Tilpas, hvem der gemmes og foreslås som kontaktpersoner

Du får vist forslag til kontaktpersoner i visse Google-tjenester, f.eks. når du begynder at skrive navnet på en person i en ny mail i Gmail. Du kan selv styre, hvem der gemmes og foreslås som kontaktpersoner.

Hvem vises som forslag?

Bestem selv, hvem der gemmes som kontaktpersoner

Tilføj selv kontaktpersoner
  1. Log ind på Google Kontaktpersoner. Du får vist en liste over de kontaktpersoner, du har tilføjet.
  2. Vælg Tilføj Tilføj nederst til højre.
  3. Angiv personens kontaktoplysninger.
  4. Vælg Gem.
Gem kontaktoplysninger, når du interagerer med andre

Når du interagerer med andre i Google-produkter, kan du automatisk gemme deres kontaktoplysninger, bl.a. navne, mailadresser og telefonnumre. Når denne indstilling er aktiveret, beholder du kontaktoplysningerne på:

• Brugere, du har delt indhold med, f.eks. et dokument i Drev
  • Brugere, som deler indhold med dig, f.eks. delte album i Google Fotos
  • Brugere, der er en del af de samme begivenheder eller grupper som dig

Begynd eller stop med at gemme automatisk

1. Gå til sektionen Kontaktoplysninger, der gemmes via interaktioner på din Google-konto.
  2. Slå Gem kontaktoplysninger, når du interagerer med andre, til eller fra.
  3. Hvis du bruger Gmail, skal du vælge, om Gmail skal gemme kontaktoplysninger fra brugere, du sender mails til:
    1. Gå til dine Google-indstillinger på en computer.
    2. Vælg en af valgmulighederne under "Opret kontaktpersoner til autofuldførelse".
    3. Klik på Gem ændringer nederst på siden.

Rediger eller fjern kontaktpersoner

Hvis du vil undgå, at brugere vises som forslag, skal du følge vejledningen nedenfor for at fjerne dem.

Kontaktpersoner, som du har tilføjet
  1. Log ind på Google Kontaktpersoner.
  2. Klik eller tryk på en kontaktperson.
  3. Herfra kan du:
    • Redigere dine oplysninger: Vælg Rediger Rediger øverst til højre. Foretag de ønskede ændringer. Vælg Gem nederst.
    • Fjerne en kontaktperson: Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og dernæst Slet.
Kontaktpersoner gemmes automatisk
  1. Log ind på Google Kontaktpersoner.
  2. Vælg Andre kontaktpersoner i venstre side.
  3. Klik eller tryk på en kontaktperson.
  4. Herfra kan du:
    • Redigere dine oplysninger: Vælg Føj til kontaktpersoner Tilføj personer øverst til højre. Foretag de ønskede ændringer. Vælg Gem nederst.
    • Fjerne en kontaktperson: Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og dernæst Slet. Hvis du vil undgå, at kontaktpersoner tilføjes igen, kan du følge vejledningen i, hvordan du stopper med at gemme automatisk.