Hulp ontvangen bij het lezen van tekst op een scherm

Als u hulp nodig heeft bij het lezen van tekst op een scherm, kunt u voor een aantal Google-producten toegankelijkheidsinstellingen inschakelen in uw Google-account.

De schermlezer aan- of uitzetten

De instelling voor de schermlezer is alleen van toepassing op Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Tekeningen in een browser (zoals Chrome). Als je deze producten gebruikt, kan een schermlezer de tekst op het scherm hardop voorlezen.

Deze instelling werkt alleen als je een schermlezer hebt, zoals NVDA, JAWS, VoiceOver of ChromeVox.

1. Open je Google-account. Je moet misschien inloggen.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Klik onder Algemene internetvoorkeuren op Toegankelijkheid.
  4. Zet Schermlezer aan of uit.

Misschien moet je extra stappen doorlopen om je schermlezer in te stellen voor Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Tekeningen.

Kleuren met hoog contrast aan- of uitzetten

De instelling voor kleuren met hoog contrast is alleen van toepassing op Google Voice, de Google Developers-site en andere sites met ontwikkelaarsdocumentatie in een browser (zoals Chrome). Op die sites kunnen kleuren met hoog contrast ervoor zorgen dat schermtekst beter leesbaar is.

1. Open je Google-account. Je moet misschien inloggen.
  2. Klik links op Persoonlijke informatie.
  3. Klik onder Algemene internetvoorkeuren op Toegankelijkheid.
  4. Zet Kleuren met hoog contrast aan of uit.