Yhteystiedoiksi tallennettavien ja ehdotettavien henkilöiden valitseminen

Näet yhteystietoehdotuksia joissain Google-palveluissa, esim. Gmailissa alkaessasi kirjoittaa nimeä uudessa sähköpostissa. Voit valita henkilöt, joiden yhteystiedot tallennetaan ehdotukseksi.

Ehdotuksina näkyvät

• Henkilöt, jotka olet lisännyt yhteystietoihisi.
  • Henkilöt, joiden kanssa olet ollut tekemisissä Google-palveluissa, tallennetaan automaattisesti Muut yhteystiedot ‑kohtaan. Voit lopettaa yhteystietojen automaattisen tallennuksen milloin tahansa.

Tallennettavien yhteystietojen valitseminen

Yhteystietojen lisääminen itse
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Yhteystiedot Yhteystiedot.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
  3. Lisää henkilön yhteystiedot.
  4. Valitse Tallenna.
Yhteystietojen tallentaminen vuorovaikutustilanteissa

Voit valita, tallennetaanko määrätyissä Googlen palveluissa yhteystietoja automaattisesti mm. näissä tilanteissa:

• Jaat henkilön kanssa jotain, esimerkiksi dokumentin Drivessa.
  • Henkilö kuuluu kanssasi samaan tapahtumaan, ryhmään tai sisältöön, esimerkiksi Google Kuvien jaettuun albumiin.

Automaattisen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Kaveriehdotukset.
  4. Ota käyttöön tai poista käytöstä Tallenna yhteystiedot vuorovaikutuksistasi.
  5. Jos käytät Gmailia, valitse myös, tallentaako Gmail sähköpostiesi vastaanottajien yhteystiedot:
    1. Siirry tietokoneella Gmailin asetuksiin.
    2. Valitse haluamasi vaihtoehto kohdasta Luo yhteystiedot automaattista täydentämistä varten.
    3. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Yhteystietojen muuttaminen tai poistaminen

Jos haluat estää henkilöitä näkymästä ehdotuksina, poista ne alla olevien ohjeiden avulla.

Lisäämäsi yhteystiedot
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Yhteystiedot Yhteystiedot.
  2. Valitse yhteystieto.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Muuttaa tietoja: Valitse oikeasta alareunasta Muokkaa Muokkaa. Tee haluamasi muutokset. Valitse yläreunasta Tallenna.
    • Poistaa yhteystiedon: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista.
Automaattisesti tallennetut yhteystiedot
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Yhteystiedot Yhteystiedot.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Ehdotukset.
  3. Valitse Lisää henkilöitä, joihin olet yhteydessä usein.
  4. Voit tehdä seuraavia asioita: