Ändra vilka kontakter som sparas och föreslås

I vissa av Googles tjänster visas förslag på kontakter, till exempel när du börjar skriva någons namn i ett nytt e-postmeddelande i Gmail. Du kan styra vilka kontakter som sparas och föreslås.

Dessa visas som förslag

Förslagen baseras på en mängd olika signaler som rör dina kontakter och interaktioner, till exempel att en kontakt stjärnmärkts eller om du nyligen skickat e-post till en kontakt. Föreslagna kontakter omfattar personer som du har lagt till i dina kontakter. Personer som du har interagerat med i Googles tjänster sparas automatiskt i Övriga kontakter.

Tips! Du kan när som helst sluta att spara kontakter automatiskt.

Styra vilka kontakter som läggs till

Själv lägga till kontakter
  1. Öppna Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till fråga nere till höger.
  3. Ange personens kontaktuppgifter.
  4. Tryck på Spara.
Spara kontaktuppgifter när du interagerar med andra

I vissa Google-tjänster kan du bestämma om kontaktuppgifter från personer som du kommunicerar med ska sparas automatiskt, till exempel

• personer som du har delat någonting med, som ett dokument i Drive
  • personer som är med i samma grupper eller evenemang eller finns med i samma innehåll, som delade album i Google Foto
  • personer som du markerar att du känner.

Aktivera eller inaktivera att spara automatiskt

1. Öppna appen Inställningar på enheten och tryck på Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Personer och delning högst upp.
  3. Tryck på Kontaktuppgifter har sparats från interaktioner under Kontakter.
  4. Aktivera eller inaktivera Spara kontaktuppgifter när du interagerar med andra.
  5. Om du använder Gmail kan du välja om kontaktuppgifter från personer som du skickar e-post till ska sparas:
    1. Öppna inställningarna för Gmail på en dator.
    2. Välj ett alternativ under Skapa kontakter för automatisk komplettering.
    3. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Ändra eller ta bort kontakter

Så här redigerar eller tar du bort kontakter:

Kontakter som du har lagt till
  1. Öppna appen Kontakter Kontakter på Android-enheten.
  2. Tryck på en kontakt.
    • Ändra uppgifter:
      1. Tryck på Redigera Redigera längst upp till höger.
      2. Gör ändringarna.
      3. Tryck på Spara överst till höger.
    • Ta bort en kontakt: Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Radera.
Kontakter som sparats automatiskt
  1. Öppna appen Kontakter Kontakter på Android-enheten.
  2. Tryck på sökfältet högst upp.
    • Sök efter kontakten som du vill ändra.
  3. Tryck på kontakten du vill kontrollera i avsnittet Övriga kontakter i sökresultaten.
  4. Tryck på Lägg till i kontakter uppe till höger följt av Redigera.
    • Gör ändringarna.
  5. Tryck på Spara överst till höger.

Tips!

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.