Tilpas, hvem der gemmes og foreslås som kontaktpersoner

Du får vist forslag til kontaktpersoner i visse Google-tjenester, f.eks. når du begynder at skrive navnet på en person i en ny mail i Gmail. Du kan selv styre, hvem der gemmes og foreslås som kontaktpersoner.

Hvem vises som forslag?

Bestem selv, hvem der gemmes som kontaktpersoner

Tilføj selv kontaktpersoner
  1. Åbn Kontaktpersoner Kontaktpersoner på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Tilføj Tilføj nederst til højre.
  3. Angiv personens kontaktoplysninger.
  4. Tryk på Gem.
Gem kontaktoplysninger, når du interagerer med andre

Du kan selv bestemme, om kontaktoplysninger skal gemmes automatisk i visse Google-tjenester for de brugere, du interagerer med, f.eks.:

• Brugere, du har delt indhold med, f.eks. et dokument i Drev
  • Brugere, som er en del af samme begivenheder, grupper eller indhold som dig, f.eks. et delt album i Google Fotos

Begynd eller stop med at gemme automatisk

1. På din Android-telefon eller -tablet skal du åbne appen Indstillinger og derefter Google Google-konto.
  2. Tryk på Personlige oplysninger øverst.
  3. Tryk på Forslag til kontaktpersoner under "Kontaktpersoner".
  4. Aktivér eller deaktiver Gem kontaktoplysninger fra dine interaktioner.
  5. Hvis du bruger Gmail, skal du vælge, om Gmail skal gemme kontaktoplysninger fra brugere, du sender mails til:
    1. Gå til dine Google-indstillinger på en computer.
    2. Vælg en af valgmulighederne under "Opret kontaktpersoner til autofuldførelse".
    3. Klik på Gem ændringer nederst på siden.

Rediger eller fjern kontaktpersoner

Hvis du vil undgå, at brugere vises som forslag, skal du følge vejledningen nedenfor for at fjerne dem.

Kontaktpersoner, som du har tilføjet
  1. Åbn Kontaktpersoner Kontaktpersoner på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på en kontaktperson.
  3. Herfra kan du:
    • Redigere oplysninger: Tryk på Rediger Rediger nederst til højre. Foretag de ønskede ændringer. Vælg Gem øverst.
    • Fjern en kontaktperson: Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Slet.
Kontaktpersoner gemmes automatisk
  1. Åbn Kontaktpersoner Kontaktpersoner på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Øverst til venstre skal du trykke menuen Menu og derefter Forslag.
  3. Tryk på Tilføj personer, du tit kontakter.
  4. Herfra kan du: