andra webbläsare

Med hjälp av historik och cookies kan vi ge dig bättre förslag i adressfältet. Det gör att du snabbare hittar det du letar efter.

• Chrome: Radera sökhistorik och cookies eller surfa privat.
  • Andra webbläsare: Om du använder Safari, Firefox eller någon annan webbläsare besöker du tillverkarens supportsida om du behöver hjälp.
Se annan aktivitet på Google

Du kan även styra annan aktivitet på Google.

De här uppgifterna kan ge bättre resultat och förslag i Googles tjänster.

Ta bort en enhet från kontot
Du kan granska enheter som har loggat in på ditt konto nyligen. Ta bort enheter som du inte känner igen eller äger.
Radera en produkt eller ditt konto
Du kan när som helst radera ditt Google-konto. Ett konto som raderats går kanske inte att återställa.

Redigera personliga uppgifter

Besök Om mig om du vill redigera dina personliga uppgifter och ändra vem som får se dem. De här uppgifterna kan hjälpa andra att komma i kontakt med dig via Googles tjänster, som Gmail, eller hitta saker som ni har gemensamt.

Ta reda på hur du redigerar dina personliga uppgifter.

Ändra annonsinställningarna

Du kan styra vilken information Google använder för att visa annonser via annonsinställningarna.

De här uppgifterna bidrar till att göra annonserna mer relevanta utifrån dina intressen.

Läs mer om Google-annonser och annonsinställningar.

Ladda ned dina uppgifter på Google

Du kan ladda ned eller överföra data som foton, e-post, dokument och kontakter när som helst. Då kan du ha kvar innehållet även om du slutar att använda Googles tjänster eller raderar Google-kontot.

Läs mer om hur du laddar ned din data.