Almindelige spørgsmål om programmet Avanceret beskyttelse

Avanceret beskyttelse giver forbedrede sikkerhedsfunktioner på din Google-konto.

• Beskytter mod phishing og hacking af konti: Sikkerhedsnøgler betragtes af mange som den bedste metode til at bekræfte og beskytte din konto. Selv hvis en hacker får fat i din adgangskode, kan vedkommende ikke logge ind på din konto uden din sikkerhedsnøgle.
  • Beskytter dine data: Avanceret beskyttelse begrænser de tredjepartswebsites og apps, der har adgang til dine data.
  • Forhindrer hackere i at udgive sig for at være dig for at få adgang til din konto: Hvis nogen forsøger at gendanne din konto, kræver Avanceret beskyttelse ekstra trin for at bekræfte din identitet.

Hvordan adskiller Avanceret beskyttelse sig fra totrinsbekræftelse?

Med totrinsbekræftelse logger du ind med:

• Din adgangskode
  • Et andet trin, f.eks. ved at angive en kode fra en app eller trykke på en loginbesked på din telefon

Avanceret beskyttelse hjælper med at sikre følsomme konti i endnu højere grad. Med Avanceret beskyttelse logger du ind med:

Desuden begrænser Avanceret beskyttelse, hvilke tredjepartsapps der kan få adgang til dine data, og skærper sikkerheden i forbindelse med kontogendannelse for at forhindre uautoriserede brugere i at få adgang til din konto.

Spørgsmål om sikkerhedsnøgler

Hvorfor har jeg brug for sikkerhedsnøgler?
Avanceret beskyttelse anvender sikkerhedsnøgler, fordi de er blandt de sikreste muligheder for det andet trin i en totrinsbekræftelse. Du skal bruge en sikkerhedsnøgle, første gang du logger ind på din Google-konto på en ny enhed.
Er sikkerhedsnøgler effektive?
Vores undersøgelser viser, at sikkerhedsnøgler er mere effektive til at stoppe hackere end nogen andre almindelige metoder.
Hvilke sikkerhedsnøgler har jeg brug for, og hvor kan jeg bestille dem?
Vi anbefaler en primær nøgle og mindst én USB-reservenøgle. Nøglerne kan købes hos Google eller en godkendt forhandler. Få flere oplysninger om bestilling af sikkerhedsnøgler.
Hvad sker der, hvis jeg mister min sikkerhedsnøgle?

Hvis du stadig har kontoadgang:

1. Køb en eller flere nye sikkerhedsnøgler.
  2. Gå til din Google-konto.
  3. Klik på Sikkerhed i navigationspanelet til venstre.
  4. Klik på Totrinsbekræftelse i panelet Login på Google.
  5. Klik på Tilføj sikkerhedsnøgle. Tilføj dine nye sikkerhedsnøgler.
  6. Next to the lost security key, select Edit Redigerog derefter Remove this key.

Hvis du ikke har kontoadgang:

1. Indsend en anmodning om at få gendannet din konto. Det tager et par dage, før Google kan bekræfte din identitet.
  2. Mens du venter, kan du bestille en eller flere nye sikkerhedsnøgler.
  3. Der sendes en mail til din mailadresse til gendannelse med oplysning om, hvornår du har adgang til din konto igen. Når du har modtaget denne notifikation, kan du logge ind på din konto.
  4. Aktivér Avanceret beskyttelse igen.
Behøver jeg at have en sikkerhedsnøgle med mig hele tiden?

Du bør have din sikkerhedsnøgle med dig, hvis der er mulighed for, at du skal logge ind på en ny enhed.

Tag din sikkerhedsnøgle med, hvis du er ude at rejse. Hvis du medbringer en Bluetooth-sikkerhedsnøgle, kan det være en god idé at lade den op, inden du tager afsted.

Spørgsmål om Google-produkter

Kan jeg stadig bruge Google-produkter?
Du kan logge ind på din Google-konto i Google-apps og kun i Chrome-browseren (på computer og mobilweb). Du kan ikke bruge din Google-konto sammen med visse apps og tjenester, som kræver adgang til dine mails og Google Drev-data.
Kan jeg stadig bruge "Log ind med Google"?

Du kan stadig logge ind i apps og tjenester med Google. Hvis de anmoder om adgang til data i din Gmail eller Drev, nægtes de adgang.

Tip! Du kan bruge en ekstra kode til at give visse understøttede apps adgang til dine data i Gmail eller Drev.
Kan jeg bruge Avanceret beskyttelse sammen med Nest?
Nest virker i øjeblikket ikke sammen med Google-konti, der er tilmeldt Avanceret beskyttelse. Vi arbejder på at løse problemet. I mellemtiden kan du migrere din Nest-konto til en Google-konto, der ikke er tilmeldt Avanceret beskyttelse, eller styre dine Nest-enheder ved hjælp af hardwaren.

Spørgsmål om tjenester, der ikke leveres af Google

Kan jeg bruge apps eller tjenester, der ikke leveres af Google?

Avanceret beskyttelse forhindrer de fleste apps og -tjenester, der ikke er fra Google, i at få adgang til dine Google Drev- og Gmail-data. På denne måde beskyttes dine data bedre mod skadelig eller usikker adgang.

Når du har aktiveret Avanceret beskyttelse, kan du give følgende apps og tjenester adgang til dine Google-data:

• Alle Google-apps og -tjenester
  • Apple-applikationerne Mail, Kalender og Kontakter i iOS
  • Mozilla Thunderbird

Giv apps, der ikke er fra Google, adgang til dine Google-data

Apple-apps i iOS

Du kan bruge en midlertidig kode til at give udvalgte Apple-apps adgang til din Gmail og visse andre data på din Google-konto.

Mozilla Thunderbird

Du kan bruge Mozilla Thunderbird til at få adgang til din Gmail. Sørg for, at du bruger den nyeste version af Thunderbird (60.0 eller nyere).

Kan jeg bruge Avanceret beskyttelse på min Mac?

Du kan bruge Avanceret beskyttelse på en Mac med macOS 10.5 eller nyere. Følg denne vejledning for at tilføje en sikkerhedsnøgle:

• Gå til Systemindstillinger på din computer.
  • Klik på Internetkontiog derefterGoogle.
  • Følg vejledningen for at logge ind.
Kan jeg bruge mine iPhone- og iPad-apps med Avanceret beskyttelse?

Important: These steps only apply if your account uses Advanced Protection.

Du kan oprette en midlertidig kode for at give Apple-applikationerne Mail, Kontakter og Kalender i iOS adgang til din Gmail og visse andre data på din Google-konto.

1. Installer Google Smart Lock-appen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Åbn Indstillinger Indstillinger på din iPhone eller iPad.
  3. Tryk på Adgangskoder & kontiog derefterTilføj kontoog derefterGoogle.
  4. Følg vejledningen for at logge ind på din konto.
  5. Åbn appen Google Smart Lock, når du bliver bedt om det.
  6. Log ind, eller vælg din konto.
  7. Følg vejledningen for at oprette en sekscifret midlertidig kode.
  8. Åbn Indstillinger Indstillinger igen.
  9. Angiv din sekscifrede kode.
  10. Tryk på Næste.

Hvis du får vist en fejl, når du logger ind

Følg denne vejledning, hvis du får en fejlmeddelelse, når du forsøger at logge ind:

1. Tryk på Indstillinger Indstillinger på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Adgangskoder & kontiog derefterGmailog derefterSlet kontoog derefterSlet fra min iPhone. Denne handling fjerner din konto fra telefonen, men der slettes ingen data fra din Google-konto.
  3. På skærmen "Adgangskoder & konti" skal du trykke på Tilføj kontoog derefterGoogle.
  4. Start igen fra trin 4, hvis du vil bruge din Google-konto med udvalgte iPhone- eller iPad-apps.

Hvis du ser anmodninger om adgangskode med få minutters mellemrum

Du kan følge ovenstående vejledning for at give Apple-applikationerne Mail, Kontakter og Kalender adgang til din Gmail og visse andre data på din Google-konto.

Kan jeg stadig bruge app-adgangskoder?
Nej. Apps, der anvender app-adgangskoder i stedet for totrinsbekræftelse, blokeres for brugere med Avanceret beskyttelse.

Løs problemer med Avanceret beskyttelse

Hvorfor får jeg en 404-fejl, når jeg prøver at tilmelde mig?

Du er muligvis ikke logget ind på den Google-konto, der er inviteret til Avanceret beskyttelse.

Hvis du er logget ind på flere konti, skal du logge ud af alle andre konti. Når du har konfigureret Avanceret beskyttelse, kan du logge ind på dine andre konti igen.

Hvorfor virker min Bluetooth-sikkerhedsnøgle ikke i Chrome på en computer?
Hvis du vil registrere din Bluetooth-nøgle på din computer, skal du bruge USB-kablet til at slutte nøglen til din computer.
Hvorfor fungerer min sikkerhedsnøgle ikke sammen med min Linux-computer?

Hvis du vil konfigurere en sikkerhedsnøgle på en computer, der kører et Linux-baseret operativsystem, skal du muligvis tilføje en ny udev-regel.

1. Gå til denne mappe: /etc/udev/rules.d
  2. Opret en ny fil til din sikkerhedsnøgle.
  3. Navngiv din fil (f.eks. 70-key.rules).
  4. Indsæt ordren til din udev-version i den nye fil. Hvis du ikke ved, hvilken udev-version du har, skal du køre kommandoen: sudo udevadm --version
    • Udev-version 188 eller nyere:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1|096e", ATTRS{idProduct}=="5026|0858|085b", TAG+="uaccess"
    • Udev-version 187 eller ældre:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="5026", GROUP="plugdev", MODE="0660"
  5. Gem din fil, og kør kommandoen: sudo udevadm control --reload-rules

Genstart din computer, og føj en sikkerhedsnøgle til din Google-konto.

Hvorfor stoppede Chrome min download?
Hvis Beskyttet browsing ikke kan bekræfte, at en download er sikker, advarer Chrome dig om, at filen kan være skadelig.

Fortsæt en download, der blev blokeret af Chrome

Vigtigt! Af hensyn til din kontosikkerhed og beskyttelsen af følsomme data bør du ikke downloade filer, du bliver advaret om, medmindre du er sikker på, at de er sikre.

I pop op-vinduet om den blokerede download skal du vælge den opadvendte pil Opadvendt pilog derefterBehold.

Hvis en fil er kendt for at være skadelig, tillader Beskyttet browsing ikke, at du downloader den.

Hvorfor kan jeg ikke slutte min Bluetooth-sikkerhedsnøgle til min Android-enhed?
Aktivér Bluetooth på din Android-telefon eller -tablet. Hvis din sikkerhedsnøgle stadig ikke kan tilsluttes, kan du midlertidigt aktivere Placeringstjenester, når du bruger din sikkerhedsnøgle.
Hvorfor siger min Windows 10-enhed, at Bluetooth ikke er slået til?

Når du forsøger at logge ind på en Windows 10-enhed med telefonens indbyggede sikkerhedsnøgle, får du muligvis meddelelsen "Slå Bluetooth til for at tillade parring". Denne notifikation vises muligvis, selvom du har slået Bluetooth til både på din telefon og din Windows 10-enhed.

Sådan tillader du, at din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle kan oprette forbindelse til din Windows 10-enhed:

1. Åbn Windows 10: Indstillinger og derefter Beskyttelse af personlige oplysninger og derefter Radioer.
  2. Aktivér under "Tillad apps at styre enhedsradioer".
Hvordan slår jeg Avanceret beskyttelse fra?
Du kan deaktivere Avanceret beskyttelse på din Google-konto.
Hvorfor kan jeg ikke logge ind på Android TV, når jeg har aktiveret Avanceret beskyttelse?

Når du har aktiveret Avanceret beskyttelse, skal du følge denne vejledning for at logge ind på Android TV:

1. Fjern din Google-konto fra Android TV.
  2. Føj din Google-konto til Android TV igen, og konfigurer ved hjælp af en telefon, der har forbindelse til det samme Wi-Fi-netværk.