Preguntes habituals sobre el programa Protecció avançada

Obteniu respostes a les preguntes més freqüents o resoleu problemes amb el programa Protecció avançada.

En què es diferencia la Protecció avançada de la verificació en dos passos?

Tant en el cas de la verificació en dos passos com en el de la Protecció avançada, heu de seguir un segon pas per verificar la vostra identitat un cop hàgiu iniciat la sessió amb la contrasenya.

Amb la verificació en dos passos, el segon pas podria ser un dels següents:

• una sol·licitud enviada al telèfon
  • un codi de verificació
  • una clau de seguretat

Amb la Protecció avançada, el segon pas sempre és una clau de seguretat perquè és una manera més segura d'iniciar la sessió.

A més, la Protecció avançada limita l'accés de les aplicacions de tercers a les vostres dades, fa comprovacions més minucioses de les baixades sospitoses i reforça la seguretat de recuperació del compte per evitar que hi accedeixin usuaris no autoritzats.

Preguntes bàsiques sobre la Protecció avançada

Quant costa la Protecció avançada?

Pots utilitzar el programa Protecció avançada sense cost econòmic. Tanmateix, és possible que hagis de comprar claus de seguretat.

Puc inscriure més d'un compte?

Sí. Si correu un risc molt alt de patir atacs en línia dirigits, us recomanem que inscriviu tant el compte de la feina com el personal.

Què he de fer abans d'inscriure'm?

Em puc inscriure amb el meu compte de Google Workspace?

Sí, si l'administrador ha activat la Protecció avançada. Consulteu-li-ho abans d'inscriure-us. L'administrador també pot inscriure tots els comptes de l'organització.
Com a administrador de Google Workspace, puc inscriure tothom?
En el cas de les organitzacions que puguin ser vulnerables a atacs, com ara l'equip d'una campanya política, un grup d'activistes o el vostre departament de TI, us recomanem que permeteu que tots els usuaris s'inscriguin i que els animeu a fer-ho. Tingueu en compte que la inscripció encara depèn dels usuaris i que, en aquest moment, com a administrador, no podeu fer que la inscripció sigui obligatòria.

Preguntes sobre les claus de seguretat

Què és una clau de seguretat?

Una clau de seguretat és un dispositiu petit que es connecta als vostres dispositius a través del port USB o, sense fil, a través d'NFC o del Bluetooth. És possible que el vostre telèfon també tingui una clau de seguretat integrada.

Aquest dispositiu ajuda a protegir el compte contra accessos no autoritzats. Quan la Protecció avançada està activada, cal una clau de seguretat registrada al compte per iniciar-hi la sessió.

Per què necessito claus de seguretat?
En la Protecció avançada s'utilitzen claus de seguretat perquè són un segon pas més segur per dur a terme la verificació en dos passos. Necessiteu una clau de seguretat la primera vegada que inicieu la sessió al vostre Compte de Google en un dispositiu nou.
Les claus de seguretat són efectives?
Segons el que hem investigat, les claus de seguretat són més efectives a l'hora d'aturar els pirates informàtics que qualsevol altre mètode habitual.
Quines claus de seguretat necessito i on les puc demanar?
Us recomanem tenir una clau principal i almenys una clau de recuperació. La clau principal pot ser la clau de seguretat integrada del telèfon. En el cas de les claus de recuperació, podeu utilitzar claus de seguretat Titan comprades a Google o bé una altra clau compatible amb FIDO comprada en una altra botiga de confiança. Obteniu més informació sobre com podeu demanar claus de seguretat.
Què passa si perdo la clau de seguretat?

Si encara teniu accés al compte:

1. Obteniu una o més claus de seguretat de substitució.
  2. Aneu al vostre Compte de Google.
  3. Al tauler de navegació de l'esquerra, feu clic a Seguretat.
  4. Al tauler "Com inicieu la sessió a Google", feu clic a Claus d'accés i claus de seguretat.
  5. Feu clic a Afegeix una clau de seguretat. Afegiu les claus de seguretat noves.
  6. Al costat de la clau de seguretat perduda, seleccioneu Edita Edita i després Suprimeix aquesta clau.

Si no teniu accés al compte:

1. Envieu una sol·licitud per recuperar el compte. Google tarda uns quants dies a verificar la vostra identitat.
  2. Durant el temps d'espera, podeu demanar una o més claus de seguretat de substitució.
  3. Rebreu un correu electrònic a l'adreça electrònica de recuperació per avisar-vos que torneu a tenir accés al compte. Quan rebeu aquesta notificació, inicieu la sessió al compte.
  4. Torneu a activar la Protecció avançada.
He de portar sempre a sobre una clau de seguretat?

Heu de tenir la clau de seguretat a mà sempre que pugui ser necessari iniciar la sessió en un dispositiu nou.

Si viatgeu, emporteu-vos la clau de seguretat. Heu de carregar les claus de seguretat Bluetooth abans de sortir.

Preguntes sobre els productes de Google

Puc seguir utilitzant els productes de Google?
Podeu iniciar la sessió al vostre Compte de Google a les aplicacions de Google i, amb el navegador Chrome, a l'ordinador i al web per a mòbils. No podeu fer servir el vostre Compte de Google amb algunes aplicacions i alguns serveis que requereixen accedir als correus electrònics i a les dades de Google Drive.
Puc continuar utilitzant Inicia la sessió amb Google?

Podeu continuar iniciant la sessió amb Google en aplicacions i serveis, però, si sol·liciten accedir a les dades de Gmail o Drive, se'ls denega l'accés.

Consell: podeu utilitzar un codi addicional per permetre que algunes aplicacions compatibles accedeixin a les vostres dades de Gmail o Drive.
Puc utilitzar la Protecció avançada amb Nest?

Sí, Nest funciona amb els Comptes de Google, inclosos els comptes inscrits al programa Protecció avançada. Per ajudar-vos a gestionar tots els dispositius Google Nest i Google Home, podeu migrar el compte de Nest a un Compte de Google.

Per obtenir informació relacionada amb la privadesa dels dispositius i serveis de casa connectada de Google Nest, consulteu aquestes preguntes freqüents sobre la privadesa.

Compartir contingut amb altres membres de la casa de manera més segura

Per ajudar-vos a mantenir els dispositius Google Nest i Google Home protegits, seguiu aquests consells:

1. Afegiu-hi només membres de la casa de confiança. Tingueu en compte el següent:
    • Qualsevol membre de la casa pot accedir als dispositius, als serveis multimèdia, a les adreces i a l'activitat de la casa.
    • Els membres de la casa poden afegir dispositius nous a casa vostra.
    • Els membres de la casa poden afegir o suprimir altres membres de la casa, entre els quals esteu inclòs. Cada vegada que s'afegeix un membre a casa vostra, tots els membres de la casa reben una notificació per correu electrònic.
  2. Si heu inscrit el vostre Compte de Google a la Protecció avançada, us recomanem que tots els membres de la casa també s'inscriguin a la Protecció avançada. D'aquesta manera, tots els membres de la casa estan protegits per igual contra l'accés no autoritzat al seu Compte de Google i als dispositius o serveis de la casa.

Preguntes sobre els serveis que no són de Google

Puc utilitzar aplicacions i serveis que no són de Google o bé Apps Script amb la Protecció avançada?

La majoria d'aplicacions i de serveis que no són de Google estan bloquejats

La Protecció avançada impedeix que la majoria de les aplicacions i dels serveis que no són de Google accedeixin a les vostres dades, com ara les de Google Drive i Gmail. D'aquesta manera, les dades estan més protegides contra accessos perjudicials o que no siguin segurs.

Un cop activada la Protecció avançada, podeu permetre que les aplicacions i els serveis següents accedeixin a les dades del vostre Compte de Google:

• tots els serveis i les aplicacions de Google
  • les aplicacions Mail, Calendari i Contactes d'Apple a iOS i macOS
  • Mozilla Thunderbird
  • clients de correu electrònic per a ordinadors que accedeixen directament a Gmail

Permetre que les aplicacions que no són de Google accedeixin a les vostres dades del Compte de Google

Aplicacions d'Apple a iOS

Podeu fer servir un codi temporal per permetre que algunes aplicacions d'Apple accedeixin a Gmail i a altres dades del Compte de Google.

Mozilla Thunderbird

Podeu utilitzar Mozilla Thunderbird per accedir a Gmail. Assegureu-vos de tenir instal·lada la versió més recent de Thunderbird (60.0 o posterior).

És possible que Apps Script estigui bloquejat

Si us heu inscrit a la Protecció avançada, podeu utilitzar Apps Script. Si els scripts sol·liciten accés a determinades dades del vostre compte, com ara correus electrònics, documents o fotos, és possible que es bloquegin.

Puc utilitzar la Protecció avançada al meu Mac?

Podeu utilitzar la Protecció avançada en un Mac amb macOS 10.5 o una versió posterior. Per afegir una clau de seguretat, seguiu aquests passos:

• A l'ordinador, aneu a Preferències del Sistema.
  • Feu clic a Comptes d'Internet i després Google.
  • Seguiu les instruccions per iniciar la sessió.
Puc utilitzar les aplicacions per a iPhone i iPad amb la Protecció avançada?

Important: aquests passos només s'apliquen si feu servir la Protecció avançada al vostre compte.

Podeu crear un codi temporal per permetre que les aplicacions Mail, Contactes i Calendari d'Apple a iOS accedeixin a Gmail i a altres dades del Compte de Google.

1. Si encara no ho heu fet, instal·leu l'aplicació Google Smart Lock.
  2. A l'iPhone o l'iPad, obriu Configuració Configuració.
  3. Toqueu Contrasenyes i comptes i, a continuació, Afegir compte i, a continuació, Google.
  4. Seguiu les instruccions per iniciar la sessió al compte.
  5. Quan se us demani, obriu l'aplicació Google Smart Lock.
  6. Inicieu la sessió o trieu el vostre compte.
  7. Seguiu els passos per crear un codi temporal de sis dígits.
  8. Torneu a obrir Configuració Configuració.
  9. Introduïu el codi de sis dígits.
  10. Toqueu Següent.

Si veieu un error després d'iniciar la sessió

Si es mostra un missatge d'error que indica que no s'ha pogut accedir al compte, seguiu aquests passos per iniciar la sessió:

1. A l'iPhone o l'iPad, toqueu Configuració Configuració.
  2. Toqueu Contrasenyes i comptes i, a continuació, Gmail i, a continuació, Eliminar compte i, a continuació, Eliminar de l'iPhone. Amb aquesta acció se suprimirà el compte del telèfon, però no se suprimirà cap dada del vostre Compte de Google.
  3. A la pantalla "Contrasenyes i comptes", toqueu Afegir compte i, a continuació, Google.
  4. Torneu al pas 4 per utilitzar el vostre Compte de Google amb algunes aplicacions de l'iPhone o l'iPad.

Si se us demana la contrasenya cada pocs minuts

Seguiu les instruccions indicades més amunt per permetre que les aplicacions Mail, Contactes i Calendari d'Apple accedeixin a Gmail i a algunes altres dades del vostre Compte de Google.

Com puc protegir el meu Compte de Google dels riscos relacionats amb les còpies de seguretat a iCloud?

Per evitar que el Compte de Google d'un usuari del programa Protecció avançada es posi en perill mitjançant una còpia de seguretat a iCloud, recomanem als usuaris d'iCloud que configurin les claus de seguretat al seu compte d'iCloud

Si sou usuari d'un dispositiu iOS i utilitzeu iCloud per a les còpies de seguretat, iCloud crea una còpia de seguretat de la informació i de la configuració emmagatzemada al dispositiu. Aquestes dades inclouen les galetes del navegador, les contrasenyes i les claus d'accés de qualsevol servei en què tingueu la sessió iniciada. També inclouen el vostre Compte de Google. Els usuaris del programa Protecció avançada que restaurin una còpia de seguretat en un dispositiu nou, també iniciaran la sessió al seu Compte de Google al dispositiu nou. Això vol dir que si el vostre compte d'iCloud es posa en perill, és possible que un atacant pugui utilitzar la còpia de seguretat per obtenir accés al vostre Compte de Google.

Puc continuar utilitzant contrasenyes d'aplicació?
No. Les aplicacions que utilitzen contrasenyes d'aplicació en comptes de la verificació en dos passos estan bloquejades per als usuaris que tenen la Protecció avançada.

Els clients de correu electrònic de tercers poden obtenir la protecció de Google contra enllaços nocius?

Els usuaris amb Comptes de Google inscrits a la Protecció avançada disposen de protecció addicional quan fan clic en enllaços nocius amb alguns clients de correu electrònic.

Obteniu més informació sobre la protecció d'enllaços.

Preguntes sobre les campanyes polítiques

Puc millorar la protecció durant la temporada electoral?

Per protegir encara més els comptes en perill durant la temporada electoral, podeu sol·licitar que es millori la seguretat del vostre compte.

Consell: per ajudar a fer que les organitzacions polítiques siguin més segures amb la Protecció avançada, ens hem associat amb Defending Digital Campaigns per proporcionar claus de seguretat Titan sense cost econòmic. Contacta amb Defending Digital Campaigns per comprovar si el teu equip és apte per rebre claus sense cost econòmic.

Solucionar problemes relacionats amb la Protecció avançada

Per què veig un error 404 quan provo d'activar-la?

És possible que no hàgiu iniciat la sessió al Compte de Google que ha rebut la invitació per utilitzar la Protecció avançada.

Si teniu la sessió iniciada en diversos comptes, tanqueu la sessió de tots els altres comptes. Després d'haver configurat la Protecció avançada, podeu tornar a iniciar la sessió als altres comptes.

Per què la clau de seguretat Bluetooth no funciona amb Chrome en ordinadors?
Per registrar la clau Bluetooth a l'ordinador, utilitzeu el cable USB i connecteu-la a l'ordinador.
Per què la clau de seguretat no funciona amb Linux?

Per configurar una clau de seguretat en un ordinador amb un sistema operatiu basat en Linux, és possible que hàgiu d'afegir una regla de l'udev nova.

1. Aneu a aquest directori: /etc/udev/rules.d.
  2. Creeu un fitxer per a la clau de seguretat.
  3. Poseu un nom al fitxer (per exemple: 70-key.rules).
  4. Al fitxer nou, enganxeu les instruccions de la versió del vostre udev. Si no coneixeu la versió de l'udev, executeu l'ordre sudo udevadm --version.
    • Versió de l'udev 188 o posterior:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1|096e", ATTRS{idProduct}=="5026|0858|085b", TAG+="uaccess".
    • Versió de l'udev 187 o anterior:
      • KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="5026", GROUP="plugdev", MODE="0660".
  5. Deseu el fitxer i executeu l'ordre sudo udevadm control --reload-rules.

Reinicieu l'ordinador i afegiu una clau de seguretat al vostre Compte de Google.

Per què Chrome ha aturat la baixada?
Si Navegació segura no pot confirmar que una baixada és segura, Chrome us adverteix que el fitxer pot ser perillós.Teniu l'opció d'enviar aquest fitxer a la Protecció avançada perquè s'analitzi.

Per enviar un fitxer sospitós perquè s'analitzi, trieu una opció:

• Al costat del nom del fitxer, feu clic a Envia.
  • Al costat del botó Envia, feu clic a Mostra'n més  i, a continuació, Analitza el fitxer.
  • Feu clic al nom del fitxer. A la finestra emergent que s'obre, feu clic a Envia.
La Protecció avançada analitza el fitxer:
  • Si el fitxer és perillós, rebeu un missatge per indicar-vos que Chrome l'ha bloquejat. Per suprimir el fitxer baixat, feu clic a Descarta.

Si es determina que el fitxer és segur, podeu baixar-lo. Per baixar-lo, feu clic a Obre ara.

Consell: qualsevol fitxer que pengeu perquè s'analitzi ajuda a detectar amenaces noves i a protegir tothom al web.

Continuar una baixada que Chrome sobre la qual us ha advertit Chrome

Important: per protegir el vostre compte i les dades sensibles, no baixeu cap fitxer sobre el qual se us hagi advertit, tret que sapigueu del cert que és segur.
  1. Feu clic al nom del fitxer.
  2. A la finestra emergent que s'obre, feu clic a Obre ara.
Per què la clau de seguretat Bluetooth no es connecta al meu dispositiu Android?
Al telèfon o a la tauleta Android, activeu el Bluetooth. Si la clau de seguretat encara no es connecta, activeu els serveis d'ubicació de manera temporal quan feu servir la clau de seguretat.
Per què el meu dispositiu Windows 10 diu que el Bluetooth no està activat?

Quan proveu d'iniciar la sessió amb la clau de seguretat integrada del telèfon, és possible que rebeu el missatge "Per permetre la vinculació, activa el Bluetooth".Pot ser que la notificació es mostri encara que hàgiu activat el Bluetooth al telèfon i al dispositiu Windows 10.

Per permetre que la clau de seguretat integrada del telèfon es connecti al dispositiu Windows 10, seguiu aquests passos:

1. Obriu Windows 10: Configuració i, a continuació, Privadesa i, a continuació, Ràdios
  2. Activeu l'opció "Permet que les aplicacions controlin les ràdios del dispositiu".
Com puc desactivar la Protecció avançada?

Podeu desactivar la Protecció avançada al vostre Compte de Google.

1. Aneu a la secció Seguretat del vostre Compte de Google utilitzant un dispositiu amb la sessió ja iniciada.
  2. A "Programa Protecció avançada", seleccioneu Desinscriu.
  3. Seguiu les instruccions en pantalla per desinscriure-us.
Per què no puc iniciar la sessió a Android TV després d'activar la Protecció avançada?

Per iniciar la sessió a Android TV després d'activar la Protecció avançada, seguiu aquests passos:

1. Suprimiu el vostre Compte de Google d'Android TV.
  2. Torneu a afegir el vostre Compte de Google a Android TV i trieu l'opció per configurar-lo amb un telèfon connectat a la mateixa xarxa Wi‑Fi.