Typiske spørgsmål om programmet Avanceret beskyttelse

Få svar på ofte stillede spørgsmål, eller find og ret problemer med programmet Avanceret beskyttelse.

Hvordan adskiller Avanceret beskyttelse sig fra totrinsbekræftelse?

Når du er logget ind med din adgangskode, kræver både totrinsbekræftelse og Avanceret beskyttelse endnu et trin for at bekræfte din identitet.

Med totrinsbekræftelse kan det andet trin være:

• En loginbesked, der sendes til din telefon
  • En bekræftelseskode
  • En sikkerhedsnøgle

Med Avanceret beskyttelse er det andet trin altid en sikkerhedsnøgle, fordi det er en mere sikker måde at logge ind på.

Avanceret beskyttelse begrænser desuden tredjepartsapps adgang til dine data, skærper kontrollen af mistænkelige downloads og strammer sikkerheden i forbindelse med kontogendannelse for at forhindre uautoriseret adgang.

Grundlæggende spørgsmål om Avanceret beskyttelse

Hvad koster Avanceret beskyttelse?

Du kan bruge programmet Avanceret beskyttelse uden beregning. Det kan dog være nødvendigt at købe sikkerhedsnøgler.

Kan jeg tilmelde mere end én konto?

Ja. Hvis der er høj risiko for, at du udsættes for målrettede onlineangreb, anbefaler vi, at du tilmelder både din arbejdskonto og din personlige konto.

Hvad skal jeg gøre, før jeg tilmelder mig?

Kan jeg tilmelde mig med min Google Workspace-konto?

Ja, hvis din administrator har aktiveret Avanceret beskyttelse. Spørg vedkommende, før du tilmelder dig. Din administrator kan også tilmelde alle konti i organisationen.
Kan jeg som Google Workspace-administrator tilmelde alle?
For de organisationer, du målretter mod, f.eks. et politisk kampagneteam, en aktivistgruppe eller din it-afdeling, anbefaler vi, at du tillader, at alle brugere kan tilmelde sig, og opfordrer dem til at gøre det. Vær dog opmærksom på, at det er frivilligt for brugerne at tilmelde sig, og på nuværende tidspunkt kan du ikke gøre tilmelding obligatorisk.

Spørgsmål om sikkerhedsnøgler

Hvad er en sikkerhedsnøgle?

En sikkerhedsnøgle er en lille enhed, der opretter forbindelse til dine enheder enten via USB-porte eller trådløst via NFC eller Bluetooth. Din telefon har muligvis også en indbygget sikkerhedsnøgle.

En sikkerhedsnøgle hjælper med at beskytte din konto mod uautoriseret adgang. Når Avanceret beskyttelse er aktiveret, skal du bruge en sikkerhedsnøgle, der er registreret på din konto, for at logge ind.

Hvorfor har jeg brug for sikkerhedsnøgler?
Sikkerhedsnøgler benyttes til Avanceret beskyttelse, fordi de er et mere sikkert andet trin i totrinsbekræftelse. Du skal bruge en sikkerhedsnøgle, første gang du logger ind på din Google-konto på en ny enhed.
Er sikkerhedsnøgler effektive?
Vores undersøgelser viser, at sikkerhedsnøgler er mere effektive til at stoppe hackere end nogen andre almindelige metoder.
Hvilke sikkerhedsnøgler har jeg brug for, og hvor kan jeg bestille dem?
Vi anbefaler en primær nøgle og mindst én reservenøgle. Din primære nøgle kan være din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle. Som reservenøgle kan du købe Titan-sikkerhedsnøgler fra Google, eller du kan bruge en hvilken som helst FIDO-kompatibel nøgle fra en forhandler, du har tillid til. Få flere oplysninger om, hvordan du bestiller sikkerhedsnøgler.
Hvad sker der, hvis jeg mister min sikkerhedsnøgle?

Hvis du stadig har kontoadgang:

1. Køb en eller flere nye sikkerhedsnøgler.
  2. Gå til din Google-konto.
  3. Klik på Sikkerhed i navigationspanelet til venstre.
  4. Klik på Adgangsnøgler og sikkerhedsnøgler i panelet "Sådan logger du ind på Google".
  5. Klik på Tilføj sikkerhedsnøgle. Tilføj dine nye sikkerhedsnøgler.
  6. Ud for den mistede sikkerhedsnøgle skal du vælge Rediger Redigerog så Fjern denne nøgle.

Hvis du ikke har kontoadgang:

1. Indsend en anmodning om at få gendannet din konto. Det tager et par dage for Google at bekræfte din identitet.
  2. Mens du venter, kan du bestille en eller flere nye sikkerhedsnøgler.
  3. Der sendes en mail til din mailadresse til gendannelse med oplysning om, hvornår du har adgang til din konto igen. Når du har modtaget denne notifikation, kan du logge ind på din konto.
  4. Aktivér Avanceret beskyttelse igen.
Behøver jeg at have en sikkerhedsnøgle med mig hele tiden?

Du bør have din sikkerhedsnøgle med dig, hvis der er mulighed for, at du skal logge ind på en ny enhed.

Tag din sikkerhedsnøgle med, når du rejser. Du bør oplade Bluetooth-sikkerhedsnøgler, før du tager afsted.

Spørgsmål om Google-produkter

Kan jeg stadig bruge Google-produkter?
Du kan logge ind på din Google-konto i Google-apps og med Chrome-browseren på din computer og mobilweb. Du kan ikke bruge din Google-konto med visse apps og tjenester, der kræver adgang til dine mails og data på Google Drev.
Kan jeg stadig bruge "Log ind med Google"?

Du kan stadig logge ind i apps og tjenester med Google. Hvis de anmoder om adgang til data på din Gmail-konto eller i Drev, nægtes de adgang.

Tip! Du kan bruge en ekstra kode til at give visse understøttede apps adgang til dine data i Gmail eller Drev.
Kan jeg bruge Avanceret beskyttelse sammen med Nest?

Ja. Nest fungerer sammen med Google-konti, herunder konti, der er tilmeldt programmet Avanceret beskyttelse. Du kan nemmere administrere alle dine Google Nest- og Google Home-enheder, hvis du migrerer din Nest-konto til en Google-konto.

I de ofte stillede spørgsmål om privatliv kan du få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger i forbindelse med Google Nest-enheder og -tjenester til forbundne hjem.

Del indhold med andre medlemmer af hjemmet på en mere sikker måde

Disse tips kan hjælpe dig med at beskytte dine Google Nest- og Google Home-enheder:

1. Tilføj kun medlemmer af hjemmet, som du har tillid til. Vær opmærksom på følgende:
    • Alle medlemmer af hjemmet kan få adgang til enheder, medietjenester, adresser og aktivitet i hjemmet.
    • Medlemmer af hjemmet kan føje nye enheder til dit hjem.
    • Medlemmer af hjemmet kan tilføje eller fjerne andre medlemmer af hjemmet, bl.a. dig. Hver gang et medlem føjes til dit hjem, får alle medlemmer af hjemmet en notifikation via mail.
  2. Hvis din Google-konto er tilmeldt programmet Avanceret beskyttelse, anbefaler vi på det kraftigste, at alle medlemmer af hjemmet tilmelder sig Avanceret beskyttelse. På den måde er alle medlemmer af hjemmet i samme grad beskyttet mod uautoriseret adgang til deres Google-konti og enheder eller tjenester til hjemmet.

Spørgsmål om tjenester, der ikke leveres af Google

Kan jeg bruge apps og tjenester, der ikke er fra Google, eller Apps Script sammen med Avanceret beskyttelse?

De fleste apps og tjenester, der ikke er fra Google, blokeres

Avanceret beskyttelse forhindrer de fleste apps og tjenester, der ikke er fra Google, i at få adgang til data som f.eks. dine Google Drev- og Gmail-data. På denne måde beskyttes dine data bedre mod skadelig eller usikker adgang.

Når du har aktiveret Avanceret beskyttelse, kan du give følgende apps og tjenester adgang til dine Google-data:

• Alle Google-apps og -tjenester
  • Apples Mail-, Kalender- og Kontakter-apps på iOS og macOS
  • Mozilla Thunderbird
  • Mailklienter på computere, der har direkte adgang til Gmail

Giv apps, der ikke er fra Google, adgang til dine Google-data

Apple-apps i iOS

Du kan bruge en midlertidig kode til at give udvalgte Apple-apps adgang til din Gmail og visse andre data på din Google-konto.

Mozilla Thunderbird

Du kan bruge Mozilla Thunderbird til at få adgang til din Gmail. Tjek, at du bruger den nyeste version af Thunderbird (60.0 eller nyere).

Apps Script blokeres muligvis

Apps Script kan godt bruges, når du er tilmeldt Avanceret beskyttelse. Hvis et script anmoder om adgang til bestemte data på din konto, f.eks. mails, dokumenter eller billeder, blokeres det muligvis.

Kan jeg bruge Avanceret beskyttelse på min Mac?

Du kan bruge Avanceret beskyttelse på en Mac med macOS 10.5 eller nyere. Følg denne vejledning for at tilføje en sikkerhedsnøgle:

• Gå til Systemindstillinger på din computer.
  • Klik på Internetkontiog såGoogle.
  • Følg vejledningen for at logge ind.
Kan jeg bruge mine iPhone- og iPad-apps med Avanceret beskyttelse?

Vigtigt! Denne vejledning gælder kun, hvis du bruger Avanceret beskyttelse på din konto.

Du kan oprette en midlertidig kode for at give Apple-applikationerne Mail, Kontakter og Kalender i iOS adgang til din Gmail og visse andre data på din Google-konto.

1. Installer Google Smart Lock-appen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Åbn Indstillinger Indstillinger på din iPhone eller iPad.
  3. Tryk på Adgangskoder & kontiog derefterTilføj kontoog derefterGoogle.
  4. Følg vejledningen for at logge ind på din konto.
  5. Åbn appen Google Smart Lock, når du bliver bedt om det.
  6. Log ind, eller vælg din konto.
  7. Følg vejledningen for at oprette en sekscifret midlertidig kode.
  8. Åbn Indstillinger Indstillinger igen.
  9. Angiv din sekscifrede kode.
  10. Tryk på Næste.

Hvis du får vist en fejl, når du logger ind

Hvis du får en fejlmeddelelse om, at der er et problem med at få adgang til din konto, kan du følge disse trin for at logge ind:

1. Tryk på Indstillinger Indstillinger på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Adgangskoder & kontiog derefterGmailog derefterSlet kontoog derefterSlet fra min iPhone. Dette fjerner din konto fra telefonen, men ingen data fra din Google-konto slettes.
  3. På skærmen "Adgangskoder & konti" skal du trykke på Tilføj kontoog derefterGoogle.
  4. Start igen fra trin 4, hvis du vil bruge din Google-konto med udvalgte iPhone- eller iPad-apps.

Hvis du ser anmodninger om adgangskode med få minutters mellemrum

Du kan følge ovenstående vejledning for at give Apples Mail-, Kontakter- og Kalender-app adgang til din Gmail og visse andre data på din Google-konto.

Hvordan beskytter jeg min Google-konto mod risici i forbindelse med iCloud-sikkerhedskopiering?

For at forhindre at en Google-konto i programmet Avanceret beskyttelse kompromitteres via en iCloud-sikkerhedskopi, anbefaler vi iCloud-brugere at konfigurerer sikkerhedsnøgler til deres iCloud-konto

Hvis du bruger en iOS-enhed og benytter iCloud til sikkerhedskopiering, sikkerhedskopierer iCloud oplysninger og indstillinger, der er gemt på din enhed. Disse data inkluderer browsercookies, adgangskoder og adgangsnøgler til de tjenester, du er logget ind på, hvilket også omfatter din Google-konto. Brugere, der er tilmeldt programmet Avanceret beskyttelse, og som gendanner en sikkerhedskopi på en ny enhed, logges også ind på deres Google-konto på den nye enhed. Hvis din iCloud-konto skulle blive kompromitteret, betyder det, at en hacker muligvis kan bruge sikkerhedskopien til at få adgang til din Google-konto.

Kan jeg stadig bruge app-adgangskoder?
Nej. Apps, der anvender app-adgangskoder i stedet for totrinsbekræftelse, blokeres for brugere med Avanceret beskyttelse.

Kan mailklienter fra tredjepart få Googles beskyttelse mod skadelige links?

Brugere med Google-konti, der er tilmeldt Avanceret beskyttelse, får yderligere beskyttelse mod klik på skadelige links hos visse mailklienter.

Få flere oplysninger om beskyttelse mod skadelige links.

Spørgsmål om politiske kampagner

Kan jeg øge beskyttelsen under en valgkamp?

Hvis du vil beskytte konti, der er sårbare under valgkampagner, yderligere, kan du anmode om øget beskyttelse af din konto her.

Tip! For at øge sikkerheden for politiske organisationer ved hjælp af Avanceret beskyttelse samarbejder vi med Defending Digital Campaigns om at levere Titan-sikkerhedsnøgler uden beregning. Kontakt Defending Digital Campaigns for at finde ud af, om dit team er kvalificeret til omkostningsfrie nøgler.

Løs problemer med Avanceret beskyttelse

Hvorfor får jeg en 404-fejl, når jeg prøver at tilmelde mig?

Du er muligvis ikke logget ind på den Google-konto, der er inviteret til Avanceret beskyttelse.

Hvis du er logget ind på flere konti, skal du logge ud af alle andre konti. Når du har konfigureret Avanceret beskyttelse, kan du logge ind på dine andre konti igen.

Hvorfor virker min Bluetooth-sikkerhedsnøgle ikke i Chrome på en computer?
Hvis du vil registrere din Bluetooth-nøgle på din computer, skal du bruge USB-kablet til at slutte nøglen til din computer.
Hvorfor fungerer min sikkerhedsnøgle ikke sammen med min Linux-computer?

Hvis du vil konfigurere en sikkerhedsnøgle på en computer, der kører et Linux-baseret operativsystem, skal du muligvis tilføje en ny udev-regel.

1. Gå til denne mappe: /etc/udev/rules.d
  2. Opret en ny fil til din sikkerhedsnøgle.
  3. Navngiv din fil (f.eks. 70-key.rules).
  4. Indsæt ordren til din udev-version i den nye fil. Hvis du ikke ved, hvilken udev-version du har, skal du køre kommandoen: sudo udevadm --version
    • Udev-version 188 eller nyere:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1|096e", ATTRS{idProduct}=="5026|0858|085b", TAG+="uaccess"
    • Udev-version 187 eller ældre:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="5026", GROUP="plugdev", MODE="0660"
  5. Gem din fil, og kør kommandoen: sudo udevadm control --reload-rules

Genstart din computer, og føj en sikkerhedsnøgle til din Google-konto.

Hvorfor stoppede Chrome min download?
Hvis Beskyttet browsing ikke kan bekræfte, at det er sikkert at downloade en fil, advarer Chrome dig om, at filen kan være skadelig.Du kan sende denne fil til Avanceret beskyttelse, hvor den kan blive scannet.

Vælg en af følgende muligheder for at sende en mistænkelig fil til scanning:

• Klik på Send ud for filnavnet.
  • Ud for knappen Send skal du klikke på Vis mere og derefter Scan fil.
  • Klik på filnavnet. Klik på Send i det nye pop op-vindue.
Avanceret beskyttelse scanner filen:
  • Hvis filen er skadelig, får du en meddelelse om, at Chrome har blokeret den. Klik på Kassér for at slette den downloadede fil.

Hvis det vurderes, at filen er sikker, kan du downloade den. Klik på Åbn nu for at downloade filen.

Tip! Alle de filer, du uploader til scanning, hjælper os med at opdage nye trusler og beskytte alle på nettet.

Fortsæt med at downloade en fil, som Chrome har advaret dig om

Vigtigt! Af hensyn til din kontosikkerhed og beskyttelsen af følsomme data bør du ikke downloade filer, du bliver advaret om, medmindre du er sikker på, at de er sikre.
  1. Klik på filnavnet.
  2. Klik på Åbn nu i det nye pop op-vindue.
Hvorfor kan min Bluetooth-sikkerhedsnøgle ikke få forbindelse til min Android-enhed?
Aktivér Bluetooth på din Android-telefon eller -tablet. Hvis din sikkerhedsnøgle stadig ikke kan tilsluttes, kan du midlertidigt aktivere Placeringstjenester, når du bruger din sikkerhedsnøgle.
Hvorfor siger min Windows 10-enhed, at Bluetooth ikke er slået til?

Når du forsøger at logge ind med din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle, får du muligvis meddelelsen "Slå Bluetooth til for at tillade parring". Denne notifikation vises muligvis, selvom du har aktiveret Bluetooth på både din telefon og din Windows 10-enhed.

Sådan tillader du, at din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle kan oprette forbindelse til din Windows 10-enhed:

1. Åbn Windows 10: Settings (Indstillinger) og derefter Privacy (Beskyttelse af personlige oplysninger) og derefter Radios (Radioer)
  2. Aktivér under "Tillad apps at styre enhedsradioer".
Hvordan slår jeg Avanceret beskyttelse fra?

Du kan deaktivere Avanceret beskyttelse på din Google-konto.

1. Gå til sektionen Sikkerhed på din Google-konto på en enhed, hvor du allerede er logget ind.
  2. Vælg Afmeld under "Programmet Avanceret beskyttelse".
  3. Følg vejledningen på skærmen for at afmelde dig.
Hvorfor kan jeg ikke logge ind på Android TV, når jeg har aktiveret Avanceret beskyttelse?

Sådan logger du ind i Android TV, når du har aktiveret Avanceret beskyttelse:

1. Fjern din Google-konto fra Android TV.
  2. Føj din Google-konto til Android TV igen, og konfigurer ved hjælp af en telefon, der har forbindelse til det samme Wi-Fi-netværk.