Apua näytön tekstin lukemiseen

Jos tarvitset apua näytön tekstin lukemiseen, voit ottaa Google-tililläsi käyttöön tiettyjen Google-tuotteiden esteettömyysasetukset.

Näytönlukuohjelman laittaminen päälle tai pois päältä

Näytönlukuohjelma-asetus koskee vain seuraavia, kun niitä käytetään Chromessa tai muussa selaimessa: Google Docs, Sheets, Slides, Forms ja Drawings. Kun käytät näitä tuotteita, näytönlukuohjelma voi lukea tekstiä näytöltäsi ääneen.

Tämä asetus toimii vain, jos sinulla on näytönlukuohjelma, esim. NVDA, JAWS, VoiceOver tai ChromeVox.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yleiset verkkopalveluiden asetukset ‑kohdasta Esteettömyys.
  3. Laita Näytönlukuohjelma päälle tai pois päältä.

Ota tarvittaessa näytönlukuohjelma käyttöön Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa, Formsissa ja Drawingsissa.

Suuren kontrastin värien asetus

Suuren kontrastin värien asetus vaikuttaa vain Google Voiceen, Google Developers ‑sivustoon ja muihin kehittäjien dokumentaatiosivustoihin, kun niitä käytetään Chromella tai muulla selaimella. Näillä sivustoilla suuren kontrastin värit voivat auttaa näyttötekstiä erottumaan selvemmin.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yleiset verkkopalveluiden asetukset ‑kohdasta Esteettömyys.
  3. Ota Suuren kontrastin värit käyttöön tai poista ne käytöstä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.