Wijzigen wie als contact wordt opgeslagen en voorgesteld

In bepaalde Google-services worden contacten voorgesteld, zoals wanneer je iemands naam begint te typen in een nieuwe e-mail in Gmail. Je kunt bepalen wie als contact wordt opgeslagen en voorgesteld.

Wie als suggestie wordt getoond

Suggesties zijn gebaseerd op verschillende signalen voor je contacten en interacties, zoals een contact dat met een ster wordt gemarkeerd of als je een contact recent een e-mail hebt gestuurd. Voorgestelde contacten zijn onder meer mensen die je aan je contacten hebt toegevoegd. Mensen met wie je interactie hebt gehad in Google-services, worden automatisch opgeslagen in Andere contacten.

Tip: Je kunt het automatisch opslaan van contacten altijd stopzetten.

Bepalen wie als contact wordt opgeslagen

Zelf contacten toevoegen
  1. Log in bij Google Contacten. Er wordt een lijst weergegeven met contacten die u heeft toegevoegd.
  2. Selecteer linksboven Contact maken Toevoegen.
  3. Geef de contactgegevens van de persoon op.
  4. Selecteer Opslaan.
Contactgegevens opslaan wanneer u met mensen communiceert

Als je communiceert met mensen in Google-producten, kun je hun contactgegevens automatisch opslaan, waaronder:

• Namen
  • E-mailadressen
  • Telefoonnummers

Als deze instelling aanstaat, worden de contactgegevens bewaard voor:

• Mensen met wie je iets hebt gedeeld, zoals een document in Drive.
  • Mensen die content met je delen, zoals gedeelde albums in Google Foto's.
  • Mensen die zijn opgenomen in evenementen of groepen waarvan je deel uitmaakt.
  • Mensen die je markeert als bekend.
  • Mensen van wie je agenda-uitnodigingen accepteert.

Automatisch opslaan starten of stoppen

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Mensen en delen.
  3. Klik in het deelvenster Contacten op Bij interactie opgeslagen contactinfo.
  4. Zet Contactgegevens opslaan wanneer je met mensen communiceert aan of uit.
  5. Als je Gmail gebruikt, geef je aan of Gmail contactgegevens moet opslaan van mensen die je e-mailt:
    1. Ga op een computer naar je Gmail-instellingen.
    2. Kies een optie bij Contacten maken voor automatisch aanvullen.
    3. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Contacten wijzigen of verwijderen

Als u wilt voorkomen dat mensen als suggesties worden weergegeven, volgt u de onderstaande stappen om ze te verwijderen.

Contacten die u heeft toegevoegd
  1. Log in bij Google Contacten.
  2. Klik of tik op een contact.
  3. Vervolgens kunt u:
    • Informatie wijzigen: Selecteer Bewerken Bewerken rechtsboven. Breng de gewenste wijzigingen aan. Selecteer Opslaan onderaan.
    • Een contact verwijderen: Selecteer Meer Meer en dan Verwijderen rechtsboven.
Automatisch opgeslagen contacten
  1. Log in bij Google Contacten.
  2. Selecteer links de optie Andere contacten.
  3. Klik of tik op een contact.
  4. Vervolgens kunt u:
    • Informatie wijzigen: Selecteer Toevoegen aan contacten Mensen toevoegen rechtsboven. Breng de gewenste wijzigingen aan. Selecteer Opslaan onderaan.
    • Een contact verwijderen: Selecteer Meer Meer en dan Verwijderen rechtsboven. Volg de stappen om automatisch opslaan stop te zetten om te voorkomen dat ze weer worden toegevoegd.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.