Uw account beveiligen als er ongebruikelijke activiteit wordt vastgesteld

Als uw Google-account wordt gebruikt op een nieuw apparaat, kan de melding 'Heeft u zojuist ingelogd?' worden weergegeven op alle Android-apparaten waarop u al bent ingelogd.

Controleer de melding zo snel mogelijk en laat ons weten of u dit was.

Als u de activiteit niet heeft uitgevoerd

Reageer op de melding om uw account meteen te beveiligen.

Stap 1: Beveilig uw account meteen

1. Controleer de inloggegevens in de melding, waaronder het apparaattype, de tijd en de locatie.
  2. Als u deze activiteit niet herkent, tikt u op Nee, ik was het niet.

Wat er vervolgens gebeurt

• Wanneer u ons laat weten dat u de activiteit niet heeft uitgevoerd, wordt uw account uitgelogd van alle andere apparaten.
  • Als iemand probeert in te loggen op een apparaat dat u niet eerder heeft gebruikt, moet er een extra stap worden voltooid om uw identiteit te bevestigen. Deze stap is bedoeld om u gemakkelijk toegang te geven en om anderen tegen te houden. Meer informatie over hoe u kunt bevestigen dat u het bent.

Stap 2: Wijzig uw wachtwoord zo snel mogelijk

1. Tik in de melding op Wachtwoord wijzigen. (Als de melding is verdwenen, opent u uw Google-account. Selecteer Wachtwoord onder 'Inloggen en beveiliging'.)
  2. Volg de stappen op het scherm.

Als u de activiteit heeft uitgevoerd

1. Controleer de inloggegevens in de melding, waaronder het apparaattype, de tijd en de locatie.
  2. Als u zeker weet dat u deze activiteit heeft uitgevoerd, tikt u op Ja.

Waarom we deze melding verzenden

Deze melding beschermt uw account in geval iemand anders uw wachtwoord achterhaalt en inlogt als u. U kunt onmiddellijk actie ondernemen om uw account te beveiligen, ook als u uw wachtwoord niet meteen wijzigt.

Als u geen Android-apparaat heeft: als u beveiligingsmeldingen wilt bekijken, controleert u het e-mailaccount waarmee u inlogt of het herstel-e-mailadres voor uw account.

Volgende stappen

Accountinstellingen en activiteit controleren (optioneel)

Als u de beveiliging van uw account wilt controleren en versterken, voert u de beveiligingscheck uit. U controleert de beveiligingsinstellingen en activiteit om na te gaan of iets er vreemd uitziet.

Als u niet kunt inloggen op uw account

Als iemand anders uw wachtwoord heeft gewijzigd of u om een andere reden niet kunt inloggen, volgt u de stappen om uw account te herstellen.