Google-tilin käyttäminen Gmail-osoitteella

Jos käytät Gmailia, sinulla on jo Google-tili. Google-tilin avulla voit käyttää Googlen ilmaisia tuotteita, kuten Drivea, Docsia, Kalenteria ja monia muita.

Näin voit kirjautua Google-tilillesi (tai Googlen tuotteisiin):

1. Siirry tuotteen kirjautumissivulle. Google-tileissä se on myaccount.google.com.
  2. Kirjoita Gmail-käyttäjänimesi (sähköpostiosoitteesi ilman @gmail.com-loppuosaa).
  3. Anna salasanasi.

Tavallisia ongelmia

Minulla ei ehkä ole Gmail-tiliä

Uusissa Google-tileissä on jo valmiiksi Gmail, joten jos olet luonut tilisi äskettäin, sinulla pitäisi jo olla Gmail-osoite.

Jos et ole vielä luonut Gmail-tiliä, voit tehdä sen ilmaiseksi. Näin voit luoda Gmail-tilin:

1. Siirry osoitteeseen Gmail.com.
  2. Valitse Lisäasetukset ja sitten Luo tili.
  3. Seuraa näkyviin tulevia ohjeita.
Olen ehkä poistanut Gmail-tilini

Jos sinulla on jo Google-tili mutta olet poistanut Gmail-tilisi, voit lisätä Gmailin nykyiselle Google-tilillesi.

Näin voit lisätä Gmailin tilillesi:

1. Siirry osoitteeseen mail.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Lisää Gmail tilillesi seuraamalla näkyviin tulevia ohjeita.

Kun lisäät Gmailin, Gmail-osoitteesta tulee tilisi ensisijainen käyttäjänimi. Se näkyy muille, kun jaat Google-tilisi kautta tietoja, kuten dokumentteja tai valokuvia. Alkuperäisestä sähköpostiosoitteestasi tulee tilisi palautusosoite.

Jos sinulla on vielä kysyttävää, käy Gmailin ohjekeskuksessa.