Sisäänkirjautuminen puhelinnumerolla käyttätunnuksen sijaan

Voit kirjautua Google-tilille puhelinnumerollasi miltä tahansa kirjautumisnäytöltä, jossa on "Sähköpostiosoite tai puhelinnumero" ‑kenttä.

Näin saat toisen sisäänkirjautumisvaihtoehdon, jos et muista käyttäjätunnustasi.

Sisäänkirjautuminen puhelinnumeron avulla

Voit kirjautua sisään puhelinnumerolla, jos olet lisännyt sen Google-tilillesi.

1. Kirjoita puhelinnumerosi Googlen sisäänkirjautumisnäytön "Sähköpostiosoite tai puhelinnumero" ‑kenttään.
  2. Valitse Seuraava.
  3. Kirjaudu sisään tavalliseen tapaan.

Tilillä olevan puhelinnumeron lisääminen tai muuttaminen

Olet saattanut lisätä puhelinnumeron Google-tilin luomisen, laitteen määrittämisen tai asetusten päivittämisen yhteydessä.

Näin voit varmistaa, että nykyinen puhelinnumerosi on yhdistetty tiliisi:

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Tietoturva.
  3. Valitse Miten kirjaudut Googleen ‑paneelista Kirjaudu sisään puhelimellasi.
  4. Valitse Ota käyttöön.
  5. Tämän jälkeen voit
    • lisätä puhelinnumeron: Valitse Palauttamispuhelinnumero‑kohdasta Lisää palauttamispuhelinnumero. (Suosittelemme, että lisäät tilin palauttamispuhelinnumeron, jos et ole vielä tehnyt sitä.)
    • muuttaa puhelinnumeroa: Valitse puhelinnumeron vierestä Muokkaa Muuta. Valitse Päivitä numero.
  6. Lisää puhelinnumerosi. Numeron on täytettävä seuraavat ehdot:
    • Numero kuuluu vain sinulle.
    • Et käytä sitä kirjautumiseen toisella Google-tilillä.
    • Et pidä sen avulla yhteyttä muihin Googlen palveluissa, kuten Kuvissa.
  7. Seuraa ohjeita näytöllä.

Tärkeää: Jos numerosi vieressä lukee "Numeroa ei ole vahvistettu", valitse Vahvista nyt ja noudata ohjeita.

Ongelmien korjaus

Jos näet Google-tiliä ei löytynyt ‑virheilmoituksen, puhelinnumerosi ei ehkä ole yhdistetty tiliisi.

Lisää puhelinnumero yllä olevien ohjeiden avulla.

Jos et voi kirjautua sisään puhelinnumerolla, kirjaudu sisään käyttäjänimellä tai sähköpostiosoitteella.