Bevestigen dat jij het bent als je een gevoelige actie uitvoert

Belangrijk: Als je een Google Workspace-gebruiker of -beheerder bent, bekijk je de specifieke instructies voor Workspace-accounts. Als je een Google-account via je werk hebt, kun je worden gevraagd te bevestigen dat jij het bent met je zakelijke apparaat.

Ter bescherming van je account en gegevens moet je bevestigen dat jij het bent als je gevoelige acties uitvoert. Op deze manier zorgt Google voor meerlaagse beveiliging.

Google gebruikt dit om je account te beschermen tegen de schade die een hacker kan veroorzaken. Met deze bescherming hebben hackers niet genoeg aan persoonsgegevens of inloggegevens. Ze krijgen nog een uitdaging voordat ze gevoelige acties op je account kunnen uitvoeren.

Gevoelige acties in je accountinstellingen:

• Activiteit bekijken die is opgeslagen in je Google-account
  • Je wachtwoord wijzigen
  • Opgeslagen wachtwoorden bekijken
  • Verificatie in 2 stappen aanzetten
  • Je gegevens downloaden

Als je gevoelige wijzigingen doorvoert in onze producten, kan Google je vragen je identiteit te bevestigen. Voorbeelden van gevoelige wijzigingen zijn:

• Het eigendom van een kanaal wijzigen in YouTube Studio.
  • Het budget van een Google Ads-account wijzigen.
  • Andere producten of services van Google kopen.
    • Bijvoorbeeld een Google Pixel- of Nest-apparaat kopen in de Google Store.

Je hebt een apparaat of beveiligingssleutel nodig die minstens 7 dagen in je account is geregistreerd om te bewijzen dat jij het bent. Hiervoor kun je het volgende gebruiken:

Belangrijk: Als je niet kunt bevestigen dat jij het bent, laat Google je mogelijk 7 dagen lang geen gevoelige acties uitvoeren. Dit is ter beveiliging van je account en gegevens.

• Binnen de periode van 7 dagen: Je kunt je account nog steeds gebruiken, maar je mag geen gevoelige informatie updaten of gevoelige acties uitvoeren, tenzij je bevestigt dat jij het bent.
  • Na de periode van 7 dagen: Je hebt ook zonder verificatie toegang tot de betreffende gevoelige actie.

Het kan voorkomen dat een legitieme eigenaar van een account geen toegang meer heeft tot een telefoon of telefoonnummer. We beperken alleen de toegang tot de gevoelige acties en slechts voor 7 dagen. Gebruik de optie om te betalen zonder een account om door te gaan met bepaalde aankoopprocessen.

Problemen oplossen

Als je bent ingelogd op je Google-account, maar niet kunt bevestigen dat jij het bent om een actie uit te voeren, ga je naar het betreffende gedeelte hieronder.

Je krijgt het bericht Gevoelige actie geblokkeerd

Ter bescherming van je account kunnen gevoelige acties voor je worden geblokkeerd als minimaal één van de volgende items niet minstens 7 dagen is gekoppeld aan je Google-account:

• Apparaat waarmee je inlogt op je Google-account
  • Telefoonnummer
  • Beveiligingssleutel

Als je de optie om te bevestigen dat jij het bent niet ziet, kun je het volgende doen:

Je kunt je apparaat niet gebruiken

Je Android-apparaat is offline

Ook als je bent ingelogd op een Android-apparaat zonder internetverbinding, kun je met het apparaat bevestigen dat jij het bent.

1. Selecteer de gevoelige actie die je wilt uitvoeren.
  2. Tik in het scherm 'Bevestigen dat jij het bent' op Meer verificatiemethoden en dan Een beveiligingscode krijgen op je Android-telefoon.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Meer informatie over hoe je beveiligingscodes krijgt op je Android-apparaat

Je apparaat is niet beschikbaar

Als je je apparaat niet kunt gebruiken, probeer je het opnieuw vanaf een ander apparaat dat je vaak gebruikt. Volg dan deze stappen.

Je krijgt geen prompt op je apparaat

Als je niet binnen een paar minuten een prompt krijgt:

1. Zorg dat het apparaat is verbonden met internet.
    • Als je prompts wilt krijgen, moet wifi of mobiele data aanstaan.
  2. Zorg dat je op je apparaat bent ingelogd op je account.
  3. Ga naar het inlogscherm en dan tik op Opnieuw sturen.
Tip: Als je onlangs gevoelige informatie hebt geüpdatet, wacht je tot 7 dagen na die update en probeer je het opnieuw. Als je nog steeds geen prompt krijgt, tik je op Een andere manier proberen en selecteer je een andere optie.
Je krijgt geen tekstbericht

Als je niet binnen een paar minuten een tekstbericht krijgt:

1. Check of je telefoonnummer en het hersteltelefoonnummer in je account overeenkomen.
  2. Zorg dat je een sterke internetverbinding hebt of dat de telefoon is verbonden met wifi.
  3. Ga naar het inlogscherm en selecteer Opnieuw sturen.
  4. Als je nog altijd geen tekstbericht krijgt, selecteer je Meer verificatiemethoden en dan Een beveiligingscode krijgen op je Android-telefoon.
Tip: Als je onlangs gevoelige informatie hebt geüpdatet, wacht je tot 7 dagen na die update en probeer je het opnieuw. Meer informatie over hoe je een beveiligingscode krijgt op je Android-apparaat

Je kunt niet inloggen op je Google-account

Als je niet kunt inloggen op je Google-account om Google-services zoals Gmail, Drive of Foto's te gebruiken, bekijk je meer informatie over hoe je je Google-account herstelt.