Ändra vem som får hantera ett varumärkeskonto

Som ägare till ett varumärkeskonto kan du

• lägga till personer som hjälper dig att sköta kontot och tjänsterna från Google där det används
  • styra hur mycket kontroll över kontot som var och en ska ha
  • ändra vem som är primär ägare av kontot.

Läs mer om varumärkeskonton.

Visa eller lägga till personer

Gör så här om du vill ta reda på vilka som hanterar varumärkeskontot eller lägga till nya personer:

1. Öppna avsnittet Varumärkeskonton i Google-kontot.
  2. Välj konto under Dina varumärkeskonton.
  3. Välj Hantera behörigheter. En lista med personer som kan hantera kontot visas.
  4. Om du vill bjuda in någon ny väljer du Bjud in nya användare Ask people to manage.
  5. Ange de nya användarnas e-postadresser.
  6. Under namnet på en person väljer du den personens roll:
    • Ägare har de största befogenheterna och avgör vilka som får hantera kontot. Varje konto måste ha en primär ägare.
    • Ansvariga kan använda tjänster från Google som har stöd för varumärkeskonton. Det kan till exempel vara att dela foton på Google Foto eller lägga upp videor på YouTube.
    • Kommunikationsansvariga kan göra samma saker som ansvariga utom att använda YouTube.
  7. Tryck på Bjud in följt av Klar.

De inbjudna personerna får ett e-postmeddelande där de kan tacka ja till inbjudan.

Ändra någons roll eller ta bort någon

Obs! Du måste ha varit kontots ägare i sju dagar innan du kan ta bort ansvariga eller ägare. Om du har varit ägare kortare tid än sju dagar visas ett felmeddelande.

1. Öppna avsnittet Varumärkeskonton i Google-kontot.
  2. Välj konto under Dina varumärkeskonton.
  3. Välj Hantera behörigheter. En lista med personer som kan hantera kontot visas.
  4. Nu kan du göra följande:
    • Ändra någons roll: Välj personens nuvarande roll bredvid namnet. Välj sedan en ny roll.
    • Ta bort någon: Välj Ta bort Ta bort bredvid personens namn. Bekräfta valet om du uppmanas till det.
  5. Tryck på Klar.

Du kan ta bort dig själv som ägare eller ansvarig. Om du är den primära ägaren och vill lämna kontot måste du först ändra någon annans roll till Primär ägare.

Ändra vem som är varumärkeskontots primära ägare

Vem som helst som är ansvarig eller ägare till ett varumärkeskonto kan göras till primär ägare, under förutsättning att

• den som gör ändringen har varit ägare i minst sju dagar
  • den som ska bli ny primär ägare har varit ansvarig eller ägare i minst sju dagar.

Om något av dessa båda villkor inte är uppfyllt visas ett felmeddelande.

1. Öppna avsnittet Varumärkeskonton i Google-kontot.
  2. Välj konto under Dina varumärkeskonton.
  3. Klicka på Hantera behörigheter.
  4. Hitta den person som du vill göra till primär ägare i listan.
  5. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid personens namnföljt av Primär ägare följt av Överför.
true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.