Använda ett Google-konto via Gmail

Om du har Gmail har du redan ett Google-konto. Med ett Google-konto får du åtkomst till Googles produkter, som Drive, Dokument, Kalender med flera, utan kostnad.

Så här loggar du in på ditt Google-konto (eller i en av Googles produkter):

1. Öppna inloggningssidan för produkten (t.ex. myaccount.google.com).
  2. Ange ditt användarnamn på Gmail (allt som står före @gmail.com).
  3. Ange ditt lösenord.

Vanliga problem

Jag tror inte jag har något Gmail-konto

Gmail ingår i nya Google-konton, så om du nyligen har skapat ett konto bör du redan ha en Gmail-adress.

Om du aldrig har skapat något Gmail-konto kan du registrera dig utan kostnad. Så här skapar du ett Gmail-konto:

1. Klicka på Gmail.com.
  2. Välj Fler alternativ följt av Skapa konto.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
Jag har raderat mitt Gmail-konto

Om du redan har ett Google-konto och har raderat Gmail-kontot kan du lägga till Gmail i Google-kontot.

Så här lägger du till Gmail:

1. Öppna mail.google.com.
  2. Logga in på ditt Google-konto.
  3. Lägg till Gmail i kontot genom att följa anvisningarna på skärmen.

När du lägger till Gmail blir din Gmail-adress ditt huvudsakliga användarnamn för kontot. Det är det som visas för andra när du delar information som dokument eller foton från ditt Google-konto. Din ursprungliga e-postadress blir återställningsadressen för kontot.

Besök hjälpcentret för Gmail om du undrar över något annat.