Yhteystiedoiksi tallennettavien ja ehdotettavien henkilöiden valitseminen

Näet yhteystietoehdotuksia joissain Google-palveluissa, esim. Gmailissa alkaessasi kirjoittaa nimeä uudessa sähköpostissa. Voit valita henkilöt, joiden yhteystiedot tallennetaan ehdotukseksi.

Ehdotuksina näkyvät

• Henkilöt, jotka olet lisännyt yhteystietoihisi.
  • Henkilöt, joiden kanssa olet ollut tekemisissä Google-palveluissa, tallennetaan automaattisesti Muut yhteystiedot ‑kohtaan. Voit lopettaa yhteystietojen automaattisen tallennuksen milloin tahansa.

Tallennettavien yhteystietojen valitseminen

Yhteystietojen lisääminen itse
  1. Kirjaudu Google-yhteystietoihin. Näet luettelon lisäämistäsi kontakteista.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää.
  3. Lisää henkilön yhteystiedot.
  4. Valitse Tallenna.
Yhteystietojen tallentaminen vuorovaikutustilanteissa

Kun olet Google-tuotteiden kautta tekemisissä ihmisten kanssa, voit automaattisesti tallentaa henkilöiden yhteystietoja, kuten nimiä, sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita. Kun tämä asetus on käytössä, yhteystiedot säilytetään seuraavissa tilanteissa:

• Jaat henkilön kanssa jotain, esimerkiksi dokumentin Drivessa.
  • Henkilö jakaa kanssasi sisältöä, esimerkiksi jaetun albumin Google Kuvissa.
  • Henkilö kuuluu kanssasi samaan tapahtumaan tai ryhmään.

Automaattisen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

1. Siirry Google-tilin Vuorovaikutustilanteista tallennetut yhteystiedot ‑kohtaan.
  2. Ota käyttöön Tallenna yhteystiedot vuorovaikutustilanteissa tai poista se käytöstä.
  3. Jos käytät Gmailia, valitse myös, tallentaako Gmail sähköpostiesi vastaanottajien yhteystiedot:
    1. Siirry tietokoneella Gmailin asetuksiin.
    2. Valitse haluamasi vaihtoehto kohdasta Luo yhteystiedot automaattista täydentämistä varten.
    3. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Yhteystietojen muuttaminen tai poistaminen

Jos haluat estää henkilöitä näkymästä ehdotuksina, poista ne alla olevien ohjeiden avulla.

Lisäämäsi yhteystiedot
  1. Kirjaudu Google-yhteystietoihin.
  2. Klikkaa tai kosketa kontaktia.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Muuttaa tietoja: Valitse oikeasta yläreunasta Muokkaa Muokkaa. Tee haluamasi muutokset. Valitse alareunasta Tallenna.
    • Poistaa yhteystiedon: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista.
Automaattisesti tallennetut yhteystiedot
  1. Kirjaudu Google-yhteystietoihin.
  2. Valitse vasemmalta Muut yhteystiedot.
  3. Klikkaa tai kosketa kontaktia.
  4. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Muuttaa tietoja: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää yhteystietoihin Lisää henkilöitä. Tee haluamasi muutokset. Valitse alareunasta Tallenna.
    • Poistaa yhteystiedon: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista. Jos haluat estää niiden uudelleen lisäämisen, lopeta automaattinen tallentaminen näiden ohjeiden avulla.