Inloggen op uw Google-account met een ander e-mailadres

Als u een Google-account maakt, ontvangt u automatisch ook een Gmail-adres. Als u liever een ander e-mailadres gebruikt om in te loggen, kunt u een niet-Gmail-adres aan het account koppelen en dit gebruiken om in te loggen, uw wachtwoord opnieuw in te stellen, meldingen te ontvangen en meer.

Als u een alternatief e-mailadres kiest, moet u voldoen aan de volgende vereisten:

• U kunt geen Gmail-adres gebruiken.
  • U kunt geen e-mailadres gebruiken dat al is gekoppeld aan een ander Google-account.
  • Gebruik uw Google-accountwachtwoord als u inlogt met dit e-mailadres.

Belangrijk: De onderstaande stappen gelden alleen voor een bestaand Google-account. Informatie over hoe u een nieuw Google-account maakt met een alternatief e-mailadres

Een alternatief e-mailadres toevoegen

1. Open je Google-account. Je moet misschien inloggen.
  2. Selecteer Persoonlijke informatie.
  3. Klik onder Contactgegevens op E-mail.
  4. Selecteer Alternatief e-mailadres toevoegen of Nog een e-mailadres toevoegen naast Alternatieve e-mailadressen.Je moet misschien opnieuw inloggen.
  5. Geef een e-mailadres op dat van jou is. Selecteer Toevoegen.

We sturen een e-mail met een verificatielink naar je alternatieve e-mailadres. Je moet de e-mail openen en op de link klikken voordat je met het alternatieve e-mailadres kunt inloggen op je account. Misschien krijg je de e-mail niet meteen.

Als je het bericht niet kunt vinden, bekijk je onze tips voor hoe je de verificatiemail kunt vinden of nog een e-mail kunt aanvragen.

Alternatief e-mailadres verwijderen

1. Open je Google-account. Je moet misschien inloggen.
  2. Selecteer Persoonlijke informatie.
  3. Klik onder Contactgegevens op E-mail.
  4. Klik op Alternatieve e-mailadressen. Je moet misschien opnieuw inloggen.
  5. Klik op Verwijderen Remove naast het alternatieve e-mailadres dat je wilt verwijderen.

Bekijk welke gebruikersnamen je kunt verwijderen uit je Google-account.

Situaties waarin mensen uw Gmail-adres te zien krijgen in plaats van uw alternatieve e-mailadres

Als mensen iets delen met uw alternatieve e-mailadres, wordt soms in plaats daarvan het primaire e-mailadres van uw Google-account (uw Gmail-adres) weergegeven. Enkele voorbeelden zijn:

• Google Documenten: als iemand content (zoals een document) deelt met uw alternatieve e-mailadres, wordt uw Gmail-adres weergegeven in plaats van het alternatieve e-mailadres.
  • Google Sites: als iemand een site deelt met uw alternatieve e-mailadres, wordt uw Gmail-adres weergegeven in plaats van het alternatieve e-mailadres.
  • Google Agenda: als u uitnodigingen beantwoordt die zijn doorgestuurd vanaf uw alternatieve e-mailadres, ziet de organisator van de afspraak dat de reacties afkomstig zijn van uw Gmail-adres.
  • Google Keep: als iemand een notitie deelt met uw alternatieve e-mailadres, wordt uw Gmail-adres weergegeven in plaats van het alternatieve e-mailadres.
  • Google Groepen: als u een alternatief e-mailadres verwijdert dat deel uitmaakte van een groep, kan in plaats daarvan uw Gmail-adres worden weergegeven.
  • Google Ads: als u een uitnodiging accepteert om een Google Ads-account te gebruiken met uw alternatieve e-mailadres, worden uw Gmail-adres en uw alternatieve e-mailadres weergegeven op de pagina voor accounttoegang.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.