Wijzigen wie uw merkaccount beheert

Als u eigenaar van een merkaccount bent, kunt u het volgende doen:

• Mensen toevoegen om te helpen bij het beheren van het merkaccount en de Google-services die hiervoor worden gebruikt
  • Kiezen in welke mate elke persoon het account kan beheren
  • Wijzigen wie de primaire eigenaar van het account is

Meer informatie over merkaccounts

Mensen bekijken of toevoegen

Zo kun je bekijken wie je merkaccount beheert of nieuwe mensen uitnodigen:

1. Open de app Instellingen op je apparaat en tik op Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en privacy.
  3. Scroll naar Gegevens uit apps en services die je gebruikt.
  4. Tik onder 'Apps en services' op Content opgeslagen vanuit Google-services en dan Merkaccounts.
  5. Selecteer onder 'Je merkaccounts' het account dat je wilt beheren.
  6. Tik op Rechten beheren. Je ziet een lijst met de mensen die het account kunnen beheren.
  7. Kies Nieuwe gebruikers uitnodigen Ask people to manage om nieuwe mensen uit te nodigen.
  8. Geef hun e-mailadressen op.
  9. Kies onder hun namen wat hun rol moet zijn:
    • Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en ze bepalen wie het account beheert. Een account moet één primaire eigenaar hebben.
    • Beheerders kunnen Google-services gebruiken die ondersteuning bieden voor merkaccounts, zoals het delen van foto's op Google Foto's of het plaatsen van video's op YouTube.
    • Communicatiebeheerders kunnen hetzelfde doen als beheerders, maar kunnen YouTube niet gebruiken.
  10. Tik opUitnodigen en dan Klaar.

Mensen die je uitnodigt, krijgen een e-mail waarin ze je uitnodiging kunnen accepteren.

Rollen wijzigen of mensen verwijderen

Belangrijk: U moet minimaal zeven dagen eigenaar zijn van een account voordat u een beheerder of eigenaar kunt verwijderen. Als u minder dan zeven dagen eigenaar bent, krijgt u een foutmelding.

1. Open de app Instellingen op je apparaat en tik op Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en privacy.
  3. Scroll naar Gegevens uit apps en services die je gebruikt.
  4. Tik onder 'Apps en services' op Content opgeslagen vanuit Google-services en dan Merkaccounts.
  5. Selecteer onder 'Je merkaccounts' het account dat je wilt beheren.
  6. Tik op Rechten beheren. Je ziet een lijst met de mensen die het account kunnen beheren.
  7. Je kunt nu het volgende doen:
    • Iemands rol wijzigen: Selecteer de huidige rol naast de naam van de persoon en kies vervolgens een nieuwe rol.
    • Iemand verwijderen: Selecteer Verwijderen Verwijderen naast de naam van de persoon. Bevestig je keuze als dit wordt gevraagd.
  8. Tik op Klaar.

Je kunt jezelf verwijderen als eigenaar of beheerder. Als je de hoofdeigenaar bent en het account wilt verlaten, moet je eerst de rol van een andere persoon wijzigen in Hoofdeigenaar.

De hoofdeigenaar van je merkaccount wijzigen

Een beheerder of eigenaar van een merkaccount kan onder de volgende voorwaarden de primaire eigenaar worden gemaakt:

• De persoon die de wijziging aanbrengt, is al minimaal zeven dagen eigenaar
  • De persoon die de nieuwe primaire eigenaar wordt, is al minimaal zeven dagen beheerder of eigenaar

Als aan een van deze voorwaarden niet wordt voldaan, krijgt u een foutmelding.

1. Open de app Instellingen op je apparaat en tik op Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en privacy.
  3. Scroll naar Gegevens uit apps en services die je gebruikt.
  4. Tik onder 'Apps en services' op Content opgeslagen vanuit Google-services en dan Merkaccounts.
  5. Selecteer onder 'Je merkaccounts' het account dat je wilt beheren.
  6. Tik op Rechten beheren. Je ziet een lijst met de mensen die het account kunnen beheren.
  7. Zoek de vermelde persoon aan wie je het hoofdeigenaarschap wilt overdragen.
    • Tip: Als je de persoon niet kunt vinden, moet je deze persoon als eigenaar toevoegen. Nadat de uitnodiging is geaccepteerd, probeer je het opnieuw vanaf stap 1.
  8. Tik naast de naam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Hoofdeigenaar en dan Overdragen.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.