Henkilöllisyyden todentaminen arkaluontoisen toiminnan yhteydessä

Tärkeää: Jos olet Google Workspace ‐käyttäjä tai ‐järjestelmänvalvoja, tarjolla on Workspace-tilejä koskevia ohjeita. Jos sinulla on Google-tili työpaikan kautta, sinun on ehkä todennettava henkilöllisyytesi yrityksen laitteella.

Tilisi ja datasi suojaamiseksi sinun on todennettava henkilöllisyytesi, kun teet arkaluontoisia toimintoja. Näin Google voi tarjota monitasoisen suojauksen.

Tämän avulla Google suojaa tiliäsi hakkerin mahdollisesti aiheuttamilta vaurioilta. Vaikka hakkeri saisi henkilökohtaiset tietosi tai kirjautumistietosi, hän ei voi suoraan tehdä arkaluontoisia toimintoja tililläsi.

Arkaluontoiset toiminnot tilisi asetuksissa:

• Google-tilillesi tallennettujen tapahtumien katsominen
  • Salasanan vaihtaminen
  • Tallennettujen salasanojen katsominen
  • Kaksivaiheisen vahvistuksen laittaminen päälle
  • Datan lataaminen

Kun teet arkaluontoisia muutoksia Googlen tuotteissa, voimme pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi. Esimerkkejä arkaluontoisista muutoksista:

• Kanavan omistajuuden muuttaminen YouTube Creator Studiossa
  • Google Ads ‐tilibudjetin muuttaminen
  • Minkä tahansa muun tuotteen tai palvelun ostaminen Googlelta
    • Esimerkki: Ostat Google Pixel- tai Nest-laitteen Google Storesta.
  • Arkaluontoisten sähköpostisuodattimien luominen tai muokkaaminen, edelleenlähetysosoitteen lisääminen tai IMAP-protokollan käyttöönotto Gmailissa

Jos haluat vahvistaa henkilöllisyytesi, tarvitset laitteen tai suojausavaimen, joka on ollut rekisteröitynä tilillesi vähintään seitsemän päivän ajan. Voit käyttää näitä:

Tärkeää: Jos et voi vahvistaa henkilöllisyyttäsi, Google ei välttämättä salli sinun tehdä arkaluontoista toimintoa seitsemän päivän ajan. Viiveen tarkoituksena on varmistaa, että tilisi ja datasi pysyvät suojattuna.

• Seitsemän päivän aikana: Voit edelleen käyttää tiliäsi, mutta et voi päivittää arkaluontoisia tietoja tai tehdä arkaluontoisia toimintoja vahvistamatta henkilöllisyyttäsi.
  • Seitsemän päivän jälkeen: Voit tehdä arkaluontoisen toiminnon ilman vahvistusta.

Ymmärrämme, että joissakin tapauksissa tilin oikeat omistajat saattavat menettää pääsyn puhelimeen tai puhelinnumeroon. Arkaluontoisiin toimintoihin pääsyä rajoitetaan vain seitsemän päivän ajan. Voit jatkaa ostoksen tekemistä ostoprosessin aikana maksamalla ilman tilin luomista.

Ongelmien korjaus

Jos olet kirjautunut Google-tilillesi, mutta et voi vahvistaa henkilöllisyyttäsi tehdäksesi toiminnon loppuun, siirry alla aiheeseen sopivaan osioon.

Näet "Arkaluontoinen toiminto estetty" ‐ilmoituksen

Tilisi suojaamiseksi sinua saatetaan estää tekemästä joitain arkaluontoisia asioita, jos Google-tiliisi ei ole yhdistetty vähintään yhtä seuraavista asioista viimeisen seitsemän päivän aikana.

• Google-tilille kirjautumiseen käytetty laite
  • Puhelinnumero
  • Suojausavain

Jos et näe henkilöllisyyden vahvistusvaihtoehtoa:

Et voi käyttää laitetta

Android-laite on offline-tilassa

Jos olet kirjautunut Android-laitteelle, jolla ei ole internetyhteyttä, voit yhä vahvistaa henkilöllisyytesi sen avulla.

1. Valitse arkaluontoinen toiminto, jota yrität suorittaa.
  2. Valitse Henkilöllisyyden vahvistaminen ‐näytöltä Muita vahvistustapoja ja sitten Lähetä turvakoodi Android-puhelimeen.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Katso, miten saat turvakoodeja Android-laitteeseesi.

Laite ei ole käytettävissä

Jos et voi käyttää laitettasi, voit yrittää uudelleen toiselta usein käyttämältäsi laitteelta ja seurata näitä ohjeita.

Et saa kehotetta laitteellasi

Jos et saa puhelinkehotetta muutaman minuutin sisällä:

1. Varmista, että laite on yhteydessä internetiin.
    • Kehotteiden saaminen edellyttää käytössä olevaa Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyttä.
  2. Varmista, että olet kirjautuneena tilillesi laitteella.
  3. Valitse kirjautumisnäytöltä ja sitten Lähetä uudelleen.
Vinkki: Jos olet päivittänyt arkaluontoisia tietoja äskettäin, odota seitsemän päivää päivityksen jälkeen ja yritä uudelleen. Jos et edelleenkään saa kehotetta, valitse Kokeile toista tapaa ja valitse toinen vaihtoehto.
Et saa tekstiviestiä

Jos et saa tekstiviestiä muutaman minuutin sisällä:

1. Varmista, että olet liittänyt tiliisi oikean palauttamisen puhelinnumeron.
  2. Varmista, että verkkosignaali on vahva tai puhelin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.
  3. Valitse kirjautumisnäytöltä Lähetä uudelleen.
  4. Jos et edelleenkään saa tekstiviestiä, valitse Muita vahvistustapoja ja sitten Lähetä turvakoodi Android-puhelimeen.
Vinkki: Jos olet päivittänyt arkaluontoisia tietoja äskettäin, odota seitsemän päivää päivityksen jälkeen ja yritä uudelleen. Lue, miten saat turvakoodin Android-laitteeseesi.

Google-tilille kirjautuminen ei onnistu

Jos et voi kirjautua Google-tilillesi käyttääksesi Gmailia, Drivea, Kuvia tai muita Googlen palveluita, katso ohjeet Google-tilin palauttamiseen.