Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Tietojenkalasteluhyökkäysten estäminen ja niistä ilmoittaminen

Tietojenkalasteluhyökkäyksessä käyttäjää yritetään huijata luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja internetissä.

Kuinka tietojenkalastelu toimii

Tietojenkalastelu tapahtuu tyypillisesti sähköpostitse, mainosten kautta tai sivustoilla, jotka näyttävät samanlaisilta kuin käyttäjälle tutut sivustot. Saatat esimerkiksi saada sähköpostiviestin, joka vaikuttaa oman pankkisi lähettämältä ja jossa pyydetään vahvistamaan pankkitilin numero.

Tietojenkalastelusivustot voivat pyytää seuraavia tietoja:

• käyttäjänimet ja salasanat
  • henkilötunnukset
  • pankkitilien numerot
  • PIN-koodit
  • credit-korttien numerot
  • äidin tyttönimi
  • syntymäaika.

Tietojenkalastelusivustoista ilmoittaminen

Verkon tietojenkalastelusivustosta ilmoittaminen

Ilmoita tietojenkalastelusivusta, jos uskot löytäneesi sellaisen.

Google-hakumainoksissa näkyvästä tietojenkalastelusivustosta ilmoittaminen

Jos tietojenkalastelusivusto näkyy sponsoroituna linkkinä hakutulossivulla, ilmoita siitä AdWordsille.

Googlea jäljittelevästä sivustosta tai sähköpostiosoitteesta ilmoittaminen

Tietojenkalasteluhyökkäysten välttäminen

Ole varovainen aina kun saat joltakin sivustolta viestin, jossa pyydetään henkilökohtaisia tietojasi. Jos saat tällaisen viestin, älä anna pyydettyjä tietoja ennen kuin olet varmistanut, että sivusto on luotettava. Mikäli mahdollista, avaa sivusto toisessa ikkunassa sen sijaan, että klikkaisit sähköpostissasi olevaa linkkiä.

Google ei koskaan lähetä pyytämättä viestiä, jossa kysytään salasanaasi tai muita henkilökohtaisia tietojasi.

Muita tapoja suojautua tietojenkalastelulta