Endre hvem som lagres og foreslås som kontakter

Du ser foreslåtte kontakter i enkelte Google-tjenester, for eksempel når du begynner å skrive et navn i en ny e-post i Gmail. Du kan kontrollere hvem som blir lagret og foreslått som kontakt.

Hvem vises som forslag?

Forslagene er basert på en rekke signaler knyttet til kontaktene og interaksjonene dine, for eksempel at kontakter er stjernemerket, eller om du nylig har sendt e-post til kontakter. Foreslåtte kontakter inkluderer folk du har lagt til i kontaktene dine. Personer du har kommunisert med i Google-tjenester, lagres automatisk i «Andre kontakter».

Tips: Du kan når som helst stoppe automatisk lagring av kontakter.

Kontrollér hvem som lagres som kontakter

Legg til kontakter selv
  1. Åpne Kontakter på Android-enheten.
  2. Trykk på Legg til Legg til et spørsmål nederst til høyre.
  3. Skriv inn personens kontaktinformasjon.
  4. Trykk på Lagre.
Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre

Du kan bestemme om kontaktinformasjon lagres automatisk i visse Google-tjenester for folk du kommuniserer med, for eksempel

• folk du har delt noe med, for eksempel et dokument i Disk
  • folk som er en del av aktiviteter, grupper eller innhold sammen med deg, for eksempel et delt album i Google Foto
  • folk du merker som kjente

Start eller stopp automatisk lagring

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten, og trykk på Google og så Administrer Google-kontoen din.
  2. Trykk på Folk og deling øverst.
  3. Trykk på Kontaktinformasjon lagres ved kommunikasjon under «Kontakter».
  4. Slå Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre på eller av.
  5. Hvis du bruker Gmail, velger du om Gmail skal lagre kontaktinformasjon for folk du sender e-post til:
    1. Gå til Gmail-innstillingene på en datamaskin.
    2. Velg et alternativ under «Opprett kontakter for autofullføring».
    3. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Endre eller fjern kontakter

Følg denne fremgangsmåten for å endre eller fjerne kontakter.

Kontakter du har lagt til
  1. Åpne Kontakter-appen Kontakter på Android-enheten din.
  2. Trykk på en kontakt.
    • Endre informasjon:
      1. Trykk på Endre Rediger øverst til høyre.
      2. Utfør endringene du ønsker.
      3. Trykk på Lagre øverst til høyre.
    • Fjern kontakter: Øverst til høyre trykker du på Mer Mer etterfulgt av Slett.
Kontakter som er lagret automatisk
  1. Åpne Kontakter-appen Kontakter på Android-enheten din.
  2. Trykk i søkefeltet øverst.
    • Søk etter kontakten du vil endre.
  3. Trykk på kontakten du vil sjekke, i Andre kontakter-delen av søkeresultatene.
  4. Øverst til høyre trykker du på Legg til i kontakter etterfulgt av Endre.
    • Utfør endringene du ønsker.
  5. Trykk på Lagre øverst til høyre.

Tips:

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.