Inloggen met je telefoonnummer in plaats van een gebruikersnaam

In elk inlogscherm met een veld E-mailadres of telefoonnummer kun je met je telefoonnummer inloggen op je Google-account.

Met deze optie heb je nog een manier om in te loggen als je je gebruikersnaam bent vergeten.

Je telefoonnummer gebruiken om in te loggen

Je kunt inloggen met je telefoonnummer als je dat hebt toegevoegd aan je Google-account.

1. Geef je telefoonnummer op in een Google-inlogscherm met een veld E-mailadres of telefoonnummer.
  2. Selecteer Volgende.
  3. Log verder in zoals je gewoonlijk doet.

Het telefoonnummer toevoegen aan of wijzigen in je account

Mogelijk heb je een telefoonnummer toegevoegd toen je je Google-account maakte, je apparaat instelde of je instellingen updatete.

Zo ga je na of je huidige nummer aan je account is gekoppeld:

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Beveiliging.
  3. Klik in het deelvenster Inloggen bij Google op Je telefoon gebruiken om in te loggen.
  4. Klik op Instellen.
  5. Je kunt nu het volgende doen:
    • Een telefoonnummer toevoegen: Selecteer Hersteltelefoonnummer toevoegen bij Hersteltelefoonnummer. (Als je nog geen hersteltelefoonnummer hebt, raden we je aan er een toe te voegen.)
    • Je telefoonnummer wijzigen: Selecteer naast je nummer de optie Bewerken Bewerken. Kies Nummer updaten.
  6. Geef je telefoonnummer op. Gebruik een nummer dat:
    • alleen van jou is,
    • je niet gebruikt om in te loggen op een ander Google-account,
    • je niet gebruikt om contact te leggen met anderen in Google-services zoals Foto's.
  7. Volg de stappen op het scherm.

Belangrijk: Als je Nummer niet geverifieerd ziet naast het nummer, selecteer je Nu verifiëren en volg je de stappen op het scherm.

Problemen oplossen

Als je de foutmelding 'Kan je Google-account niet vinden' ziet, is je telefoonnummer misschien niet gekoppeld aan je account.

Volg de bovenstaande stappen om je telefoonnummer toe te voegen.

Als je niet kunt inloggen met je telefoonnummer, log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres.