Ändra vilka kontakter som sparas och föreslås

I vissa av Googles tjänster visas förslag på kontakter, till exempel när du börjar skriva någons namn i ett nytt e-postmeddelande i Gmail. Du kan styra vilka kontakter som sparas och föreslås.

Dessa visas som förslag

• Kontaktuppgifter till personer som du har lagt till i dina kontakter.
  • Kontaktuppgifter till personer som du har kommunicerat med via Googles tjänster sparas automatiskt i Övriga kontakter. Du kan när som helst sluta att spara kontakter automatiskt.

Styra vilka kontakter som läggs till

Själv lägga till kontakter
  1. Logga in på Google Kontakter. En lista över de kontakter som du har lagt till visas.
  2. Välj Lägg till Skapa kontakt uppe till vänster.
  3. Ange personens kontaktuppgifter.
  4. Välj Spara.
Spara kontaktuppgifter när du interagerar med andra

När du interagerar med personer i Googles produkter kan du automatiskt spara deras kontaktuppgifter, till exempel namn, e-postadresser eller telefonnummer. När den här inställningen har aktiverats sparas kontaktuppgifter för

• personer som du har delat någonting med, till exempel ett dokument i Drive
  • personer som delar innehåll med dig, till exempel album i Google Foto
  • personer som är med i event och grupper som du är med i.

Aktivera eller inaktivera att spara automatiskt

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Personer och delning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Kontaktuppgifter har sparats från interaktioner på panelen Kontakter.
  4. Aktivera eller inaktivera Spara kontaktuppgifter när du interagerar med andra.
  5. Om du använder Gmail kan du välja om kontaktuppgifter från personer som du skickar e-post till ska sparas:
    1. Öppna inställningarna för Gmail på en dator.
    2. Välj ett alternativ under Skapa kontakter för automatisk komplettering.
    3. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Ändra eller ta bort kontakter

Följ anvisningarna nedan om du inte vill få förslag på personer.

Kontakter som du har lagt till
  1. Logga in på Google Kontakter.
  2. Klicka eller tryck på en kontakt.
  3. Nu kan du göra följande:
    • Ändra information: Välj Redigera Redigera uppe till höger. Gör de önskade ändringarna. Välj Spara längst ned.
    • Ta bort en kontakt: Välj Mer Mer uppe till höger följt av Radera.
Kontakter som sparas automatiskt
  1. Logga in på Google Kontakter.
  2. Välj Övriga kontakter till vänster.
  3. Klicka eller tryck på en kontakt.
  4. Nu kan du göra följande: