Få hjelp med å lese tekst på skjermer

Hvis du syns det er vanskelig å lese tekst på skjermer, kan du slå på tilgjengelighetsinnstillinger for enkelte Google-produkter i Google-kontoen din.

Slå skjermlesere på eller av

Skjermleserinnstillingen gjelder bare for Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Skjemaer og Tegninger i nettlesere – for eksempel Chrome. Når du bruker disse produktene, kan en skjermleser lese opp teksten på skjermen.

For at denne innstillingen skal virke, må du ha en skjermleser, for eksempel NVDA, JAWS, VoiceOver eller ChromeVox.

1. Åpne Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Klikk på Personlig informasjon til venstre.
  3. Klikk på Tilgjengelighet under «Generelle innstillinger for nettet».
  4. Slå Skjermleser på eller av.

Du må kanskje utføre noen ekstra trinn for å konfigurere skjermleseren for Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Skjemaer og Tegninger.

Slå høykontrastfarger på eller av

Innstillingen for høykontrastfarger gjelder bare for Google Voice, Google Developers-nettstedet og andre nettsteder med dokumentasjon for utviklere – og bare i nettlesere (for eksempel Chrome). Med høykontrastfarger blir teksten på skjermen tydeligere på slike nettsteder.

1. Åpne Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Klikk på Personlig informasjon til venstre.
  3. Klikk på Tilgjengelighet under «Generelle innstillinger for nettet».
  4. Slå Høykontrastfarger på eller av.

Relaterte ressurser

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.