Wijzigen wie als contact wordt opgeslagen en voorgesteld

In bepaalde Google-services worden contacten voorgesteld, zoals wanneer u iemands naam begint te typen in een nieuwe e-mail in Gmail. U kunt bepalen wie als contact wordt opgeslagen en voorgesteld.

Wie als suggestie wordt weergegeven

• Mensen die u heeft toegevoegd aan uw contacten.
  • Mensen met wie u interactie heeft gehad in Google-services, worden automatisch opgeslagen in 'Andere contacten'. U kunt het automatisch opslaan van contacten op elk gewenst moment stopzetten.

Bepalen wie als contact wordt opgeslagen

Zelf contacten toevoegen
  1. Log in bij Google Contacten. Er wordt een lijst weergegeven met contacten die u heeft toegevoegd.
  2. Selecteer 'Toevoegen' Toevoegen in de rechterbenedenhoek.
  3. Geef de contactgegevens van de persoon op.
  4. Selecteer Opslaan.
Contactgegevens opslaan wanneer u met mensen communiceert

Wanneer u contact heeft met mensen in Google-producten, kunt u hun contactgegevens (waaronder namen, e-mailadressen en telefoonnummers) automatisch opslaan. Wanneer deze instelling is ingeschakeld, worden de contactgegevens van de volgende mensen bewaard:

• Mensen met wie u iets heeft gedeeld, zoals een document in Drive.
  • Mensen die content met u delen, zoals gedeelde albums in Google Foto's.
  • Mensen die zijn opgenomen in evenementen of groepen waarvan u deel uitmaakt.

Automatisch opslaan starten of stoppen

1. Ga naar het gedeelte Contactgegevens opgeslagen van mensen waarmee u heeft gecommuniceerd in uw Google-account.
  2. Schakel Contactgegevens opslaan wanneer u met mensen communiceert in of uit.
  3. Als u Gmail gebruikt, geeft u aan of Gmail contactgegevens moet opslaan van mensen die u e-mailt:
    1. Ga op een computer naar uw Gmail-instellingen.
    2. Kies een optie bij 'Contacten maken voor automatisch aanvullen'.
    3. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Contacten wijzigen of verwijderen

Als u wilt voorkomen dat mensen als suggesties worden weergegeven, volgt u de onderstaande stappen om ze te verwijderen.

Contacten die u heeft toegevoegd
  1. Log in bij Google Contacten.
  2. Klik of tik op een contact.
  3. Vervolgens kunt u:
    • Informatie wijzigen: Selecteer 'Bewerken' Bewerken in de rechterbovenhoek. Breng de gewenste wijzigingen aan. Selecteer onderaan de optie Opslaan.
    • Een contact verwijderen: Selecteer 'Meer' Meer en vervolgens Verwijderen in de rechterbovenhoek.
Automatisch opgeslagen contacten
  1. Log in bij Google Contacten.
  2. Selecteer links de optie Andere contacten.
  3. Klik of tik op een contact.
  4. Vervolgens kunt u:
    • Informatie wijzigen: Selecteer in de rechterbovenhoek de optie 'Toevoegen aan contacten' Mensen toevoegen. Breng de gewenste wijzigingen aan. Selecteer onderaan de optie Opslaan.
    • Een contact verwijderen: Selecteer 'Meer' Meer en vervolgens Verwijderen in de rechterbovenhoek. Volg de stappen om automatisch opslaan stop te zetten om te voorkomen dat ze weer worden toegevoegd.