Apua näytön tekstin lukemiseen

Jos tarvitset apua näytön tekstin lukemiseen, voit ottaa Google-tililläsi käyttöön tiettyjen Google-tuotteiden esteettömyysasetukset.

Näytönlukuohjelman käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

Näytönlukuohjelma-asetus koskee vain seuraavia, kun niitä käytetään Chromessa tai muussa selaimessa: Google Docs, Sheets, Slides, Forms ja Drawings. Kun käytät näitä tuotteita, näytönlukuohjelma voi lukea tekstiä näytöltäsi ääneen.

Tämä asetus toimii vain, jos sinulla on näytönlukuohjelma, esim. NVDA, JAWS, VoiceOver tai ChromeVox.

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Data ja personointi ‑kohdasta Esteettömyys.
  3. Ota Näytönlukuohjelma käyttöön tai poista se käytöstä.

Ota tarvittaessa näytönlukuohjelma käyttöön Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa, Formsissa ja Drawingsissa

Suuren kontrastin värien asetus

Suuren kontrastin värien asetus vaikuttaa vain Google Voiceen, Google Developers ‑sivustoon ja muihin kehittäjien dokumentaatiosivustoihin, kun niitä käytetään Chromella tai muulla selaimella. Kyseisellä sivustolla suuren kontrastin värit voivat auttaa näyttötekstiä erottumaan selvemmin.

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Data ja personointi ‑kohdasta Suuren kontrastin värit.
  3. Ota Suuren kontrastin värit käyttöön tai poista ne käytöstä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita