Wijzigen wie uw merkaccount beheert

Als u eigenaar van een merkaccount bent, kunt u het volgende doen:

• Mensen toevoegen om te helpen bij het beheren van het merkaccount en de Google-services die hiervoor worden gebruikt
  • Kiezen in welke mate elke persoon het account kan beheren
  • Wijzigen wie de primaire eigenaar van het account is

Meer informatie over merkaccounts

Mensen bekijken of toevoegen

Zo kunt u bekijken wie uw merkaccount beheert of nieuwe mensen uitnodigen:

1. Ga naar het gedeelte Merkaccounts van uw Google-account.
  2. Kies het account dat u wilt beheren.
  3. Selecteer Rechten beheren. Er wordt een lijst weergegeven met de mensen die het account kunnen beheren.
  4. Kies Nieuwe gebruikers uitnodigen Ask people to manage om nieuwe mensen uit te nodigen.
  5. Geef hun e-mailadressen op.
  6. Kies onder hun namen wat hun rol moet zijn:
    • Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en ze bepalen wie het account beheert. Een account moet één primaire eigenaar hebben.
    • Beheerders kunnen Google-services gebruiken die ondersteuning bieden voor merkaccounts, zoals het delen van foto's op Google Foto's of het plaatsen van video's op YouTube.
    • Communicatiebeheerders kunnen hetzelfde doen als beheerders, maar kunnen YouTube niet gebruiken.
  7. Tik op Uitnodigen en dan Gereed.

Mensen die u uitnodigt, krijgen een e-mail waarin ze uw uitnodiging kunnen accepteren.

Rollen wijzigen of mensen verwijderen

Belangrijk: U moet minimaal zeven dagen eigenaar zijn van een account voordat u een beheerder of eigenaar kunt verwijderen. Als u minder dan zeven dagen eigenaar bent, krijgt u een foutmelding.

1. Ga naar het gedeelte Merkaccounts van uw Google-account.
  2. Kies het account dat u wilt beheren.
  3. Selecteer Rechten beheren. Er wordt een lijst weergegeven met de mensen die het account kunnen beheren.
  4. U kunt nu het volgende doen:
    • Iemands rol wijzigen: Selecteer de huidige rol naast de naam van de persoon en kies vervolgens een nieuwe rol.
    • Iemand verwijderen: Selecteer Verwijderen Verwijderen naast de naam van de persoon. Bevestig uw keuze als dit wordt gevraagd.
  5. Tik op Gereed.

U kunt zichzelf verwijderen als eigenaar of beheerder. Als u de primaire eigenaar bent en het account wilt verlaten, moet u eerst de rol van een andere persoon wijzigen in 'Primaire eigenaar'.

De primaire eigenaar van uw merkaccount wijzigen

Een beheerder of eigenaar van een merkaccount kan onder de volgende voorwaarden de primaire eigenaar worden gemaakt:

• De persoon die de wijziging aanbrengt, is al minimaal zeven dagen eigenaar
  • De persoon die de nieuwe primaire eigenaar wordt, is al minimaal zeven dagen beheerder of eigenaar

Als aan een van deze voorwaarden niet wordt voldaan, krijgt u een foutmelding.

1. Open op uw computer het gedeelte Merkaccounts van uw Google-account.
  2. Kies het account dat u wilt beheren.
  3. Klik op Rechten beheren.
  4. Zoek de vermelde persoon aan wie u het primaire eigendom wilt overdragen.
    • Opmerking: Als u de persoon niet kunt vinden, moet u deze persoon als eigenaar toevoegen. Nadat de uitnodiging is geaccepteerd, probeert u het opnieuw vanaf stap 1.
  5. Klik naast de naam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Primaire eigenaar en dan Overdragen.