Verifiëren dat u het bent

We helpen je account beschermen. Daarom moet je misschien bewijzen dat jij het bent als je inlogt of probeert gevoelige acties uit te voeren, zoals:

• Je wachtwoord veranderen
  • Opgeslagen wachtwoorden bekijken
  • Verificatie in twee stappen aanzetten
  • Je gegevens downloaden

Als eigenaar van YouTube-kanalen moet je mogelijk verifiëren dat jij het bent als je:

Uw telefoon of beveiligingssleutel gebruiken

Je hebt een telefoon of beveiligingssleutel nodig die ten minste 7 dagen in je account is geregistreerd om te bewijzen dat jij het bent. Je kunt gebruikmaken van:

Tip: Als u een Google-account via uw werk heeft, kunt u worden gevraagd te verifiëren dat u het bent met uw zakelijke apparaat.

Als u wordt gevraagd om te verifiëren dat u het bent, volgt u de onderstaande stappen. Zorg ervoor dat u uw telefoon bij de hand heeft en dat de telefoon is verbonden met internet.

1. Voltooi de taak op het scherm 'Verifiëren dat jij het bent' of selecteer Meer manieren om te verifiëren. Sommige of al deze opties zijn beschikbaar:
    • Een prompt naar uw telefoon laten versturen
    • Een verificatiecode ontvangen via sms
    • Een beveiligingscode ontvangen op uw Android-apparaat
    • Uw schermvergrendeling of vingerafdruk gebruiken op uw Android-apparaat
    • Een beveiligingssleutel gebruiken die aan uw Google-account is toegevoegd
  2. Volg de instructies op het scherm en gebruik uw telefoon als daarom wordt gevraagd.

Waarom deze stap nodig kan zijn

Met deze extra stap wordt uw account beveiligd. Als iemand achter uw gebruikersnaam en wachtwoord komt, kan deze stap ervoor zorgen dat deze persoon bepaalde gevoelige acties niet kan uitvoeren in uw account.

Meer informatie over hoe u uw account beter kunt beveiligen

Problemen oplossen

Kan een gevoelige actie niet voltooien

Als je bent ingelogd op je Google-account, maar niet kunt verifiëren dat jij het bent om een actie te voltooien, ga je naar het betreffende gedeelte hieronder.
U kunt uw telefoon niet gebruiken

Uw Android-apparaat is offline

Als uw Android-telefoon geen verbinding heeft met internet, kunt u deze nog steeds gebruiken om te verifiëren dat u het bent.

1. Ga naar de inlogpagina van Google en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op de gebruikelijke manier op.
  2. Als het scherm 'Verifiëren dat jij het bent' wordt weergegeven, tikt u op Meer manieren om te verifiëren en dan Je telefoon of tablet gebruiken om een beveiligingscode te ontvangen (ook als het apparaat offline is).
  3. Volg de instructies op het scherm.

Uw telefoon is niet beschikbaar

Als u uw telefoon niet kunt gebruiken of het niet kunt proberen vanaf een ander apparaat dat u vaak gebruikt, volgt u deze stappen.

U ontvangt geen telefoonprompt

Als u niet binnen enkele minuten een prompt ontvangt:

1. Zorg ervoor dat uw telefoon is verbonden met internet. Als u prompts wilt ontvangen, moet u wifi of mobiele data inschakelen.
  2. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op uw account op uw telefoon.
  3. Ga naar het inlogscherm en tik op Opnieuw verzenden.
Als u nog steeds geen prompt ontvangt, tikt u op Een andere manier proberen en selecteert u een andere optie.
U ontvangt geen sms

Als je niet binnen een paar minuten een sms krijgt:

1. Ga na of je telefoonnummer klopt.
  2. Zorg ervoor dat je een sterke internetverbinding hebt of dat de telefoon is verbonden met wifi.
  3. Ga naar het inlogscherm en selecteer Opnieuw sturen.
  4. Als je nog steeds geen sms krijgt, selecteer je Meer manieren om te verifiëren en dan Je telefoon of tablet gebruiken om een beveiligingscode te ontvangen (ook als het apparaat offline is).
  5. Volg de instructies op het scherm.
Meer informatie over hoe je een beveiligingscode kunt ontvangen op je Android-apparaat.
De optie om te verifiëren dat u het bent, verschijnt niet

We helpen uw account beschermen. Daarom kunt u worden geblokkeerd voor gevoelige acties als ten minste één van de volgende items ten minste zeven dagen niet is gekoppeld aan uw Google-account:

• Telefoon
  • Telefoonnummer
  • Beveiligingssleutel

Als u de optie om te verifiëren niet te zien krijgt, kunt u het volgende doen:

U kunt niet inloggen op uw Google-account

Als u niet kunt inloggen op uw Google-account om Google-services zoals Gmail, Drive of Foto's te gebruiken, bekijkt u meer informatie over hoe u uw Google-account kunt herstellen.