Endre hvem som lagres og foreslås som kontakter

Du ser foreslåtte kontakter i enkelte Google-tjenester, for eksempel når du begynner å skrive et navn i en ny e-post i Gmail. Du kan kontrollere hvem som blir lagret og foreslått som kontakt.

Hvem vises som forslag?

Forslagene er basert på en rekke signaler knyttet til kontaktene og interaksjonene dine, for eksempel at kontakter er stjernemerket, eller om du nylig har sendt e-post til kontakter. Foreslåtte kontakter inkluderer folk du har lagt til i kontaktene dine. Personer du har kommunisert med i Google-tjenester, lagres automatisk i «Andre kontakter».

Tips: Du kan når som helst stoppe automatisk lagring av kontakter.

Kontrollér hvem som lagres som kontakter

Legg til kontakter selv
  1. Logg på Google-kontakter. Du ser en liste over kontakter du har lagt til.
  2. Øverst til venstre velger du Legg tilOpprett kontakt.
  3. Skriv inn personens kontaktinformasjon.
  4. Velg Lagre.
Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre

Når du kommuniserer med folk i Google-produkter, kan du lagre kontaktinformasjonen deres automatisk, inkludert

• Navn
  • E-postadresser
  • Telefonnumre

Når denne innstillingen er slått på, beholder du kontaktinformasjonen til

• folk du har delt noe med, for eksempel et dokument i Disk
  • folk som deler innhold med deg, for eksempel delte album i Google Foto
  • folk som er inkludert i samme aktiviteter eller grupper som deg
  • folk du merker som kjente
  • folk du godtar kalenderinvitasjoner fra.

Start eller stopp automatisk lagring

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Folk og deling i navigasjonspanelet til venstre.
  3. I «Kontakter»-panelet klikker du på Kontaktinformasjon lagres ved kommunikasjon.
  4. Slå Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre på eller av.
  5. Hvis du bruker Gmail, velger du om Gmail skal lagre kontaktinformasjon for folk du sender e-post til:
    1. Gå til Gmail-innstillingene på en datamaskin.
    2. Velg et alternativ under «Opprett kontakter for autofullføring».
    3. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Endre eller fjern kontakter

For å stoppe at folk vises som forslag, følg fremgangsmåten nedenfor for å fjerne dem.

Kontakter du har lagt til
  1. Logg på Google-kontakter.
  2. Klikk eller trykk på en kontakt.
  3. Her kan du
    • endre informasjon: Velg Endre Rediger øverst til høyre. Gjør nødvendige endringer. Velg Lagre nederst.
    • fjerne en kontakt: Velg Mer Mer etterfulgt av Slett øverst til høyre.
Kontakter som er lagret automatisk
  1. Logg på Google-kontakter.
  2. Velg Andre kontakter til venstre.
  3. Klikk eller trykk på en kontakt.
  4. Her kan du
    • endre informasjon: Velg Legg til i kontakter Legg til folk øverst til høyre. Gjør nødvendige endringer. Velg Lagre nederst.
    • fjerne en kontakt: Velg Mer Mer etterfulgt av Slett øverst til høyre. For å hindre at kontakten legges til igjen, følg fremgangsmåten for å stoppe automatisk lagring.
true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.