Tilitapahtumien katselu ja ylläpito

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa toiminnastasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit etsiä ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Mikä on Omat tapahtumat ‑sivu?

Omissa tapahtumissa voit katsella ja tehdä muutoksia toimintaasi, kuten tekemiisi hakuihin, katsomiisi videoihin ja avaamiisi sivustoihin.

Näin tapahtumia tallennetaan

Kun käytät tiettyjä Googlen palveluita, kuten Hakua, YouTubea tai Chromea, toimintasi voidaan tallentaa tilillesi datana. Tämän ansiosta voimme tehdä Googlen palveluista sinulle nopeampia ja hyödyllisempiä.

Omissa tapahtumissa näkyvät tapahtumatyypit riippuvat käyttämistäsi Google-tuotteista ja käytössä olevista Toimintojen hallinta ‑asetuksista.

Milloin tapahtumia tallennetaan tilillesi?

Tapahtumia tallennetaan, kun olet kirjautuneena sisään Google-tilillesi.

Voit ylläpitää useimpia tilillesi tallennettavia tapahtumia käyttämällä Toimintojen hallinta ‑asetuksia.

Tapahtumien etsiminen ja katsominen

Tapahtumat näytetään yksitellen, viimeisin ensimmäisenä.

Tapahtumien etsiminen​

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Data ja tietosuoja.
  3. Valitse Historia-asetuksista Omat tapahtumat.
  4. Voit katsoa tapahtumia näin:
    • Voit selata tapahtumia päivämäärä- ja aikajärjestyksessä.
    • Voit etsiä tiettyjä tapahtumia käyttämällä yläreunassa olevia suodattimia ja hakukenttää.

Lisätietoja tapahtumasta

Yksittäisen tapahtuman lisätietojen näkeminen: Valitse tapahtuman alta Lisätiedot. Näet tapahtuman päivämäärän ja ajan sekä syyn sen tallentamiselle. Saatat myös nähdä sijainti-, laite- ja sovellustietoja.

Tapahtumien poistaminen

Tutustu hakujen, selaushistorian ja muiden tapahtumien poistamiseen Omissa tapahtumissa. Voit myös valita vanhempien tapahtumien automaattisen poistamisen.

Lisävaiheen edellyttäminen täyden historian näkemiseen Omissa tapahtumissa

Voit suojata yksityisyyttäsi jaetuilla laitteilla edellyttämällä ylimääräistä todennusvaihetta täyden historian näkemiseen Omissa tapahtumissa.

1. Siirry osoitteeseen activity.google.com.
  2. Valitse tapahtumien yläpuolelta Ylläpidä Omien tapahtumien todennusta.
  3. Laita Lisätodennus päälle tai pois päältä.

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa näytettävistä tiedoista.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Data ja tietosuoja.
  3. Valitse Historia-asetukset-kohdasta tapahtuma tai historia, jota et halua tallentaa.
  4. Laita "Verkko- ja sovellustoiminta" pois päältä ja sitten Keskeytä ja sitten OK.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen keskeyttäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaaminen

Tapahtumia ei näy

Jos hakuja, vierailtuja verkkosivustoja tai muita tapahtumia ei näy Omissa tapahtumissa, tarkista seuraavat asiat:

• Olet kirjautuneena sisään. Tapahtumia tallennetaan vain, kun olet kirjautunut sisään Google-tilillesi.
  • Laitteesi on yhteydessä verkkoon. Ilman verkkoyhteyttä tehty toiminta ei näy Omissa tapahtumissa ennen kuin laite muodostaa yhteyden internetiin.
  • Oikeat asetukset ovat päällä. Varmista Toimintojen hallinnasta, että haluamasi tapahtumat tallennetaan tilillesi.
  • Olet kirjautuneena vain yhdelle tilille. Jos samalle selaimelle tai laitteelle on kirjauduttu useammalla tilillä, toiminta saatetaan tallentaa oletustilille.

Huom. Kaikki Googlen palvelut eivät tue tapahtumien tallentamista tilillesi.

Näet tapahtumia, joita et tunnista

Saatat nähdä tällaisia vieraita tapahtumia Omissa tapahtumissa:

Googlen palveluja käyttävien verkkosivustojen ja sovellusten tapahtumat

Jotkin sivustot ja sovellukset käyttävät Googlen palveluja, kuten Hakua, Mapsia tai mainoksia. Jos käytät näitä sivustoja tai sovelluksia, kun olet kirjautuneena Google-tilille, tämä toiminta saattaa näkyä Omissa tapahtumissa. Jos käytät jaettua laitetta tai kirjaudut sisään useilla tileillä, saatat nähdä tässä tapahtumia toiselta kirjautuneelta tililtä.

Jotkin sivustot ja sovellukset jakavat tiettyjä tapahtumia Googlelle.

Lue lisää Verkko- ja sovellustoiminnasta.

Ennakoitu toiminta

Joskus Google ennakoi, mitä haluat nähdä seuraavaksi, ja näyttää sinulle sisältöä tämän arvion mukaan.

• Jos esimerkiksi YouTuben automaattinen toisto on käytössä, aiemmin katseltujen videoiden perusteella automaattisesti toistettuja videoita voi näkyä Omissa tapahtumissa.

Muu epätavallinen toiminta

Saatat nähdä vierasta toimintaa seuraavissa tapauksissa:

• Olet kirjautuneena samanaikaisesti usealle tilille samalla selaimella tai laitteella. Toisen tilin toimintaa on tässä tapauksessa voitu tallentaa tietoihisi.
  • Et ole kirjautunut ulos jaetulla laitteella, kuten julkisella tietokoneella.
  • Laitteellesi on määritetty eri päivämäärä ja aika. Tämän laitteen tapahtumien yhteydessä saattaa näkyä väärä päivämäärä.
  • Joku muu on käyttänyt tiliäsi ilman lupaa.

Jos epäilet, että jokin tapahtuma on peräisin toiselta käyttäjältä, paranna tilisi suojausta.

Muun toiminnan näkeminen

Omat tapahtumat ‑sivulla ei näy kaikkia tilillesi tallennettuja tapahtumia. Jos olet esimerkiksi laittanut Sijaintihistorian päälle, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle.

Näin voit nähdä muunlaisia tilillesi tallennettuja tapahtumia:

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Data ja tietosuoja.
  3. Valitse Historia-asetuksista Omat tapahtumat.
  4. Valitse toimintasi yläpuolelta hakukentästä Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  5. Valitse vaihtoehto haluamasi tapahtuman alta.

Lue lisää, mitä tietoja keräämme ja miksi.

Jos haluat nähdä tai ylläpitää muita tilitietojasi, avaa Google-tilisi.