Ändra vilka kontakter som sparas och föreslås

I vissa av Googles tjänster visas förslag på kontakter, till exempel när du börjar skriva någons namn i ett nytt e-postmeddelande i Gmail. Du kan styra vilka kontakter som sparas och föreslås.

Dessa visas som förslag

Förslagen baseras på en mängd olika signaler som rör dina kontakter och interaktioner, till exempel att en kontakt stjärnmärkts eller om du nyligen skickat e-post till en kontakt. Föreslagna kontakter omfattar personer som du har lagt till i dina kontakter. Personer som du har interagerat med i Googles tjänster sparas automatiskt i Övriga kontakter.

Tips! Du kan när som helst sluta att spara kontakter automatiskt.

Styra vilka kontakter som läggs till

Själv lägga till kontakter
  1. Logga in på Google Kontakter. En lista över de kontakter som du har lagt till visas.
  2. Välj Lägg till fråga Skapa kontakt uppe till vänster.
  3. Ange personens kontaktuppgifter.
  4. Välj Spara.
Spara kontaktuppgifter när du interagerar med andra

När du interagerar med personer i Googles produkter kan du automatiskt spara deras kontaktuppgifter, till exempel

• namn
  • e-postadresser
  • telefonnummer

När den här inställningen har aktiverats sparas kontaktuppgifter för

• personer som du har delat någonting med, som ett dokument i Drive
  • personer som delar innehåll med dig, till exempel delade album i Google Foto
  • personer som deltar i händelser och grupper som du deltar i
  • personer som du markerar att du känner
  • personer vars kalenderinbjudningar du godkänner.

Aktivera eller inaktivera att spara automatiskt

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Personer och delning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Kontaktuppgifter har sparats från interaktioner på panelen Kontakter.
  4. Aktivera eller inaktivera Spara kontaktuppgifter när du interagerar med andra.
  5. Om du använder Gmail kan du välja om kontaktuppgifter från personer som du skickar e-post till ska sparas:
    1. Öppna inställningarna för Gmail på en dator.
    2. Välj ett alternativ under Skapa kontakter för automatisk komplettering.
    3. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Ändra eller ta bort kontakter

Följ anvisningarna nedan om du inte vill få förslag på personer.

Kontakter som du har lagt till
  1. Logga in på Google Kontakter.
  2. Markera en kontakt.
    • Ändra uppgifter:
      1. Tryck på Redigera Redigera nere till höger.
      2. Gör ändringarna.
      3. Tryck på Spara överst till höger.
    • Ta bort en kontakt: Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Radera.
Kontakter som sparats automatiskt
  1. Logga in på Google Kontakter.
  2. Välj Övriga kontakter till vänster.
  3. Markera en kontakt.
true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.