Få hjälp med att läsa text på en skärm

Om du behöver hjälp med att läsa text på en skärm kan du aktivera tillgänglighetsinställningarna för vissa Google-produkter i Google-kontot.

Aktivera eller inaktivera skärmläsare

Den här inställningen för skärmläsningsprogram gäller endast Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Teckningar i en webbläsare som Chrome. När du använder dessa produkter kan en skärmläsare läsa upp texten på skärmen.

Du behöver en skärmläsare som NVDA, JAWS, VoiceOver eller ChromeVox för att den här inställningen ska fungera.

1. Öppna Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Personliga uppgifter till vänster.
  3. Klicka på Tillgänglighet under Allmänna inställningar för webben.
  4. Aktivera eller inaktivera Skärmläsare.

Du kan behöva följa några extra steg för att konfigurera skärmläsaren för Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Teckningar.

Aktivera eller inaktivera färger med hög kontrast

Inställningen för färger med hög kontrast gäller endast Google Voice, webbplatsen Google Developers och andra webbplatser med dokumentation för utvecklare i en webbläsare som Chrome. På den sidan kan färger med hög kontrast bidra till att texten på skärmen syns tydligare.

1. Öppna Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Personliga uppgifter till vänster.
  3. Klicka på Tillgänglighet under Allmänna inställningar för webben.
  4. Aktivera eller inaktivera Färger med hög kontrast.

Relaterade resurser

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.