Wijzigen wie als contact wordt opgeslagen en voorgesteld

In bepaalde Google-services worden contacten voorgesteld, zoals wanneer je iemands naam begint te typen in een nieuwe e-mail in Gmail. Je kunt bepalen wie als contact wordt opgeslagen en voorgesteld.

Wie als suggestie wordt getoond

Suggesties zijn gebaseerd op verschillende signalen voor je contacten en interacties, zoals een contact dat met een ster wordt gemarkeerd of als je een contact recent een e-mail hebt gestuurd. Voorgestelde contacten zijn onder meer mensen die je aan je contacten hebt toegevoegd. Mensen met wie je interactie hebt gehad in Google-services, worden automatisch opgeslagen in Andere contacten.

Tip: Je kunt het automatisch opslaan van contacten altijd stopzetten.

Bepalen wie als contact wordt opgeslagen

Zelf contacten toevoegen
  1. Open Contacten op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Toevoegen Vraag toevoegen.
  3. Geef de contactgegevens van de persoon op.
  4. Tik op Opslaan.
Contactgegevens opslaan als je met mensen communiceert

Je kunt zelf bepalen of contactgegevens van mensen met wie je communiceert, automatisch worden opgeslagen in bepaalde Google-services, zoals:

• Mensen met wie je iets hebt gedeeld, zoals een document in Drive.
  • Mensen die samen met jou deel uitmaken van evenementen of groepen of die content met je delen, zoals een gedeeld album in Google Foto's.
  • Mensen die je markeert als bekend.

Automatisch opslaan starten of stoppen

1. Open de app Instellingen op je apparaat en tik op Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Mensen en delen.
  3. Tik onder Contacten op Bij interactie opgeslagen contactinfo.
  4. Zet Contactgegevens opslaan wanneer je met mensen communiceert aan of uit.
  5. Als je Gmail gebruikt, geef je aan of Gmail contactgegevens moet opslaan van mensen die je e-mailt:
    1. Ga op een computer naar je Gmail-instellingen.
    2. Kies een optie bij Contacten maken voor automatisch aanvullen.
    3. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Contacten wijzigen of verwijderen

Volg deze stappen om contacten te bewerken of te verwijderen.

Contacten die je hebt toegevoegd
  1. Open de app Contacten Contacten op je Android-apparaat.
  2. Tik op een contact.
    • Informatie wijzigen:
      1. Tik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
      2. Breng de gewenste wijzigingen aan.
      3. Tik rechtsboven op Opslaan.
    • Een contact verwijderen: Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen.
Automatisch opgeslagen contacten
  1. Open de app Contacten Contacten op je Android-apparaat.
  2. Tik bovenaan op de zoekbalk.
    • Zoek het contact dat je wilt wijzigen.
  3. Tik in het gedeelte Andere contacten van de zoekresultaten op het contact dat je wilt checken.
  4. Tik rechtsboven op Toevoegen aan contacten en dan Bewerken.
    • Breng de gewenste wijzigingen aan.
  5. Tik rechtsboven op Opslaan.

Tips:

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.