Endre hvem som lagres og foreslås som kontakter

Du ser foreslåtte kontakter i enkelte Google-tjenester, for eksempel når du begynner å skrive et navn i en ny e-post i Gmail. Du kan kontrollere hvem som blir lagret og foreslått som kontakt.

Hvem vises som forslag?

• Personer du har lagt til i kontaktene dine.
  • Personer du har kommunisert med i Google-tjenester, lagres automatisk i «Andre kontakter». Du kan når som helst stoppe automatisk lagring av kontakter.

Kontroller hvem som lagres som kontakter

Legg til kontakter selv
  1. Åpne Kontakter på Android-enheten din.
  2. Trykk på Legg til Legg til et spørsmål nederst til høyre.
  3. Skriv inn personens kontaktinformasjon.
  4. Trykk på Lagre.
Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre

Du kan bestemme om kontaktinformasjon lagres automatisk i visse Google-tjenester for folk du kommuniserer med, for eksempel

• folk du har delt noe med – som et dokument i Disk
  • folk som deltar i aktiviteter, grupper eller innhold sammen med deg – som et delt album i Google Foto
  • folk du merker som kjente

Start eller stopp automatisk lagring

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen og så Google og så Administrer Google-kontoen din.
  2. Trykk på Folk og deling øverst.
  3. Trykk på Kontaktinformasjon lagres ved kommunikasjon under «Kontakter».
  4. Slå Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre på eller av.
  5. Hvis du bruker Gmail, velger du om Gmail skal lagre kontaktinformasjon for folk du sender e-post til:
    1. Gå til Gmail-innstillingene på en datamaskin.
    2. Velg et alternativ under «Opprett kontakter for autofullføring».
    3. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Endre eller fjern kontakter

For å stoppe at folk vises som forslag, følg fremgangsmåten nedenfor for å fjerne dem.

Kontakter du har lagt til
  1. Åpne Kontakter på Android-enheten din.
  2. Trykk på en kontakt.
  3. Herfra kan du
    • endre informasjon: Trykk på Endre Rediger nederst til høyre. Gjør nødvendige endringer. Velg Lagre øverst.
    • fjerne kontakter: Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett.
Kontakter som er lagret automatisk
  1. Åpne Kontakter på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre velger du Google-kontoen som har kontaktene du vil endre.
  3. Nederst trykker du på Fiks og administrer og så Slå sammen og rydd opp.
  4. Trykk på Legg til folk du sender e-post til ofte.
  5. Her kan du